Thursday, December 17, 2009

Terima Kasih Nuffnang

Akhirnya chq yang ditunggu2 sampai jugak kat umah aku hari ahad lepas..
Aku cash kan da lama..dalam 2 bulan lepas..hiks..tengah2 kering ni kan tetiba dapat duit lak..huhuhuhu...

Tak la banyak mana pon..tapi sapa nk bagi RM60 ni kan...bleh buat soping baju kerja..wakaka..

Terima kasih ye NUFFNANG dan terima kasih kepada kawan2 yg sudi klik iklan tuh...

ni 1st time aku dapat dari NUFFNANG ni...hehhee..

Nak bank in ptg ni...jadilaaa..ni hasil setahun aku berblog..hehehe...

Wednesday, December 16, 2009

Jom pergi Zoo...

Hari Ahad lepas ayah mertua ajak pergi Zoo..dia nak bawak cucu dia tengok binatang2 kat sana..
Memandangkan keadaan Qaisz pon cergas semacam jekkk..kitorang pon on je laaa...hehe
Pergi 2 kereta je...aku bawak anak dara 2 orang..hehe..adik ipar ngan kawan dia...

Bukan main suka lagi Qaisz bila dapat tgk binatang2 tuh..hehehe

Baru sampi je ni...ayah yang belanja tiket nak masuk Zoo ni..hehee


Hubby n Qaisz..asik berdukung je Qaisz ni..hehehe


Mak mertua yg bertudung pink, adik ipar yang berbaju kelabu hitam, bakal biras yg bertudung hitam dan yg baju kotak2 ni kawan kepada adik ipar...

Mak mertua kesayangan di apit oleh menantu2 kesayangan..hahahaha....

Ni ikan ye kawan2..tp tak tau apa nama dia..

Hubby ngan Qaisz tgh tgk ikan..

Adik ipar kesayangan diapit oleh kakak2 ipar kesayangan..kekeke

Burung apa ntah..hehe


Suka tgk gambar ni..cam pakai camera mahal jek..hahaha


Dah tentulah bukan aku yg snap..
En cerpelai yg snap..sesambil berangan tgh guna DSLR...

Datuk kura2 ke ni??
besar betoll..

Crocodile Hunter...

Zirafah....comel kan..hehe

Gajah tengah makan tebu...
Nampak tak kt belah tepiii skali Qaisz ngan atok dia..
Atok dia bawak p zoo baru dia nk ikut atok..
hehe...sampai peluh2 atok dukung dia..

Bila atok da dukung Qaisz, ibu ngan ayah dia amik gambar berdua je laa..
hehehe..gambar ni dah cun tapi ada lak yg nyebok pandang2..

Anak rusa nani...wekeke

ThThe Lion King..

Ni nama dia benturong ke mengkurong erk??..
lupa sudahhh..

Orang utan ni tengah amik air pakai botol..
dalam air tu kan ada ikan besarrr...
ikan arapaima ke alapaima..tak tau eja..
takut2 je orang utan tu nak amik air...hehe

Nak g mana tu ??

Nak g amik air...

Cipanzi...

Orang Utan ni cerdik tau..
masa ni ada orang campak pop corn kat dia..
pestu dia nak lagi kan..dia buat lah gaya cam ni..
banyak kali tau dia buat cam ni..
bodek lebih niii..hehehe


Ni derang punya tok bomoh..haha
gamaknye ketua derang kot..sikit punya besar..

Aku , Qaisz ngan adik ipar..
solo lagi ni..
apa?? nak isi borang??.. tak bleh lagi ni..
masih form 3..
tahun depan form 4..hehehe

Aku ngan Qaisz..
ehem2..bakal biras aku cakap aku da kurus..
tul ke??
hahaha....

Hubby..koboi sesat..sebab kuda dia tertinggal kat dalam zoo..
hehehehe..
tak aci wooo...amik gambo sorang2 tak dukung anak..
bila turn aku amik gambo lak, kene dukung anak..
hehehe

My family..
ha...baru lah aci..
amik bertiga..tapi Qaisz lak pandang belakang..

ada citer lepas aku amik gambar ni..masa ni dah nak balik da..
kat dalam kereta..
elok je aku snap gambo ni tetiba kereta yg kitorang naik ni
telah pon mencium bontot kereta Honda Odyssy(camane eja??)..
Nanti la aku citer erk..


Lepas tu Ayah bawak kitorang makan pizza..sedap tuuu..
hehe

Memasing bz ngan enpon...

Angah tengah jadi staff pizza jap..
dok susun dan agih2kan pinggan n sudu...

Fuhhh...panjang giler entry ni..malas nk buat sambungan2...tak tersambung kang..
Ada lagi story nk diceritakan masa pergi A Famosa ari tuh...punya lama dah ni...hiks..

Terima kasih ayah, mak sebab bawak kami anak beranak berjalan2..hehehe..
seronok sangat...sayang semua..mmuaaaaaaahhhh!!!..



Alhamdulillah..Qaisz dah pon selamat menjalani pembedahan

Salam semua..sorry lah ye baru nak update blog...banyak sebenarnye nak citer ni..entry lama2 pon banyak pending..wekekee..ampunlaaa..saya kebizian la semenjak dua menjak ni...

Skang ni nak citer pasal Qaisz dulu ye..Alhamdulillah Qaisz dah pon selamat menjalani pembedahan tu..

Pukul 2.00 pagi Qaisz dah start puasa..sebelum tu aku ngan hubby bawak dia pergi ke rumah mak mertua dulu..nak bagi dia main ngan Maksu n Pak Ngah dia...biar dia penat skit..so boleh lah dia tidur nyenyak2...lama gak la kat umah mak mertua..dekat pukul 1.00 pagi baru balik..Dalam pukul 1.45 pagi aku bagi Qaisz minum susu. Memula dia x habiskan..tapi aku goyang2kan botol susu tu bagi dia minum sampai habis..seb baik habis...Dalam pada tu sempat gak aku doa supaya perut dia tahan puasa sampai kul 8.00 pagi..hehe...

Dalam pukul 3.00 pagi Qaisz nangis2 tapi tak nak minum susu. Aku pon tak tanya dia nak susu ke tak..wekeke..pukul 5.00 pagi aku dah bangun nak siap2 ke hospital. Hubby lak tak tidur langsung malam tu..Dia cakap klu dia tidur nanti susah nak bangun pagi..Sampai hospital dalam pukul 6.00 pagi..Qaisz masih tidur lagi..Hubby terus pergi register nama..Kene pulak tunggu sampai pukul 7.00 pagi..Bila dah bukak pintu tu, terus kitorang naik ke tingkat 2..

Nurse semua sibuk dengan persiapan tuk pembedahan hari tu...Qaisz dah start menangis..dah boring gamaknye...Then ada beberapa doktor pakar bius dan pakar bedah datang tuk bertanyakan beberapa soalan kat aku..Doktor pakar bius mintak aku sign borang kebenaran tuk bius Qaisz..bila aku baca akibat2 bius tu, jadi seram lak nak sign..Mana tak nye, dalam tu ada tulis mungkin boleh jadi lepas pembedahan pesakit tiba2 x benafas..uisss....seram sejuk aku baca..nak tak nak kene sign jugak..Aku tawakkal dan berserah pada yang Maha Esa...

Boleh pulak doktor cakap Qaisz punya turn dalam pukul 11..aku terkejut laa..aku mintak doktor tu bincang balik sebab Qaisz da start puasa kan..nk tunggu pukul 11 kang jawabnye mengamuk la anak aku tu..Tak lama lepas tu nurse suruh aku pakai baju tuk masuk bilik bedah..Alhamdulillah Qaisz orang pertama yang kene operate..Masa tu aku relaks lagi laa..Aku dukung Qaisz tuk masuk bilik bedah...Aku x pandang sangat peralatan dalam tu..cuak beb...
Qaisz da start nangis...

Doktor dengan nurse kat situ baik2 belaka...Derang semua pujuk Qaisz..bagi qaisz mainan lagi..hehe..mula2 doktor nak bagi bius cam oksigen tu secara berdiri jek..tapi Qaisz da x duduk diam..aku terus cakap ngan doktor tu.."Doktor, kita baringkan Qaisz je laah..tak pe..saya x kisah." aku x sanggup nak dengar lama2 suara Qaisz nangis...hehee...
So, aku pon baringkan Qaisz kat katil..ramai2 pegang dia...doktor pulak pegang benda tu letak kat mulut Qaisz..Qaisz nangis lagi masa tu...makin lama makin tenggelam suara Qaisz..tiba2 suara dia senyap..mata hitam da naik atas..cuma nampak mata putih..badan dia semua dah tak gerak...

Aku terkejut bila tengok cam tu..mata aku pon dah penuh ngan air mata..sebelum aku kuar dari bilik tu sempat aku cium anak aku..dalam perjalanan nak kuar dari bilik bedah tu makin banyak air mata aku mengalir...hehehe..yelaaa...1st time aku hadapi semua ni..sedih tau...ibu mana x sedih kan...

Balik ke wad aku tengok hubby ngan adik ipar ada kt situ..derang tanya Qaisz kat mana aku cuma tunjuk pakai tangan je..nak cakap pon x lalu dah...sebelum tu hubby memang ada kad wad..then adik ipar datang..masa aku nak bawak qaisz ke bilik bedah tu, hubby turun bawah sebab tunggu adik ipar aku..so hubby x sempat tengok Qaisz pon..hihi
Masa tu sempat aku sms kat kawan2 ngan family aku..aku g tau derang yang Qaisz da masuk bilik bedah..mintak tolong semua doakan agar semuanye berjalan ngan lancar..Alhamdulillah ramai yg reply sms aku tuh....terima kasih semua sebab doakan Qaisz...

Dekat pukul 11 pagi baru doktor pangil aku..masa tu Qaisz da sedar pon..tapi dia masih pening2..asik nangis je..terpaksa aku dukung dia..panggil2 nama dia..habis nurse2 tu kene tendang ngan Qaisz..jarum kat tangan pon habis dicabutnya..then dia carik ayah dia pulak..nurse pon panggil hubby suruh masuk dalam ... kami gilir2 dukung Qaisz..sebab dia tidur kejap..pestu nangis..cam tu je lah sampai nak balik...tapi semuanya ok..doktor pon dah benarkan kami bawak alik Qaisz dalam kul 4 petang...

Penat tak terkata bila seharian kat hospital dengan tak makan dengan x cukup tidurnya..Ni lah pengorbanan ibu dan ayah tuk anaknya..ALhamdulillah x sia2 lah kami bersengkang mata..kami menahan lapar...Sebab bila sampai umah je Qaisz bleh jalan dah..tapi cam orang bersunat je dia jalan..hehe...siap bawak dia naik motor lagi..hari khamis operate tapi hari ahad kitorang dah sampai Zoo..ni nanti aku citer lah ye..huhuhu

Eh..aku citer panjang2 ni ada ke orang nak bacanye..huhu....tak kisah la kan...janji aku dah citer kat sini..bleh buat kenangan nanti kan..

Baru lepas operate..tengah pening2 lagi ni...cian dia..hehee

Hubby yang keletihan....



Malam tu kawan hubby datang melawat kat rumah..ni tunang ngan awek derang..
yang lelaki tengah "berasap" kat luar umah..hehehe

Dapat hadiah dari kawan hubby..
thanks ye uncle anip..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...