Thursday, January 7, 2010

Kejapnya masa berlalu...

Selamat tahun baru 2010 semuaaa (hahaha....giler lambat aku wish kan...)

Rasa kejap je masa berlalu kan...tup tup dah tahun 2010..pejam celik pejam celik kang tetiba tahun 2020...hehehe...tapi tahun yang paling tak sabar aku nak tunggu adalah tahun 2012...kenapa 2012??? sebab tahun tu kami suami isteri akan bekerja lebih kuat lagi..wakaka..tuk bagi Qaisz adik lorrrr...hehehehe

mesti ramai yang cakap lama sangat nk bagi Qaisz adik kan..hmmm..itu semua adalah planning sahaja..klu dah diberi awal dari DIA kami terima dengan seadanya...kita hanya merancang tapi Tuhan yang menentukan..tul tak?? tapi kan ari tu aku ada mimpi aku bersalinkan anak pompuan..cam real je masa tu..huhuhuhu

Azam aku tahun ni nak jumpa abg azam..wakaka..x lawak ek??? jgn gelak tau..hehe
Azam tahun baru...hmmm...senang cakap aku mmg takde azam..aku ikut je jalan yang dah ditentukan olehNya (cam tiru ayat si Syana lak kan) Cuma aku berdoa supaya hubungan aku suami isteri dan anak akan bertambah bahagia dan dimurahkan rezeki..Aku cuba untuk menjadi isteri yang terbaekkk tuk En Cerpelai...sebab aku tau yang aku ni byk kekurangan dari org lain..dan aku bersyukur en cerpelai terima aku seadanya...hehehe..Aku jugak ingin menjadi seorang ibu yang boleh mendidik dan menjagaQaisz dengan jayanya..kehkeh..

Tahun ni genap 5 tahun aku berkahwin ngan en cerpelai...Qaisz pon da nak masuk 3 tahun bulan 8 nie...rasa cam tahun lepas je aku disahkan jadi seorang isteri...huhuhu...Alhamdulillah selama 5 tahun ni kami dapat menempuhi segala ujian dan dugaan dariNya dengan penuh kesabaran..segala susah senang kami bersama...tapi slalu time senangg je aku duk bawak ketiak en cerpelai..wekekeke...time susah plak, aku lagi menyusahkan en cerpelai..hehee..tak laaa..ingat aku ni apa?? pape pon hanya En cerpelai jelaa yang tahu diri aku ni camane...terima kasih sebab memahami perangai isterimu ini..hehee

Sebenarnya teringin nak pergi honeymoon bertiga...aku, en cerpelai ngan Qaisz..tak dapat g jauh2 pon tak pe..janji dapat bercuti ngan family kann...

haihhh..dok bebel lak aku kat sini...klu korang paham ok laa..klu tak paham tu lantak korang laa...hehee

ok..tu jee nak citer..aku ketandusan entry ni....daaa..

Monday, January 4, 2010

Sunway Lagoon

Ni citer basi yang teramat sangat ye...citer tahun lepas..hehehe..lama sangat tak update blog..
Lepas seminggu balik dari Teluk Batik tu family mertua ajak ke Sunway Lagoon..terima kasih banyak2 la ayah sebab menyara kami anak beranak ke Sunway..kalau tak, tak tahulah bila bleh ke sana...selama 26 tahun aku hidup, ni lah pertama kali aku jejak kesana..padahal bukan jauh sangat pon ye tak...dekat je..cuma paham2 laa..tiket nk masuk sana je dah berapa puluh....3 orang dah seratus lebih..alang2 ayah nak belanja ni kami pon balunnn laaa..wekeke..semoga ayah makin bertambah rezeki ye...

Pepagi lagi dah gerak ke sana...punya laa ramai umat sebab kebetulan ada Scool Attack Mytv3 tu...Nampak beberapa orang artis kat sana..antaranya pengacara Kids & Cash, Shila anak N D Lala tu..lagi sape ntah..x hengat aku...

Kat sana bleh tahan mahal gak ye makanan nye..ais krim 2 scoop je dah 6 hengget...huhuhu..
tapi tabek springgg laaa kat tandas dia ..bersih...huhuhu....kate bayo mahal kann..haruslah tandas bersih..

Si Qaisz ni pon satu hal..bawak mandi kat tempat budak2 dia bleh nangis lak..skali bawak mandi kt tempat org dewasa baru dia diam..sabo je laaa..anak sapaaa laa ni..hehehe

Kali ni pergi dalam 9 orang...mak n ayah mertua, adik ipar 3 orang, bakal biras ngan kawan adik ipar sorang...sangat syokkk.... Dalam banyak2 mainan ktorang cuma main cawan je..masa main cawam ni laa klakar..sbb org lain duk jerit..ktorang senyap jek..aku pelik laa..ngan slambe aku cakap " laa..pusing punya slow pon nak jerit2 ke"haha...rupanya derang dok pusing stereng kt cawan tu..patut laa jerit bukan main..ktorang tak pusing sbb mak mertua tak nak..takut pening kepala...dapat naik 2 round masa tu..kali kedua dapat signal dari ayah mertua...ayah suruh ktorang pusing stereng..apa lagi..aku org pertama yg jerit...huwaaaaaaaa...pening wei..rasa nk melayang...adik ipo lak saje pusing laju2..hampeh tull...aku dok bayangkan klu cawan tu terbang...haha..tak ke naya je..huhuhu..klu bab berangan yang bukan2 tu bg laa kat aku.

Balik dalam kul 4 ptg...ayah ajak makan pizza kat Sentosa...huhuhu..konyang kami anak beranak..

Mak mertuaku....






Ni laa adik beradik lelaki En Cerpelai..
tak termasuk Qaisz yee..hehe...

Aku ngan my biras (baju kotak2) ngan adik ipar n ngan kawan dia..hehehe

Praktis jgn tak praktis..
sok da kawen sonang nk jaga anak..hehehe
Ni adik ipar ngan tunang dia..

tekun mendengar nasihat dari ayah..hehehe
yg baju belang tu pon dah ada yg punya ye..
tapi bukan Man belon yang punyaaaaa...hehehe
Nanti aku tunjuk gambo awek beliau..

Ok..smpi di sini sahajaa yaaa...

tiba2 tingat Qaisz cakap cm ni semalam
"Encik kura2..di mana awak?"
tgk citer apa ntah dia ni..tiba2 cakap cm tu..

Pestu kan..bleh lak dia tya aku cm ni
"Encik..encik mamam apa tu??"
hahaha..gelak tak ingat aku smlm....
takde kene mengena ntan entry ye..saje nk tulis..hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...