Thursday, January 14, 2010

Ala2 Yuna laa konon

Hari ni aku pakai selendang tauuu...tu pon nk g tau ke??

Mestilah...sebab nk mintak pendapat korang..ok ke tak aku pakai tudung cenggini..
Aku tengok ramai yg pakai kan..so teringin gak laa aku nk merasa...hiks..Ala2 Yuna tuuu...
tapi sayakan budak baru belajar...haruslah tak sempurna cara pemakaiannya..huhuhu

Muka yang bolat pon bertambahlah bolatnye...hiks...


Teknik2 taknak bagi muka tembam..hahaa...
amik gambar tepi jek..

Dari atas laksss...

Muekeke....

Hat ni dari depan..mak aii..terserlah ketembaman aku....

Yang ni cun kan..hahaha...puji diri sendiri...


Camane korang?? ok tak aku pki cam ni...
mintak pendapat korang ekkk..
mekasehhh...hehehe

Mengidam.. ~hehe~

Yuhuuuu....akhirnya dapat gak aku makan benda ni...ngidam tau...sampai terbayang2 time nak tidooo...padahal kt pasar malam melambak kannn..hiks



Seb baiklah hari selasa ari tuh time balik kerja en cerpelai singgah Giant jap..En Cerpelai nak carik majalah feberet dia...dah beli tu ktorang makan sizzling kat foodcourt...lepas habis makan aku mintak duit kat en cerpelai sebab nak belikan Qaisz kaya ball..tapi aku rembat satu jagung cawan..
Jagung cawan ni laa yg aku tingin sangat nak makan...



Fuhh...naseb aku laa kan..memang sedap giler jagung cawan dia..manis n lembut jek...smpi skang masih terasa nikmat dia..kehkeh



Ngidam ngalahkan org peknen kan..peknen kah aku??
jeng..jeng..jeng...








Mana ada aku peknen..mulut ni tingin sangat nk makan jagung cawan...huhuhu

Kemas2 bilik jumpa ini ==> surat2 , kad raya dan 1st gift

Kejadian adalah masa mengemas bilik..tetiba terjumpa beberapa keping surat cinta dan kad raya..kehkeh..milik siapakah itu??
Milik En Cerpelai....


Siapa pulak yang bagi banyak2 tu ye??
Aku laaa..hehehe

Dulu masa bercinta mmg la enpon dah ada kan..tapi ktorang tetap gak nk tulis surat2 ni bagai...nk sms pon masa tu aku tak guna enpon..dah tunang baru pakai enpon...huhuhu

Kekdahnya tulis laa surat panjang lebar walaupon umah kami ni kalau kera nak kangkang pon kenalah banyak kali kangkang baru sampai (simpulan bahasa sekangkang kera)..hehee
Yang selalu rajin nulis surat tu aku laaa...tapi bukan takde respons tau..haruslah en cerpelai membalasnya...kalau part en cerpelai yg balas surat kan..mmg aku asik gelak je laa baca surat tu..sebab banyak sangat lawak yg dia tulis...tapi aku sukaaa..hehe..dalam lawak2 dia tu ada gak laa part yang serius...

Sampai bila korang asik tulis surat jek??
Jawapannya sampai laa kami bertunang...gaduh2 skit pon nak pujuk kene gak tulis surat...klu tak puas hati pon tulis surat..bukan takde talipon umah..ada je...tapi ntah laa..hehee

Kad raya lak samapi da kawen pon bagi kad raya..erkkk..cuma tahun lepas je takde kad raya...huhuhuhu....

Aku blur kan nama en cerpelai tuuu...hehehe

Lepas tu aku jumpa lak bekas hadiah tuk kali pertama en cerpelai bagi aku dan jugak kotak hadiah set perfume yg aku bagi kat en cerpelai..aku simpan smpi skang tauuu.....dan aku masih pakai lagi smpi skang...kenangan tuuu

Hadiah pertama dari sidia...cincin emas..hehee...

Cincin ituuu...hadiah besday..

Set perfume Romano...hadiah besday gak..hehe


Surat2 dan kad2 raya yg en cerpelai bagi aku pon masih aku simpan cuma tak berkesempatan nk snap..nanti lah ada masa aku snap lagi..hehehe


Tuesday, January 12, 2010

Gift fm mak mertua kesayangan

Chewahhhh ko fieza!! dapat gift baru ko nak panggil mak mentua kesayangan ekk?? hahaha
idakleee gituu..hengat aku ni ape??

Nak citer ni...aku dapat rantai tangan dari mak mertua..masuk kali ni je dah 4 kali..kenapa 4 kali?? mana taknya...baru je bagi dah putus sebab Qaisz tarik rantai tu..pestu mak bagi warna lain lak...
memula tu warna pink..sama ngan bakal biras...pestu kali kedua bagi warna itam + gold..



Then malam minggu hari tu masa g umah mentua, mak bagi lagi rantai warna pink...mak cakap menantu2 dia kene pakai sama warna..baru best..hehe...elok je nak balik malam tu Qaisz tarik lagi..adoiiii...memang takde rezeki nak pakai laa kan...skali mak suruh adik ipar amikkan lagi satu..hahaha...see?? my mak mentua sangat baik kan....huhuhu
Yang putus tu aku ubah balik...dapat le jadi seutas lagi rantai...hehee...
Mak cakap dia memang dah orderkan kat orang yg jual rantai ni..huhuhu...

Time kasih ye mak bagi rantai ni...sukaaa sangat2...hehee..luv u laahhhh..


Rantai yang last skali ni laa yg aku buat sendiri..hehehe....bantai laaa..

Monday, January 11, 2010

Aktiviti hujung minggu lepas

Takde laa byk sangat pon aktiviti...tak g jalan memane pon..sebab en cerpelai bz nak siapkan arikel...so aku plan tuk kemas bilik, lipat baju, cuci habuk kat kipas ngan memasak jek...

Sabtu pagi aku duk kemas bilik..punggah almari baju..kasi susun cantek2..baru laa sedap mata memandang...hiks..malamnya lak terjah umah mak mertua...tapi balik cepat sebab hubby ada kerja...tu pon hubby bawak gak anak bini dia g umah mak dia sebab jumaat malam sabtu tu mak mertua ada call tanyakan cucu dia..hehe..rindu kat cucu ye mak...tapi hubby tak dapat bawak malam tu sebab hubby nk buat kerja...alih2 penat punya pasal hubby tdo dari kul 8.30 malam bawak ke pagi...penat tul dia..hehee

Ahad takde buat apa pon...kemas2 umah, lipat baju...dok layan Qaisz main...pestu masak lauk skit...masakkan hubby telur masak lemak cili api..tuk aku lak masak tumis telur + kentang + suhun..sedappp..hehee (makan telurrr je laaa)

Telur masak lemak cili api terangkat buntut..hehe..pedas giler...

Tumis Telur

Masak lodeh (mak yg masak..hehe)

Cencaru goreng..ni pon ikan feberet hubby gak




Belah malam lak hubby request nasi goreng...feberet hubby ni..nak aku gak yg masak nasi goreng baru dia makan...air tangan isteri kannn...wekeke..aku tgh berusaha nak bagi en cerpelai buncit ni..hiks...

Dah siap makan aku gosok baju kerja...Qaisz lak kul 12.30 baru tdo..adoiii...sebab layan AJL..hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...