Friday, November 14, 2008

161108..hehehe


16.11.08~ ada apa ngan tarikh ni ye??..
hehehe...sape yang dekat ngan saya tahu lah ada apa ngan tarikh atauuuuu....buat2 x tahu kottt..
lalalalala......

hehehe... sebenornye 16.11.08 ni hari lahir saya yang ke 25 tahun...tengok!!..i muda lagi tau...hiks..
saje jer post entry ni awal2..nak suruh korang sumer wish kat saya..wish paksa!!..keji tol saya ni kan...
x der lah...16.11.08 kan hari ahad..hari ahad manalah saya bleh berblog..kan x kerja hari tuh..saya berblog time kerja je...wakakakka....

Alhamdulillah..saya masih lagi dipanjangkan umur oleh-Nya..Bersyukur sangat dengan usia saya ni, saya sudah pon berumahtangga dan mempunyai seorang putera.. Memang tak sangka ok.
Mana taknye kawan2 yang sebaya ngan saya pon ade lagi yang belom berkahwin. hehe
Ketika usia saya 22 tahun, saya sudah pon bergelar isteri kepada En.Yusman Fazzamy.
Banyak dugaan yang kami lalui selepas berkahwin. Kawen muda lah katekan..Dah gatal nk buat camno??..hahaha... Antara dugaan yang kami lalui ketika tu ialah saya dan hubby eksiden selepas2 bulan berkahwen. Lepas tu ekonomi pon mula merosot sbb hubby x bleh kerja hampir 2 bulan tanpa gaji.

Biasalah kan bila baru kawen je org keliling akan tanya soklan yang same. "Dah peknen ke?"..
" Ko merancang ke?". Macam2 lagi lah. Habis tu dah belom rezeki kami nk dapat anak nk buat camane kan. Tensen tau bila dgr soklan2 cm tu. Selama setahun setengah, soklan yang sama mereka tanya saya.. Haihhh.. tak tahu nak jawab apa dah..

Akhirnye pada bulan 12 tahun 2006, saya pon disahkan peknen. Hubby saya x percaya tau masa memula saya test tu. Ade ke patot dia kate test kit tu rosak. Sebab hubby x nak mengharap. Sebelom tu saya pernah test jugak. Tapi negatif. Saya nangis2 masa tuh. Nak pujuk punya pasal saya ngan hubby x kerja esoknye. then hubby blanja saya makan pizza hut..hehe..
So hubby x nak saya frust lagi kan, dia pon cakap test kit yang kedua tu rosak...hahaha...
Nak bagi hubby percaya, esoknye saya ajak hubby p klinik. Doktor pon sahkan saya peknen.
Tau tak?? Hubby masih x percaya. Adoiiii... Lepas beberapa minggu doktor suruh dtg balik nak scan..Ha.. mase tulah hubby baru percaya sbb dia pon tgk skali masa scan perut saya tuh..hihihi...

Dalam tempok saya peknen, saya x der lah ngidam yang bukan2. Alah, setakat ngidam buah rambai.. Apa ada hal kan..wakakka...x der hal katenye.. Dari bulan pertama peknen sampai bulan ke 8 baru saya dapat makan buah rambai. Biasalah, bile dah dapat tu kan, bukan nk perabiskan sumer pon. Makan sebijik dua jek..Hahaha...janji dapat rasa. Ni pon kakak saya yang carikkan. Alhamdulillah ler saya x ngidam sangat2. Cuma saya suke makan tomyam je time peknen. kalau saya tingin nak makan sesuatu, kene carik time tu gak. Kalau esok2 nye carik kompom saya x lalu nk makan. Sebab time tu saya dah tingin nak makan benda lain..Hahha,,ngada2 ok...

Pada 11.08.07 lahirlah seorang baby boy yang sangat kiut miut. Seberat 3.5 kg. Lahir pada pukul 6.27 petang. Alhamdulillah semuanya selamat. Masa keluar dari bilik bersalin tuh hubby x perasan. Kesian hubby tunggu lama. Muke pon dah letih. Nurse tanya saya, suami saya ade ke tak kt luar bilik bersalin tu kan. Saya cakap suami memang dari tadi dok luar tuh. Nurse pon panggil suami saya. Then suami saya tolong tolak troli katil saya ke wad. Hubby saya terkejut tengok baby kami. Dia cakap baby kami dah macam budak besar. Sebab rambutnye lebat. Pestu mata pon dah terbukak. Ye laaaa.. Baby dulu kan lambat nk bukak mata kan...hihih..
Lepas tu hubby pon azankan baby kami.. Perasaan time tu rasa cam x percaya je yang saya dah bersalin. Hiks...

Ok! saya tau entry ni da panjang da..Korang pon da malas nak baca kan.. siap nguap2 lagi tuh..hahaha...

Saya berdoa agar saya dipanjangkan umur olehNya,
semoga keluarga saya bahagia dan dimurahkan rezeki...Amin..

Thursday, November 13, 2008

Hari Ni Keputusan UPSR Keluar..hehehe...

Hari ni keputusan pilihanraya..eh!! silap laks..
keputusan UPSR keluar kan...berapa ler anak buah saya dapat erk..
Anak buah saya sorang je yang menduduki UPSR tahun ni.
Maksu doakan semoga Nurin dapat keputusan cemerlang tau
(eh zackU..akak pon Maksu jugak tau..hiks)hahaha...


Ha..ni ler Nurin Arissa..baju merah tu adik dia..Hana Qistina...

Wednesday, November 12, 2008

Nak tengok tak gambar kawen saya??...














MUahahaa....sape nak tengok gambar kawen saya??..sila angkat tangan..kekeke
Saje je nk tempek kat sini gambar2 kawen saya..tahun 2005...saya nikah pada 03.06.05..Dan majlis sanding pada 05.06.05...huhuhu...
Moh le layan erk...tapi kualiti gmbr x berapa memuaskan ler..sbb saya snap kt album jek...sorry haaa....

Tuesday, November 11, 2008

Tag Dari Eila

Dapat tag ni dr Eila..

1. Sudah pukul berapa sekarang?
Skang baru pukul 2.37 pm..

2. Apa mood sekarang?
Mood skang tgh happy sbb kekenyangan makan sizzling..

3. Rasa hendak buat apa sekarang?
nak jenguk blog kengkawan..

4. Kalau ada 'magic' sekarang rasa hendak buat apa?
Naj jalan2 jelajah Malaysia..

5. Rasa hendak tengok cerita apa sekarang?
Citer Madagascar...

6. Keluarga sedang buat apa sekarang?
ntah..hubby ada kt bawah opis ni haa...anak lak tgh tdo kot....

7. Apakah waktu makan sekarang? Sudah makan?
Lunch..dah makan dah...

8. Rasa hendak duduk bersama siapa sekarang?
dgn hubby n anak...g berkelah ler..x pon g genting..

9. Dan Dia/ Mereka sedang buat apa sekarang?
of course..tgh keje...

10. Macam mana cuaca sekarang?
Ok ler..panas x panas sgt...

11. Kalau ada tunai sejuta di tangan sekarang, hendak buat apa?
50% melabur, 50% lagi spend...

12. Rasa hendak souvenir daripada siapa sekarang?
sesiapa pon...janji org tu ikhlas

13. Setelah menjawab beberapa soalan survey ni, apa mood sekarang?
happy je..sebab tgh free..bulehla layan..hehe

14. Jadinya, sudah pukul berapa sekarang?
dah kul 2.41 pm dah..hehe

15.Akhir sekali, rasa hendak tag siapa sekarang?
Ms Wawa
Kak Ayu
Kak D
uolls..kalo free..buat la ye..senang je tag ni..hehe

Monday, November 10, 2008

Dapat award dari Ms Wawa

Dapat Award dari Ms Wawa...
Terima kasih ler sbb bagi akk award ni..Terharu ok!!..hehehe.


*Persahabatan itu seperti mata & tangan..
ketika mata menangis.. tangan menghapus air mata..
ketika tangan terluka.. mata menangis..
ketika mata tidak bisa melihat.. tangan sedia membantu..

***************************************************


Tapi ingatkan bagi gitu je, rupenye ade syarat-syarat plak dah.

Syarat-syaratnye adalah:

Berikan award ini kepada
5 blogger yang anda rasa
best blog. Link dengan orang yang
mendapat award serta maklumkan
pada nya.
Sesiapa yang mendapat
award wajib posting diblog dier.


Dengan ikhlasnye saya nak bagi award ni kepada:

My Hubby
Ijan
Eila
Kak Eza
Kak Ayu

Gambar kawen ina & helmi..

Panas!!! Panas!!...hiks..
baru dapat dari panten ni...dia bagi hat ni jerk..
nanti kalau ade yang lain ina akan bagi lagi kt saya...
so saya letak gambar2 ni je erk....

pssttt : time kasih erk ina..ole2 dr sabah..ikan terubok masin..sedap giler...







Stok Baju Raya 2009

Tajuk x bleh blah betul kann..
baru je habis raya..tapi saya dah pon start beli kain raya tahun depan...bukan per..x nak jadi cam raya tahun ni..sumer bli last minit.. masalah betul..
so tahun depannye saya da start bli skit2...

Beli hat murah2 je..Tak nak bali memahal..nanti nyesal..hiks..
Baju kebaya ni kakak ipar saya bagi..ole2 sempena dia pergi bercuti sefamily kat Indonesia..
da lama wooo tingin nak bli baju ni...sebenarnye saya nk kirim ngan kakak ipar.. mintak tlg dia carik kan kat sana.. bile dia smpi sana tetiba dia sms saya..nak kaler apa..saya ckp ler pape jek..janji terang2 kan kalernye...



So ari tuh dia dtg umah saya..dia bawak kain kebaya ni..suke bangat..bile tanya berapa?..kak ipar saya cakap x per lah...dia bagi je...ole2 katenye...muahahaha...sangat sukaaaa...
Malam tadi hubby tye, bile saya nk buat kebaya ni..
Saya cakap x nak buat skarang..Nak simpan buat raya..huhuhu...

Baju Purple ni lak saya beli ngan orang yang datang2 umah tu..RM35 hengget jerk..
X kisah ler kain ni dah kuar lama kan..tapi saya suke kalernye...
Baju ni lak x tau nk buat baju pesen apa...blom dipikarkan lagi...hiks....


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...