Friday, December 17, 2010

Dapat Hadiah laaaa




Hehehe...sangat2 suka noks. Sebab aku dapat hadiah.

Citernya begini.. Anak sedara akak ipor aku pergi Bandung minggu lepas. Abang aku ngan kak ipo semua follow skali ler kan. Aku lak gatal nak ngirim2 barang kat derang. Tapi aku pesan ngan anak sedara kak ipo aku nih.

Aku pon cakaplah ngan dia yang aku nak kirim handbag. Kat sana kan morah2. Ala..nak buat pakai time pergi kerja jek pon. So, bila dia dah balik sini aku pon sibuk laa tanya samaada dia ada belikan bag aku ke tak. Kot2 dia terlupa atau pon penat kan. Sebab dia tengah ngandungkan anak keduanya..Dia cakap dia ada belikan tapi tak dan nak pos.

Hari Selasa tu dia mintak alamat tuk poskan handbag tersebut. Sebab dia duduk kat Bangi , aku plak kat Klang. huhu.. Semalam petang tengah syok buat keje skali abang pos laju ketuk pintu. Dalam hati memang dah agak dah tu barang aku yang punya. Dengan sengih2 cam kerang busuk aku pon bukak pintu dan terus bagi abang posmen tu my autograf..muahaha

Alah..pendek citer jom lah tengok gambar bag.. malas nk taip panjang2..aku suka bag ni.. Guess tu..hehe..tapi bukan Original laa.. giler hape dia nak bagi yang ori kan. Oh, lupa nak g tau. Dia cakap tak payah bayar sebab dia bagi bag ni sebagai hadiah besday aku hari tuh.. Thanks kak lela.. lagi laa berbunga2 hati aku ni kan...hehehe

Bag ni bawak pergi kerja.. Bag Carlo Rino hadiah dari ayah n mak mertua dah disimpan molek2 dalam almari. Dok diam2 kt situ ek. Kang kalau nak berjalan atau pergi majlis2 baru aku pakai bag CR tu...hehehee

Thanks Kak Lela..semoga murah rezeki akak sekeluarga...

Nasi Lemak Kenangan



Salam pagi Jumaat semua. Dah sarapan ke??. Aku dah sarapan dah. Sarapan nasi lemak kenangan. Kahkahkah..kenangan katanyakan. Kenapa aku panggil kenangan?? sebab masa aku keje kat Port Klang 5 tahun lepas, aku suka sangat beli nasi lemak makcik ni..sebab dia ada banyak lauk..kalau da makan nasi lemak dia time pagi kompom lunch time tak payah makan lagi dah.


Malam tadi en cerp cakap teringin nak beli nasi lemak kat port pagi ni. Tapi, nasi lemak peberet en cerp bukan kat tempat yang aku suka beli ni. Aku suka beli kat makcik Central. En cerp suka beli kat makcik Klinik Utama atau pon mak cik yang bawak basikal tuh. hehehe



Alhamdulillah kenyang...lunch nnt tak payah makan dah...hehe

Thursday, December 16, 2010

GiveAway "Terbang Jauh-Jauh"

Dapat tag dari my sayang Syana..hehehe


GiveAway Terbang Jauh-Jauh..
perghhhh....sengang giler nak join beb...sekelip mata jek..hahaa
sape nak ole2 dari 3 negara meh laa join skali..hehee

klik sini tau...

nak tag kat AinChomei..bg semangat berblogging kt dia..hehehe

Terima kasih en hubby..hehe

Kejadian berlaku malam tadi ketika aku tengah "bersoka ria" membasuh baju menggunakan tangan...hehehe

Tengah syok menyental2 baju yang nak di basuh tetiba en cerp datang bawakkan enpon..Pestu dia bukakkan radio untuk aku..cam tau2 je si isteri kebosanan time tu kan...

sayang jugak en cerp kat isteri dia nih..hehehe....thanks sayang...luv u lahhhh...huhu

pendek nye entry ni...hahaa

GiveAway Haven Restaurant Cash Voucher From Eyriqazz.com


Dapat tag dari my laling Syana

Wah...hadiah meletops wei...

Kenapa aku nakkan voucher ni??
Sebab yang pertama adalah makanannya..hehee..masa tengok entry Eyriqazz pergi makan kat sana dengan family dia rasa cam sedapnye makanan kat sana..hehe..romantik weiii...
teringin jugak nak pergi bersama en suami dan anak aku kan..nak2 pulak dapat voucher lagi tuuuu..sapa tak nak oiiii...

Sebab kedua adalah 19/12 ni bufday my encik suami..mana tau kot2 menang kan..bleh lah ajak en suami makan kat sana kan..hehehe..kite bercandlelight dinner ye..wekeke

Selain voucher ada lagi hadiah2 yang menarik yang akan diberikan oleh tuan rumah...hehe
jadi kepada sape2 yang nak masuk giveaway ni silalah klik sini ye..

Aku nak tag kat 3 orang ni:-

  1. ms wawa si adik manis
  2. kak ai si mama cun
  3. eila ku sayang

Semua sudah jahanam!!

Hmmm...bulan ni bulan sakit ngan bulan rosak gamaknyelah. Mana taknya tuan umah tak sihat. Lepas tu barang2 dalam rumah pon tak sihat jugak ye.


Gambar adalah dari en google

Mula2 tu periuk nasi elektrik yang rosak. Tu kira ok laa boleh lagi masak secara manual kan..

Alih2 malam tadi masa nak basuh baju, rupa2nya mesin basuh pon rosak jugak..adoiilaaa..saluran tadahan air tu tak masuk dalam mesin..airnya tak keluar..paham kew??...hehe..camane nak basuh baju?? huhuhu..mangkali tersumbat kot..last2 aku basuh guna tangan...aku kan suka main air..huhuhu..11.30 baru habis basuh baju...syabasss fieza..malam ni bleh teruskan basuh baju lagi ye...wekeke

ni pon dari en google jugak.

Tuesday, December 14, 2010

Rasa BENGANG laaaa

Apa yang dibengangkannye tu ye?? hmmm...

Ni haa...aku kan tengah selsema..pastu aku rasa telinga aku ni cam pekak tak dengar laa...rasa cam tersumbat tu...

Bila cakap pon rasa berdengungggg saje..kepala rasa bengang pening2..
Mata aku ni lak sakit sangat2..ada cakap aku kene migrain?? tul ke ni tanda2 migrain??
Ada cakap aku kene pakai cermin mata..oh no!!..aku tak nak pakai cermin mata..tak shukee lew...sebab aku akan kelihatan cantek sangat bila pki cermin mata..hahaha

Rasa nak terjah klinik laa..tapi leh claim opis sampi 25 hengget jek..hmmmm

Ya Allah Ya Tuhanku kau sembuhkanlah penyakitku dan anakku ini..sesungguhnya kau lah yang maha mengetahui dan maha mengasihani..Amin...

Monday, December 13, 2010

Half Day

Salam semua..hari ni saya 1/2 day lor...

Qaisz demam panas..kesian dia..tak bagi aku pergi keje pagi tadi...Demamnye kejap kebah, kejap panas...masa pergi klinik suhu dia smpi 39..risau beb...

Pestu mengadu sakit perot lak...ni sume jangkit dari aku la ni..aku yang start demam dulu...hari ni pon kepala aku dah pusing2..pening yang teramat sangat.

Bila dah jadi cam gini baru aku nyesal tak amik insurans...hmm..ni membuatkan aku nekad tuk amik insurans tuk qaisz cepat2...senang klu kene masuk wad ke apa kan..bukan laa mintak dia sakit..tapi kita tak tau bila dia nak sakit kan...

Korang doakan Qaisz cepat sembuh ye!..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...