Friday, November 12, 2010

Roti sosej dan Kek Tweety

Dah makan ke belum??...


Tadi dok bising kan tak tau nak makan apa. Last2 turun bawah pergi kedai kek..
Beli roti sosej untuk aku dan kek tweety untuk anak kesayangku...


Aku tengok kiut je kek ni...rembat je lah bagi kat Qaisz balik ni...mesti dia seronok... sebab selalu kalau balik keje mesti dia tanya ayah bawak apa..ibu bawak apa??...tak bawak pape la nak...


Hari ni ibu bawak kek ngan air vitagen ye...aku order vitagen kat kawan opis en cerp...3 pack = RM10 hengget...aku beli 6 pack terus...mesti dia seronok tgk banyak2 tu kan...


Comel kan...hehehe..kek kecik je ni....



NI aku punya....
to Kila (kawan opis en cerp): sedappppp kila..hahaha....jgn terliur ye...hiks

Hari ke 5

Wakawaka yeahhh...haha nak menari waka waka ke ko nih


Hari ni adalah hari ke 5 aku berdiet...rasa ringan skit la badan..jejari manis ku rasa kurang inci skit...lengan tangan pon cam ada kurang skit...muka cam kecik skit..haha..ke perasaan aku jek ni...hmm...tape..kite tunggu da lihat ye...


Tengah dok naip2 ni tetiba lapor plak perut...nak makan apa ye nanti?? korang lunch apa nanti ye?? hmmmmmm


Diet ler fieza oitt...makan je yg dipikirkan...harusss kan..diet pon kene gak makan..cuma kene pandai pilih makanan je tul tak...


uittt..5 hari jugak aku tak makan nasi...semoga berjaya ye fieza..hehehe

Tuesday, November 9, 2010

1st lucky Draw by Heze Suze

Tengah2 bulan ni ada kakak murah hart nk buat contest lucky draw...
hmmm..apa lagi tanpa fikir panjang segera aku buatkan entry ini..
Telah di tag oleh adik chumel Wawa kite nih..mekaseh ye sebab tag akak..
Mana lah tau kot2 rezeki menyebelahi aku kan..sape nk bagi weiii
hiksss





saya telah pon menjadi followe akak ye...yang ke 238 @ fieza a.k.a ibu azwar qaiszar

syarat2 penyertaan sangat mudah...pejam mata je wei..meh buat kepada orang2 yg aku tag nih..

# MESTI jadi follower blog http://hezesuze.blogspot.com & sila nyatakan ID follower uols ok..senang akak nak catch up.
# Opkos kene wat 1 enty sal lucky draw nie...simple je pun Ok...
# Letakkan BANNER di sidebar uols dan link back ke entry ni ye.
# TAG 3 rakan uols..lebih pun takpe tapi jangan kurang haha.
# Akhir sekali jangan lupa tinggalkan komen di entry ni & juga email uols ok.

Maka dengan ini aku nak tag Kak Ai , My laling Syana & my kakak tun teja..hehehe

Spa kite moh!!!

Hari Deepavali lepas family mertua ajak beraye ke rumah kawan ayah..muruku kat adalah terbaekk ok..qaisz makan pon laju jek..tuan rumah siap tapao kan lagi..wekeke..syedap2..


Balik daripada beraye Qaisz ajak atoknye singgah Jusco Bukit Tinggi..dia kan pantang..
Pantang nampak JUsco..kompom ajak singgah..hahaha. Atoknya terus pergi beli tiket wayang citer Megamind ye..lupa lak aku.. Katanye nak try bawak Qaisz sebab aku memang tak berani nak bawak Qaisz tengok wayang..takut dia nangis..masa kecik2 dulu dia takut tempat gelap dan bising2..so aku ngan en cerp tak berani lagi nak bawak dia la..


Citer tu start kul 3 petang..ada masa lagi masa tuh ayah terus bawak ktorang ke Fish Spa..dok main geli2 ngan ikan2 tuh..wakaka...geli tapi best ok...rasa bersih je kaki aku yg dah memang berkarat nih...muahahaha..




Dah dekat pukul 3 petang terus jalan laju2 nak tgk wayang...aku cuak jugak takut Qaisz nangis...tapi berjaya gak tengok citer tu sampai habis tau..Good boy Qaisz..pas ni kite pow ayah ye..bleh tengok wayang lagi..habis je citer tu, skali aku toleh seat sebalah, Qaisz dah terlentok2 tidur..bila masa ntah dia tidur aku pon tak perasan sebab before tu elok je dia main2 ngan Acunye...Lupa nak bagi tau en cerp tak follow sebab dia busy menaip artikel. Bila en cerp takde maka atok yang dukung Qaisz sebab da tidur kan..terus tuju ke VIVO..makan ciken chpop tapi tak dan amik gambo da ngappp masuk mulut...






Terima kasih ayah mak ngan nina sbb bawak kami jalan2...dan belanja kami...hehehe.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...