Thursday, October 16, 2008

~ Kem Kotex


Ha...Ni aku nak bagi tau korang ni. Kepada kakak2, adik2, abang2, bapak2, ibu, makcik2.
Kotex ada menganjurkan KEM KOTEX® 2008 Club Med Cherating Beach pada 17 – 19 Disember 2008. Terbuka kepada gadis2 dan anak2 dara berusia 13tahun - 21 tahun.
Kalau2 korang x der anak pompuan ke boleh sebarkan kepada anakbuah ke anak2 jiran ke sedara mara ke kan. Bagus tau Kem Kotex ni.



Berminat??



Beritahu kami satu perkara tentang anda yang ingin diperbaiki untuk mengecapi impian anda
(Tidak melebihi 150 patah perkataan)


Semua penyertaan mesti diterima selewat2nya sebelum 5.30 petang pada
31 Oktober 2008 (Jumaat)

Jangan lupa baca terma dan syarat: Saya bagi list skit erk:

1. Gadis berumur 13-21 tahun.

2. Korang kene hantar seberapa banyak borang penyertaan pon .

4. Dah siap sumer, sila poskan ke alamat :-

‘Kem Kotex® 2008’,
PO Box 8615, Pejabat Pos Kelana Jaya,
46793 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia.

Pape pon korang click kat sini erk . Kem KOTEX.
Best sebab ada celebrity tau. Apa lagi cepat2 ler terjah.
Khas untuk 50 orang bertuah je tau!!

~ Apakah??...

Ape ler nak jadi ngan aku ni...rasa2 nye pagi tadi x der ler bangun lambat. Tapi enpon bleh lak tertinggal kt umah. Biasa sampai opis benda pertama aku akan kuarkan enpon dari beg aku. Tapi pagi ni aku selongkar beg tapi x nampak pon batang idung enpon...hehehe...
Aku tepon mak aku tye kt mak ada x enpon kt depan tv sbb aku hengat sblm pegi kerja anak aku dok main2 enpon. Mak aku kate ade kt umah..hahaha...
Lepas tu tengah2 wat keje tadi aku tengok tudung aku cm meleweh jek...tengok ngan belek2 rupenye kerongsang tudung tercicir da..camane leh tercicir aku pon x tahu. Dah ler tu kerongsang mak aku. Kerongsang yang aku beli time raya tercicir kat Jusco. Lepas tu aku pinjam kerongsang mak aku ler. Adoiii..Aku ni da ler jenis payah nk membeli kerongsang. Selagi x raya selagi tu aku x beli. Pendek kan citer tunggu lah raya tahun depan baru bli. Apa ada hal kan.....lalalalaaa.

ni khas wat Mr Cerpelai :-
abang....abangggggg...belanja ayang kerongsang bleh??...huhuhu....

Wednesday, October 15, 2008

~ Dapat Award Nih


hehee...tadi g blog kak EJ..dia bg awards ni kt sume readers ngan bloggers..so ngan muke x malu aku pon telah mengambilnye tanpa rase segan...hahhaha...
tenkiu kak EJ..blog kak EJ ngan akak juga sweet sangat..cam sweet 17..hehehe

jadi aku pon x nak pilih sesape nk bagi awards ni..
aku bagi kt sumer bloggers yang masuk blog aku ni...
sila ambil ye....

~ Alamak!! mulut Qaisz kuar darah!!

Ni nak citer psl anak kesayangan ni...Si Qaisz ler...Semalam balik keje mak cakap dah dua hari ni asik ler suruh mak aku bukak pintu bilik aku.Sambil tu si Qaisz ni pon tanya neneknye "bu, bu...."..hehehe...rupenye mak aku cakap dia mencarik2 aku.

Lepas tu smlm Qaisz asik cium2 ngan peluk2 aku...rindu sgt dia kt aku ni...kesian dia..
Malam tadi dia duk main "push car"..kelmarin aku ade beli satu kt Giant..tp kecik je ler. Pestu semalam atoknye x puas hati, atoknye belikan yang besar.hehe..terima kasih ye abah...

Alkisahnye kan malam tadi pas aku mandi ngan Qaisz sumer aku pon nk buat ler susu tuk dia sbb nak tdokan dia. Masa tu dia tengah main "push car" nye...sambil tu mak ngan abah tolong tengok2 kan dia. Sekali masa kt dapur tu aku dengar Qaisz menangis kuat sangat. Menjerit2. Siap menggelejat2 lagi...Ah!! Sudah..Dalam hati aku kate mesti dia jatuh ni..Ingatkan terhantuk ke apa ke kan..Sekali hubby aku dokong tgk mulutnye berdarah..Banyak lak tuh..
Tapi aku relaks jerk. Tak nak gabra2. Sebab dr apa yg aku baca dan pengalaman kawan2 kan derang cakap klu jadi pape kat anak jangan lah gabra. Aku pon dokong Qaisz. Bukak peti sejuk nak amik air batu. Sekali air batu x der lah pulak. Seb baik ade aiskerim yang mak aku buat tuh..yang masuk dlm plastik tuh..aku amik aiskrim tu letak kt mulut dia. Sebab nak bagi darah nye benti. Alhamdulillah benti pon darahnye. Pestu aku minumkan dia air sejuk.

Mak aku cakap Qaisz nak turun dari "push car" then ntah camane belh terjatuh. maybe masa jatuh tu dia tergigit bibirnye kot. Tu yang berdarah.. Masa tidor aku check ler mulut dia takot ler terkoyak ke apa kan. Cuma pecah skit jerk.

Masa tuh hubby nak g keje da lambat da. Si Qaisz ni boleh plak nangis2 nak ikut ayahnye. Kitorang bawak dia pusing2 naik kete jap. Pestu balik bagi dia minum susu n terus dia tidur.
Ni aku tengah pantau dia kot2 ade muntah ke apa kan. Tapi pagi tadi Alhamdulillah ler dia ok.
Qaisz..Qaisz...
Tapi biase ler kan budak umur setahun ni. Memang tengah lasak org kate. Cuma kite je kene tengok kan dia masa tgh main kan...

Monday, October 13, 2008

~ Nak tips..

Nak sangat jagi seorang blogger yg tegar..hehee..
Ye lah..cam Kak Red tuh...popular dia kan...rajin dia update blog...
haihh..
bak kan je aku ni x der enpon camera...klu ada, mmg hari2 aku upadate blog kan..
papepon aku respect le kat Kak Red ngan blogger2 lain...
rajin korang erk...
Nak g tau ni..slalu kt opis masuk2 je keje mesti aku tgk blog2 derang..
Nak2 Blog Viruspadu ngan Kak Red ni...
Blogger lelain pon aku tgk gak hari2..nak2 time x der keje kan...hiks
bila agaknye aku leh jadi cm derang erk..
Akak2, sile ler bagi saya tips......huhuhu....

~ Tag Fm Hubby

Adoiii...kene tag ngan hubby ler plak...byk tol soklannye...
Lenkali tag lagi erk...huhuhu

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?


- Keluarga ku..


2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?

- Toner muke


3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?

- Memana jerk..janji indah dan permai...hahhaa


4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?

- Insya'Allah sampai bila-bila..


5. Adakah anda di lamun cinta?

- Yup..Bercinta ngan Allah s.w.t.


6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam?

- Restoran Aden Tomyam


7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?

- Mingguan Wanita


8. Apakah nama penuh kamu?

- Hafizaillyana Bte Hj Heksan


9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?

- Memana pon bleh..


10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?

- Rasulullah SAW ...


11. Christina atau Britney?

- x minat pon..


12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?

- Masa anak dara mak aku yg cuci..hahha..pemalas ok..dah kawen ni aku ler yg cuci


3. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?


- Genting, Bukit Tinggi


14. Pelukan atau ciuman?

- Nak semua.....


15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.

a) Seorang yang pandai buat org ketawa terbahak2..


b) Suke menyanyi sambil bermain gitar.


c) Seorang yang suke menonton DVD dan bemain PS..


d) Seke menulis cerpen..


e) Respek dengan cara dia berkomunikasi..


16. 8 perkara yang amat saya gilai

1. Melayari internet


2. Makan..hahaha


3. Tgk tv


4. Jalan2..


5. Layan DVD


6. Window shopping


7. Berborak


8. Tgk wayang


17. 8 perkataan yang sering di ucapkan

1. Mak aiii..!!


2. Ntah..!!


3. Ek eleh..!!


4. Adoiii..!!


5. Ya Allah...


6. Mana ada..!


7. bengang tul le..


8. Sengal..!!


18. 8 buah buku yang paling terbaru dibaca.

1. Minggu wanita


2. Mastika


3. Majalah URTV

4. Pa & Ma


5. Harmoni


6. Apo?


7. Ujang


8. SuratKhabar..huhuhu


19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali.

sume lagu pon aku bedal


20. 8 perkara yang saya pelajari tahun lalu (pinjam jawapan ye abang...)

1. Jangan percaya orang lain


2. Nak maju kena usaha sendiri


3. Kencing pun kena bayar daa..


4. Mesti berjaga-jaga dengan persekitaran


5. Nak cepat kaya jadi la ahli politik..


6. Takpun main nombor (cepat jugak la masuk neraka karang)


7. Rezeki tu bukan senang nak dapat..


8. Mandi selalu.. sekarang ni panas lain macam..!!


Gua nak tag sapa?.. :-
Nak tag Eila..hehehe...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...