Wednesday, December 18, 2013

Baru nak ganti puasa..hehe

Semalam hari pertama ganti puasa ngan ada nazar hari tu.

Kat opis asik lah citer pasal makan ngan Zue (berchatting) haha..

Hah eloklah sorang mak yong yang sorang tengah puasa dok hebat citer pasal makan. Penyudahnya dua2 terliur.

Masa tengah borak tu ada cakap tingin nak makan bubur pulut hitam. Pendekkan citer balik keje tengok atas meja ada makanan rupanya kakak yang kat banting datang jap. Ternampak lah bubur pulut hitam ni. Senyum lebar la kan.

Bukan takat tu je. Ada karipap, keledek, keladi, kue teow ladna, pestu jiran lak ada bagi pulut. Ni lah namanye rezeki orang berpuasa. Sebab bajet nak buka pose apa yang ada je malas nk susahkan mak. Mak pon tak tau yang kita ni puasa. hehehe. Alhamdulillah rezeki kan.



My bucuk bam bam..Anas...

Monday, December 16, 2013

Kek Minyak

Salam semua. Sekelian kalinya blog bersawang kembali. hehe

Sabtu lepas buat kek minyak. Pertama kali cuba Alhamdulillah menjadi.

Rasanye ok. Sangat sedap

Anak2 suka makan. Sebenarnya saya lebih eksaited nak melorek2 corak atas kek tu jerrr..hahahah

Dah bako pon coraknye masih kekal tau..



Kek sebelum dibakar..




 

Kek selepas dibakar...


Kalau nak order boleh saja. :)


Wednesday, November 20, 2013

Rindu Berblogging!!!!!

Huh..lamanye tak berblog..rindu tul..tapi tiap kali nak naip kene pikir berjam2..tiba2 kekok plak kan.
adoii..apa pon tak bleh...

ha tengok no..skang ni tgh blur la ni..tak tau nk naip apa. tensen mak hencik tauuu!

bila nak update, enpon plak tertinggal kat rumah kan.  bagus sangat lah tu.

Beberapa minggu lepas saya dan kawan2 bergathering kat Aroma Ikan Bakar.  Kat Pantai Remis nun ha. Best giler tau. Makan tak hengat donia. Bila da gumuk nak salah kan siapa? sendiri mau hengat la kan. kekekeke


Bawak Qais ngan dayana je. Seronok la derang main kat tepi pantai tu..depan meja makan ni pantai tau.Baru lah namanye MAKAN BERSAMA ANGIN. hahaha..tak klako ye? tak pe jangan gelak. simpan esok lusa je. puiiii..hehehe

Gambar selebihnye ada kat enpon. Harap maklum la yer.

Ok tu je nak cakap. HArap esok bleh la update blog lagi.

Wednesday, July 24, 2013

Ahli keluarga baru kami

Salam Ramadhan semua. Lama tak berblogging. Almaklumlah dalam tempoh berpantang kan. Ni pon baru start keje minggu lepas.

Saya nak memperkenalkan ahli keluarga baru kami iaitu anak ke tiga kami.

Jeng jeng jeng.....

Muhammad Qays Anas / 20.05.2013 / 3.80 kg


Pengalaman bersalin nanti2lah saya cerita ye. Sekarang Anas dah pon dua bulan. 


Tuesday, April 9, 2013

Tahun lepas punya ceritera - Sambutan Hari Lahir

Ha...Al-Kisahnye lah kennn. Dia punya malas nak update blog tu tak tau tahap keberapa ntah. Unta padang pasir pon takde malas macam ana lah!!!...hahaha

Ni nak cerita skit nih. (tengah syok menaip tetiba teringat Kiah Propa..apakah?) ok sambung balik..
Tahun lepas punya kesah nih. Sambutan hari lahir anak bujang ngan anak dara serta anak dara kakak saya.
Tapi idakler besar2an. Cuma wat family2 je ngan si abang tu sambut kat Takis nye.

Ni bufday Abang Qaisz yang ke 5 tahun....bulan 8 bufday abang qaisz ni..

Goodies bag untuk kawan sekolah..

Gambar bersama kawan dan cikgu. Masa ni ada jamuan hari raya. Tu yang pakai baju raya tu..


Abang Qaisz ngan ibu..hehee         



Yang ni pulak bufday anak kedua..Dayana yang ke 1 tahun pada bulan 11

Kek tambahan

Ibu ngan anak dara ibu...

Yang ni kek anak sedara..anak kakak saya...bulan 12...


Yang tudung pepel ni la...tudung merah ni akak dia...ngan spupu...hehehe

Banyak gambar terperap sebenarnya.. Ni tengah bosan lah ni..dok godek2 enpon..hehehe...ok daa... jumpa lagi entry selepas ini yang ku tak tahu bila nak update..hahaha

Friday, February 22, 2013

7 bulan dah...

sekejap je dah 7 bulan...ada dua bulan lagi nih..hehehe

perot makin maju kedepan...badan pon membesar dengan jayanye....

Burger bakarlah pulak...

Salam semua..macam biasa mood tengah rajin ni..hahaha

Sekarang nih sebok pasal burger bakar kan? saya pon x ketinggalan mengidam nak makan burger bakar ni jugak...

Malam bila ntah tak ingat pulak..tiba2 encik suami suruh siap2 nak.bawak pergi makan burger nih..dekat je pon..kat area sijangkang jer...

Terima kasih pada encik suami tersayang kerana melayan karenah isterimu ini...

Komen saya pasal burger bakar ni lan..ok laa..so so jer...saya lagi suka burger biasa jer...hihihi..

Thursday, January 10, 2013

Makan roti telur bawang & buah jambu untuk lunch hari nie

Hamboiii!!! Tajuk tak ingat ko. Panjang giler.

Tekak nak makan roti telur bawang hari ni.

Roti telur bawang banjir...muehehehe




Jambu batu




Setia Hujung Nyawa

Sape follow citer ni? bestkan... senyum sorang2 lau tengok citer ni...

Sharp pukul 7 dah kene tukar tv 3..hahaha...siap gaduh2 ngan anak berebut nk tgk tv...

Tapi skang ni part sedih kan..Jap lagi popular la hero ngan heroin ni..Cam citer Nora Elena tu..hehehe


Selamat Tahun Baru semua...

Kan ku dah agak dah...lama giler tak hapdet blog sampailah ke tahun baru..kekeke

Nak buat camano, MIM ALIP LAM SIN melanda. kuikuikui

Tapi blogwalking seperti biasa gak. Baca je la...tinggalkan jejak memang malas gak la...hehehe

Saya cuba update sikit2 ye...ni intro je dulu...korang doakan la supaya selepas intro ni, akan ada satu lagi entry baru..hahaa...




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...