Friday, July 3, 2009

Pusat Perubatan Universiti Malaya

Semalam pas balik keje, (entry buat kek tu malam kelmarin ye..saya buat draft semalam..tapi tak publish..ari ni publish malas nk tukar2..hehe) terus amik kereta n siapkan Qaisz..
Kami nak pergi PPUM..nak melawat kawan hubby eksiden..
Dah ler waktu melawat habis smpi kul 8.00 malam je..kul 7.00pm ktorang masih ada kt Kg.Jawa, Klang..hehee..seb baik sempat smpi sana kul 7.45pm..

En Cerpelai memecut kereta nya..rasa cam naik roller coster je..tipuuuu ler tuh..
Skali smpi sana, budak umur bawak 12 tahun tak dibenarkan masuk wad..sebab kes H1N1 tu kan..
so saya tunggu dibawah ngan Qaisz n kekasih Anip..yang eksiden ni namanye Anip...

So, saya borak2 ngan Aini je kat bawah...
Sebenarnya saya ngan hubby lupa pasal kes H1N1 tuh..kalau tau memang ktorang x bawak Qaisz...
balik umah dalam kul 10.30 malam cepat2 mandikan Qaisz...
padahal dia dah tdo time tuh...nak wat camane kan..balik dr spital kene mandikan ler...

Bila dia dah mandi, mata pon segar bugar..kekdahnye Qaisz tak tdo smpi pukul 1.00 pagi...hehe

Sampai cam tu skali nak bawak kereta..


Ok..lepastu kite tarik handbrake ye puan2...


hahaa...muke guwe agak poyosss....

Anip...cian dia..pasni duduk je umah ek.. slalu panjang je langkahnye...

Member2 hubby cakap cam ni :-
"Tuler..masa Man patah kaki dulu,
ko suke sangat main ngan tongkat dia..
haa..skang ko dah kene
pakai tongkat dah..."

Tempat yang cedera....

Anip ni kawan En Cerpelai dari skolah menengah lagi..
EnCerpelai pon slalu lepak umah dia..
bila dah kawen ni, agak jarang ler nk lepak2..
tapi klu nk g mana2 mesti Anip akan call EN Cerpelai..
alasannye, EN cerpelai suka buat lawak..
dia x lah boring sangat..hahaha
pelawak ke laki aku nih!!..hehehe

Anip...enterprem muka hang kt blog ye..
jangan marah tau...

Thursday, July 2, 2009

Kek Cekelat My Resipi

Semalam belek telek My Resepi tu...
sebab tangan gatal nk masak sesuatu malam semalam...
last2 jumpa resipi kek coklat yg tak guna butter..
memandangkan Qaisz ni suka sangat makan kek cekelat,
saya pon amik ler resepi tu..
balik umah terus buat..
tapi agak keras skit..
maybe masa pukul tu tak lama kot..
tak pe..
"try n error"
tapi sangat sedap...hahaha
matilaaa puji diri sendiri..

korang... Qaisz ni gigi dia belah atas ada 3 batang rosak a.k.a rongak.. kekadang time tidor bile dia isap susu mesti berdarah.. kenapa erk.. kene bawak p klinik gigi ke tak?? klu bawak kang, buatnye doktor tu cabut gigi dia, tak meraung ke?? perlukan pendapat korang ye...



hahaha..lawakan dulang kek tuh..hiks.. tak tau nk bubuh mana... konon2 nak letak cream..skali cream tu tak jadi buat.. terus ngaappp jek..




kek ni guna susu coklat.. syedappp... tapi rasa cm terlebih bakar jek...huhu

Align CenterIni budak tengah mamam kek cekelat..

Ibu : "Dik..sape buat kek??"
Qaisz : "Ibu buatlaaa.."
Ibu : "Sedap tak??"
Qaisz : "sedapnyeee.."

Budak tak pandai menipu lagi kannn??
lariksssssssssss....

Wednesday, July 1, 2009

Makan2 Lagi...

Nak citer pasal makan laks....
Lepas balik dari tgk nenek hari ahad tu, ktorang g tgk opis baru hubby..
pestu on the way nak balik hubby ajak g makan...
nak blanje mak n bapak mertuanya makan kt kedai...
sllau beli tapau jek..kali ni nak bawak derang makan kt sana skali..
mak ngan abah saya jarang makan kt luar...derang tak berapa suka..
tapi bila da bawak, derang ikut jek.hehehe...
yelaa..bila ada rezeki lebih skit ni harus ler ingat kt orang tua..amik berkat katako!!hiks..
so, ktorang g makan kt Restoren Aden....yg pames kt tempat ktorang jerk..hahaha
tenkiu ye En Cerpelai blanja kami makan sedap...



Ni abah saya..
Gambar dicilok dari blog En Cerpelai...hiks


Yang ni mak saya...



Time ni memang Qaisz tengah sibuk nak order gak tau..
Teh tarik 1..
nasi ayam 1..hihi....



Ni sape ye??



Siakap 3 rasa...
tak sempat nk snap..
dah kene ratah dah pon...hiks



Kailan ikan masin & Tom yam campur


itu saje untuk cerita hari ahad...


Ni plak citer semalam...kak eza n the gang ajak g makan n lepaks kt area opis aku...Makan kt Casa Bayu Cafe...sedap dan murah...dan yang penting tidak dikenakan tax..hihihi
yang ada di tempat kejadian adalah aku, kekza, ijan ngan kak mala...

gambar kredit to kak eza..saya cilok gambar dr blog dia...


Tempat kejadian..









Jangan tanya namanye..lupe sudah..hihi..plus malas nk taip..

p/s : En. Cerpelai sowii ler lupe nk g tau pasal g makan ngan kekza n the gang..hihi..ampunn...
En Cerpelai skang bizi giler ye..ngan angkut barang pindah opis...kemas opis barunya lagi...
pestu yang penting dia telah dikejar dateline..hiks...tiap2 malam mencari idea tak kira dimana dia berada...aku pon turut menyumbangkan idea yang tak seberapa..kerana aku pon mengejarkan $$$$ ...hahaha...aterrrr...dah nk pose dah ni..raya nk dekat...road tax kete nak kojol dah...kene lah kerja lebih keras...

apa yang penting?? kerjaaaaa samaaaaaa!!!




Monday, June 29, 2009

Ziarah Nenek

Ahad pagi dapat call dari kazen si ijan tuh..
dia cakap nenek tak berapa sihat..badan dah bengkak2 n nafas pon cam laju jek..
so aku pon g tau mak aku..suruh mak g tau ngan makcik aku kt seblah umah gak...
ptg dalam kul 4.00pm ktorang gerak ke Kampung Sijangkang...
nenek mmg tak sihat...lain dah muka nenek...nak nangis masa tgk nenek tuh..
nenek bleh degar lagi bile orang tanya dia..
tapi kita tak paham apa yg dia cakap...
nenek bleh gelak2 lagi...hihi..
tiba2 tingat masa aku kecik2 dulu..bila tgh main2 kt laman umah nenek (dulu nenek duduk kt kawasan umah aku) mesti nampak nenek g kedai..
pakai baju kebaya ngan kain batik bertudungkan selendang..
pestu nenek aku bawak satu payung..
nenek ke kedai jalan kaki jek..
nenek memang suka jalan kaki n tak suka susah2 kan anak2 dia...
itu dulu..masa nenek masih kuat...
tapi skang nenek dah takde tenaga...dah pakai pampers..dah tak larat..
esok2 klu kite panjang umur pon kite akan jadi cm tu gak kan...
gigi palsu nenek pon dah ditanggalkan...
nenek yang suka bercakap bahasa tamil..memang akan buat cucu2 dia gelak...
haihhh..banyak lah kenangan ngan nenek kan jijan...
kita doakan supaya nenek sihat ye...
sedih nye..sob sob...

p/s : kepada sepupu2, sedara2 aku, pergilah jenguk nenek sementara dia masih ada..

Nenek Sariah..emak kepada bapak saya..
umurnya dalam lingkungan 90 tahun...

Qaisz bagi kucing makan ayam goreng

Ni lak masa hari sabtu ke ahad ntah..
lupa sudah..huhu
Si Lala (nama kucing) datang umah mintak makanan..
Qaisz pon mula lah suruh carik ikan ke ayam ke..
dia nk bagi kucing tu makan..hihihi
layan gambo yek..



Makan Durian Lagi

Hari Jumaat pas balik keje terus ajak hubby blanje durian...
beli 3 bijik je...isinye bleh tahan ler tapi masih tak menepati kehendakku..hahaha
balik je umah terus belah durian ni...Qaisz mkn sikit je..
dia x berapa suka sgt ngan durian...


Tolonggg!!! durianku telah di belah oleh sang samurai...sambil diperhatikan oleh anaknya..hehehe..ampunn!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...