Friday, October 7, 2011

BSP - Nak tunjuk cara2 nye..


Ni nak citer pulak pasal cara2 nak buat BSP sendiri. Aii kan kene kencing manis ketika mengandung. Jadi, sehari sebelum jumpa doktor kenelah buat BSP ni. Dari pukul 8 pagi, 10 pagi, 2 petang dan 9 malam. Sepanjang hari tu kene la diet skit. Tak boleh makan yang berat2 dan manis2 sangat. hehe

Mujurlah kakak saya ada benda2 nih. Kalau tidak mau ulang alik pergi klinik dalam masa satu hari. Cuti saya dah la tinggal 4 hari jek.


Ni barang2 yang mesti ada ketika membuat BSP. Kapas pon perlu ye..
Kalau tak nak lap darah tu kat mana?
Yang macam pen tu jarum dia tau..

Nampak tak jarum nye tuh?...


Kita kasi cucuk kat jari hantu tau.. tak sakit pon
sikit je tuh..hehehe

Bila dah cucuk tu titikkan darah tu kat sripes.
Tunggu 5 saat..
pestu keluarlah keputusannye seperti dalam gambar.hehee

Dua minggu sekali saya kene buat BSP ni sehinggalah saya bersalin.
Sangat x sabar nak tunggu baby keluar.
Baby boy ke girl eh?? hahaha
Tungguuuu....


Set Bersalin & Bengkung - Done!!!



Salam semua. waduh waduh. udah lama kita ngak ketemu ya. hehehe.

Mau tidak. Dah berapa kali nak update blog tapi akhirnya kecundang jua. sampai dah tumbuh cendawan dah kot blog ni. Kesian kat my biras, Shida. Asal bukak blog akak dia nih mesti dia kuciwa. Sebab tak berupdate2 ye. hehe. Nih akak dah update sikitttt..hahaha

Hari tu dok pikir pikir nak memilih set bersalin yang mana satu. Sekarang ni macam2 jenama ada kan. Ko tinggal pilih dan sediakan ongkosnya saje. Setelah bertanyakan pada kawan2 dan pengalaman mereka. Maka saya telah membuat keputusan untuk memilih set bersalin Nona Roguy.

Terima kasih Shiemz sebab bagi tau aku pasal benda ni. Dan terima kasih sebab sudi membeli dan mengeposkan barang ini.hehehe

Sebab utama adalah melawaskan pembuangan. hehehe. Almaklumlah kadang kadang susah nak membuang. jadi untuk yg terbaik, saya amik set ni je lah ye.

Bengkung pulak saya main rembat je Leesa Formula nye bengkung. Itu je yang ada masa tu. Malas nak carik tempat lain.

Untuk persediaan dalam pantang, barang2 dah pon selesai di beli. Alhamdulillah. Tinggal tunggu masanye sahaja. Boleh relaks2 dah ni. Cuma pati ikan haruan je belum beli. Itu nanti encik suami boleh carikan bila dah bersalin.. hehe


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...