Friday, April 24, 2009

Nikmatnye malam Jumaat...

Amboiiiii korang..... cepat2 baca erk bila tajuk cenggitu.. (perasan yang blog ni ramai org nk baca..wekeke)
Nikmat tul malam tadi...aterr...malam Jumaat...selain dari cerita Keliwon dan Permintaan tuk kaum2 isteri...muahaha...tak laaaa...saya nk citer yang ni..

Nikmat tul malam tadi minum Air Batu Campur...sedap seh...lama tul tak minum ni...
tapi kan ni mak kesayangku yang blanje...anak beranak tingin nk makan ABC..wekeke...
time kasih ye mak...

Korang layan gambar je bleh?? sedap wei minum time panas2 cam ni...
tapi saya minum time sejuk2..segar je rasa..nyamannnn...


RM 2.50 SAJOK...








Thursday, April 23, 2009

McDonald Free & Bizieeee

Salam uols...hiks..hari ni dapat makan mcD free..bos blanje..Alhamdulillah...
gamaknye sebab dia tgo saya banyak keje kot..tu yg blanje tuh...pape jelah...
mmg tingin nak makan pon da lama ngidam ni...wekeke
Korang makan apo tadi??


Banyak keje woooo....


Mc Ciken...


Air Sprite




Jom makan!!

LELAKI @ TERUNA @ JEJAKA @ SUAMI @ LAKI DLL...

Copy paste dari blog Ijan..menarik sangat..
dia dapat dari e-novel...
sharing is caring....hihihi



"Jika seseorang lelaki itu mempunyai sifat pelindung maka dia akan melihat wanita sebagai kelompok insan yang memerlukan perlindungan, dihormati, dijaga maruah mereka,tidak dikasari, tidak diekspolitasi, apatah lagi diperlakukan sesuka hati seumpama barang mainan. Pendek kata jika masyarakat mempunyai ramai lelaki pelindung, kuranglah masalah kekeluargaan dan sosial. Dalam kehidupan berkeluarga, masyarakat amat memerlukan lelaki bersifat pelindung. Mereka tidak akan malas di rumah dan membiarkan isteri dan anak sahaja membanting tulang setiap hari. Selain itu mereka tidak akan memukul atau mendera sama ada isteri mahupun anak, tidak menengking, tidak mengherdik, tidak memaki, mencaci dan mencarut kepada isteri dan ahli keluarganya. Lelaki pelindung juga tidak akan menggadaikan maruah anak dan isterinya walau sesulit manapun masalah yang dihadapinya. Sayangnya lelaki pelindung semakin pupus bilangannya dalam masyarakat hari ini."
**AKU AMIK DARI E-NOVEL CINTA X TERUCAP KARYA IMANI HATTA.....SEKADAR BERKONGSI..

Wednesday, April 22, 2009

Semalam adalah hari lupe ingatanku

Adeh...kenapa lah ngan semalam yek...semalam saya 1/2 day..sama lak ngan syana..hiks..
kebetulan jek tuh... saya 1/2 day nak anta anak p check up...malas nk pergi pagi..so pergi belah petang...
saya pon sibuk siapkan keje kt opis dulu...dekat kul 1.00pm saya call hubby saya...tye dia jadi ke tak nk pergi klinik...hubby pon cakap jadi..
kul 1 lebih tu saya pon sampai umah..mandikan Qaisz, oakaikan baju sumer..pestu buatkan susu..suruh hubby anta p klinik..kami naik motor..
sampai je depan pintu pagar klinik "wah...tak ramai ler ari ni...bagus..bagus...bleh cepat balik"
tengok pintu klinik masih tertutup sedangkan dah pukul 2...skali hubby tye betul ke ari ni...
dengan selamba kodok saya menjawab "betul le..22hb..hari ni lah kan?"...
hubby jawab lebih kurang cm ni ler..ingat2 lupe "ko kenapa?? hari ni baru 21hb..hari selasa..esok baru 22hb.."
saya pon "eh..ye ke...Ya Allah..kenapa ler bleh jadi cm ni..mati2 ingat ari ni 22hb.."
ko kenapa fieza??...da x sabar nk tggu gaji ke??

adehhh....maka 1/2 day saya semalam merugikan..nak p keje balik teramatlah malas...huhu
dalam kul 3.00pm tu mak saya ajak p umah kak ita..saya pon ok kan jek...
dekat kul 5.00 baru balik...sampi umah tgk hubby ngah panaskan enjin kete...nk amik MIL balik keje... terus saya ngan Qaisz ikut hubby..
pestu lepak2 kat umah MIL...kul 6 ptg MIL ngan adik ipo nk ke kedai..jalan kaki...hubby masa tu tgk tv... memula malas nk ikut..skali Qaisz nanges2 nak ikut derang..saya pon join skali ler..kuarkan peluh berjalan kaki ke kedai sambil dokong Qaisz..hiks...

smpi je umah tuh, Qaisz punye le haus..minum air kotak yg nenek nye beli tu..hihi..kepenatan dia...

belah malam lak hubby ajak adik ipo saya g tunjukkan jalan ke MOY...senangje rupenye..pejam mata bleh ingat..blagak aku!! hhihi...
saya?? ikot le...bawak Qaisz...mana leh tinggal..harus ikut ler kan...bukan slalu pon jalan2..kan Qaisz kan??...hihihi

ok dah habis citer...saya nk buat keje yg melambak ni...

nota dari saya : kalau korang baca citer ni rasa cm hampeh je kan..sorry ler...masa buat citer ni ngah x de mood...mood yang ala2 jek...

Kawan2..gaji da nak dekat ni...jangan lupe beli kain saya yang the boooommmmm itu!!!

Tuesday, April 21, 2009

Dari Blog Suami Tersenta...

Ni saya copy paste dari blog En Cerpelai...

Alhamdulillah..


Baru-baru ni gua dapat satu job dari sebuah syarikat penerbitan majalah. Bertambahlah lagi rezeki gua anak-beranak. Job tu pulak datangnya dari syarikat yang menerbitkan majalah feveret gua selama ni. Kalau nak tau, sila rujuk post-post gua yang lepas ye?.. Kehkehkeh..!!

Dengan pertolongan dari rakan yang telah establish kat situ, akhirnya gua diberikan peluang untuk meneruskan minat menulis gua ni ke dalam majalah diorang. Tapi gua buat sebagai freelance je..!! Dan pihak editor majalah tu dahpun telefon gua pagi tadi untuk terangkan apa yang perlu bila nak claim nanti. Gua juga akan mengebom.. eh?.. melawat opis diorang awal bulan depan..!!

Bila segala-galanya dah confirm, baru gua akan ceritakan perkara yang sebenarnya.. Maaf pada kawan-kawan sebab cerita Seruling belum dilunaskan lagi.. Gua sibuk sikit dengan job baru ni..!! InsyaAllah gua akan buat bila gua dah betul-betul rileks.. Mungkin besok ataupun lusa..!!

Alhamdulillah...dari doa keluarga dan rakan2 semua, rezeki kami makin bertambah...Terima kasih kepada rakan2 yang mendoakan kami sekeluarga..
Dalam saya sibuk meniaga kain, suami lak dapat job baru dari syarikat majalah MOY..Memang dah lama dah tau pasal ni tapi malas nak heboh2kan dulu..Ni pon atas pertolongan dari Kak Roseharisa, Pandan , Kak Cha dan yang lain2...Terima kasih dari kami sekeluarga...
Oh ya..Nanti kalau keluaran cerita suami saya di majalah Apo? , saya akan war2kan ye...hihihi...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...