Thursday, October 1, 2009

Hadiah Dari Atok Tuk Qaisz


Raya ke empat sampai keberapa ntah aku kemalasan nk amik gambar...
ni terus lompat kisah rabu malam khamis lak...

Ayah call en cerpelai g tau dia nk datang...ktorang memang ada kt umah sebab tggu kawan en cerpelai nk datang...atok bawak hadiah paling besar skali tuk cucu dia....terima kasih ye ayah...

nak tau ke apa hadiahnye???


jeng....jeng...jeng....





































suke tul si Qaisz dapat motor ni...selama ni asik tumpang anak jiran sebelah je..
tapi bukan dia yg bawak..anak jiran tu yg bawak..dia duk blakang..udah ler anak jiran tu pompuan...hehee..kiut je bile tengok..hehhee....
lagi satu bleh lak qaisz mintak kunci motor kat ayah dia...
alahai..manalah ada kunci sayang....ni pakai caj bateri je yang...tak yah kunci2 bagai....






masa mula2 naik dia takot2 skit...da lelama ok la..tapi kite kene jaga je lah..
sebab baru2 belajar lagi kan....hehehe


ayah, mak ngan adik ipar tengah makan mee kari...blur lak gambo ni..haihhh....
ayah baru balik keje terus ajak mak ngan nina datang umah...nak tgk cucu dia happy..hehe
time kasih banyak ye atok....


Wednesday, September 30, 2009

Raya Kedua & Ketiga

Raya kedua plak ktorang beraya ke rumah jiran2..ala jiran2 aku semua nye sedara mara aku gak..
hehehe...tapi cuma 2 buah rumah je...sebabnye aku berajalan ngan akak aku...
akak aku raya pertama dah pergi ke rumah yang lain...so aku ikut je lah...daripada boring2 dok umah kan...








Raya kedua aku follow kak sedara aku beraya lak...tahun ni pecah rekodlah..
rumah pakcik2 ngan makcik2 aku beraya sampai 2 kali...hahahha..
tak malu betul...ala..apa ada hal..bila lagi nk dtg umah derang kan...
hihihi...



Petang lak aku follow kak sedara g umah dia kt putrajaya...tdo kat sana...hehehe
belah malam lepak dataran sambil main kereta kontrol...huhuhu



On the way...



Pagi raya keempat ktorang beraya ke rumah kakak aku kt banting..
sebab makcik aku tingin nk g umah dia...
sampai umah basuh baju , kemas apa yg patut..
malam lak beraya ke rumah kawan en cerpelai..tp gambo elek..hehee

Beraya ke rumah mertua & balik kampung Sepang

Lepas beraya ke rumah makcik, ktorang terus zaaassss ke rumah mak mertua..
mak en cerpelai laaa.... sampai lewat sebab lepas tu nk ke sepang lak..rumah nenek en cerpelai...
tengah duduk2 tengok tv tetiba ayah keluarkan hadiah tuk Qaisz....
hadiah hari raya dapat..duit raya pon dapat...
atok bagi kereta control ngan ang pau RM50...hehee..
tahun ni memang rezeki Qaisz la..memacam dapat dari atoknye...
semalam pon baru dapat satu hadiah yang sangat besar...tu nanti aku citer lah ye...








Adik ipar tengah layan kawan2 dia...

Sampai cam tu skali ko duduk ye mirul...

lepas tu ktorang emua gerak ke kampung en cerpelai kat sepang...
balik hari jek...tu pon pergi da tenghahari da..



Qaisz ngan pakciknya...


Mak mertua ngan adik kembarnye...acik..ucu tak de plak..hehee


Adik ipar yang bongsu bergambar ngan acik....
Acik..nape bagi duit raya kat fiza..ke tersalah bagi...
hehehe...
pape pon time kasih ye...

acik ni single lagi tau...
ada yang berkenan ke??
sila isi borang ye...

Beraya ke rumah makcik

Hahaha...masih di hari raya pertama ye..tak habis lagi ni...
aku cuba habiskan erk..
ni pon buat skit2...

Lepas bergambaran kat umah, ktorang semua
pergi ke sijangkang..umah adik kepada abah aku..
sebab nenek aku iaitu mak kepada abah aku
tinggal kat sana...
nenek aku tak sihat...
sakit tua..

ktorang call abang aku yg sulung suruh derang tunggu kat
sana je..
sampai je kat umah makcik aku tuh,
sikit punya ramai orang..
kebiasaannya pagi raya mmg cam ni lah...
tak terlayan makcik aku..
hehehe...

tengah dok borak2 tetiba abang ijam suruh ktorang naik atas..
sebab tiap2 tahun abang ijam akan deco bahagian atas...
tiap2 tahun gak berlainan idea yang dia buat....
haha..
ktorang pon apa lagi...capai camera, capai enpon..
jadi model jap kt umah dia...hehehe...
bergambaran laaa..
apa lagi...

korang jangan muntah darah lak tengok gambo banyak2 ni..
hehe

haruslah gambar tuan rumah dulu kan...hahaha..

Cantek tak???...


Anak buah aku...yayang nama nye....

Yang ni adik kepada yayang...zirul..


Gambar ngan anak buah..

Haihh...da lama anak buah aku ni tak balik kampung..
skali bila balik, terkojut aku tgk dia..
tinggi cam galah...makin encem..kehkeh..
orang cakap dia ni adik en cerpelai...hehehe

ni lah nenek aku...kesian dia..tak sihat...

Qaisz ngan sepupunye


Peace!!!

Hazwan....

Aku ngan anak buah aku

Posing lagi...

En Cerpelai ngan Qaisz...

Basikal tua... nak tompang ke...


Nak ke?? amik la sebijik....




Gambar raya dari anak buah

Semalam aku wat entry pasal raya tapi banyak gambar yg tak terang kan..
ni aku bubuh gambo yang terang...
sebab ramai yg tertanya2 baju aku tahun ni warna apa..
hehe..korang tengoklah sendiri ye....

Abah dan mak aku....

Bermaafan di pagi raya...

Turn hubby lak...

Kak ipar tengah minta maaf ngan abang aku..

Family abang aku...

Family En Cerpelai...

Kami....tak cukup lagi ni...abang sulung takde, kakak no 3 ngan no 4 pon takde...

ok..tu saje...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...