Friday, January 23, 2009

wakakakaa....sila gelakka saya

muahahaa...silalah gelak kan saya ye..jgn segan2...
saya x balik umah lagi ni...huwaaaaaaaaaa....
ade keje lak lastminit...
pestu hubby datang tggu dr tadi..
last2 dia pon ade keje...kene g kastam lak..
kekdahnya saya balik cam biasa ler......
hahahaa..
padan muke aku...
kapokkkkkkkk!!!

Gumbiraaaaa...

muahahahaa....
hatiku gumbira skang ni...
mungkin plan berkelah tu jadi...
thanks kengkawan yg berdoa tuh...hiks...
dan lagi satu.....
manager kate hari ni 1/2 day...bleh balikk..
yahoooooooooooo...
maka dengan itu blog ni x berupdate selama 5 hari...
sebab saya start keje hari khamis...
patotnye company cuti cam biasa..isnin ngan selasa jek
tp saya amik cuti hari rabu sebab anak saya check up time tuh...
kepada semua...silalah jelesss...
hahahaha.........

Happy Chinese New Year..
Ang pow??

Thursday, January 22, 2009

Sedih.......................

Huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......
Camane nih..rolleyes
Planku jadi ke tak jadi ni...
Adoiiiiiiii...
Plan ahad ni nak ke Bagan Lalang ler kononnye...
Tapi kete lak rosak..lepas tuh masalah utama adalah
BELOM GAJIIIIIII!!!!!!...
hengat nak raya cina ni gaji awal le kan...alih2 sama jugak cam biasa..
28hb...
so skang ni tgh tggu gaji cik abangku...
harap2 esok atau sabtu somi saya dapat gaji ler....
bukan apa..abah saya dah eksited nak ke sana..siap plan nk pakai baju apa tuh..
tak keisan ke klu x jadi pergi bagan..
da ler ni kali pertama berkelah reramai cm ni....

"Ya Allah Ya Tuhanku...sesungguhnya aku hanya merancang...Tapi Engkau yang menentukan..
Mudah2an dapat ler kami pergi berkelah bersama kedua ibu bapaku.. Amin"

Korang pon tolong doakan erk supaya dapat gaji sok atau lusa...huwaaaaaaaa.....
sedih....sedih..sedih.....sadsad

Wednesday, January 21, 2009

Terima kasih Kak Ez@. Kak M@L@, @ziZ@n & f@rr@

Entry ni ditujukan khas buat kawan2 ngan kazen2 saya... Terima kasih saya ucapkan kerana korang dah menolong saya di saat2 genting time lunch tadi... jasa dan pertolongan dari korang sumer memang saya hargai.. Semoga korang dimurahkan rezeki selalu...

Dari Kiri:-Farrah, Kak Eza, Kak Mala & Azizan
Sorry ek aku cilok gambar korang dr blog ijan...

Kepada Kak Eza a.k.a CEO, terima kasih belanja saya makan sizzling dgn "benda (korang je yg tau)" itu...Dan terima kasih sebab amik saya dan hantar saya kat opis..hehehehe....

Kepada Kak Mala plak, terima kasih sebab memahami ku...hohohohoho..Kak Mala mmg kepala giler2...wakakaka

Kepada Azizan a.k.a kazenku, terima kasih kerana kau mencari bantuan untukku disaat2 genting.....idea ko itu mmg aku hargai...kau dah byk tolong aku beb...

Kepada Farrah a.k.a kazenku jugak, ko mmg banyak tolong akak..hehehe..terima kasih gak bagi akk "benda" ngan lanje air ..hahahaa...

Kepada korang semua, terima kasih lah banyak2 ye....Korang memang best!!!...

Alahai Qaisz....

Malam tadi dalam kul 12.00am Qaisz cam terjaga dari tidur...Cam biasa lah saya tgk susu dah habis. Saya pon buatkan susu tuk dia. Lepas tu tukarkan pampers. Tak lama lepas tu saya bsagi dia susu tetiba dia x nak then menangis. Melalak2 cam ada yang sakit. Benti kejap tapi lepas tu nangis balek. Selalu pujuk2 dia ok je tapi malam tadi dekat 1/2 jam ler dia dok nangis. Tak tau kenapa. Saya sapu je minyak kat perut dia ngan kaki dia kan kot2 kembung ke apa ke kan...
Tapi dia tetap menangis..sampaikan mak ngan abah saya yang tengah tidur pon leh terjaga..yelaaa risau kan sbb nangis x henti2..
Dah macam2 saya pujuk...slalu klu menangis ktorang bawak naik kereta je..lepas tu dia ok ler..tapi malam tadi x dapat naik kereta..hubby kate kereta rosak...
so , biarkan je lah dia nangis...saya pon da x tau nk buat apa..terus bukak tv..ade lak citer resling (x tau eja ler)... dia terus senyap..tp sambil tu mulut saya x benti ler dr dok bercerita psl resling tu..
cam ni ler saya g tau Qaisz "ha..tgk tuh..dia kene pukul....ha tgk tuh, dia jatuh plak"...huhu asik cm tu jer ler..alih2 citer resling habis le plak..sebelom dia start nangis balek, saya cepat2 cakap ngan dia nk bukak citer kartun..pasangkan CD citer Finding Nemo..dia pon layan citer tuh..siap gelak2 lagi..asik cakap "fish"..."banyaknye fish".."tu nampak tak fish"...haha..saya pon layan kan je lah... tak lama lepas tu saya ajak masuk bilik balek..seb baik dia ok...
Ibu risau tau...tapi x pasti dia kenapa..maybe kembung lah tu..sbb sblm tdo dah 2 botol susu yang 9oz tu dia habiskan..agaknye perut x sedap kot..
atau pon mulut dia sakit...sebab petang tu masa ngah main kt luar rumah, dia main "push car"..tp tanah kt luar rumah tu cam lekuk2 kan..so dia jatuh kedepan ler...mulut nye terkena tanah..cam tersembam gitu...berdarah gak ler bibir dia...cepat2 basuhkan muka dia then bagi ais kat mulut dia...tapi lepas tu dia ok jek..ntah..x pasti dia kenapa...
somi saya biasa ler klu dgr anak nangis dia yang cepat2 datang tanya kenapa...ayah misali kan..haruslah ambil berat ttg anak...hiks..
Lagipon kadang2 bile kite berjaga sangat pon dah kalau budak tu nak jatuh nak buat camane kan..budak ngan membesar mesti ade gedebuk sana..gedebuk sini...ye takk??..huhu
janji dia sihat kan...lagi pon anak lelaki..kenalah kuat..x nak lembik2..sikit2 nangis...
kang camane nk jadi abang..hahah..tetiba jekk...
Ok ler...jangan lah malam ni dok nangis lagi ye Qaisz...Risau tau...

Tuesday, January 20, 2009

Gastrik ke??

Aduhaiiiii...sakit perut ler plak. Cam nak kene gastrik jek.. Dalama saya x kene gastrik ni..Time skolah dulu selalu le kene..Tu ler..melantak pedas2 lagi..ha..padan muke aku..
lepas tu perut kosong p melantak limau lak..adehhh...
nak buat camno??...tahan je ler..tapi masih ok lagi..kalau betul2 kene gastrik kompom saya da meringkuk kt atas katil dok menahan sakit...hiks..
Itu je nak bagi tau..
Ok ler kan..daripada x hapdate pape kan..kan??
lalalaaaaaaaaa,,,

Monday, January 19, 2009

Tag by My Hubby & Ms Helena

Haihhh...kene tag daa... seb baik sama..klu lelain mau jenuh nk jawab....

3 PERKARA TENTANG ORANG YANG TELAH TAG KAMU:

For My hubby:-
1. Dia adalah suamiku..
2. Suke menulis cerpen dan novel..
3. Suke makan nasi gorengku (yer ke??)

For Ms Helena:-
1. Kenal dari Fenster
2. Tauke SPA Bergerak
3. Perangai yang giler2..seb baik x giler..huhuhu

3 PERKARA TENTANG SY:

1. Suke berjalan
2. Pendiam (wakakaka)
3. Muke je nampak sombong tapi hakikatnye saya seorang yang tak peyombong...(wah!!..ada paham k??)

Copy badge "2008 cute 3blogger award untuk diletakkan di blog anda.













2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda,tulis sepuluh perkara mengenai orang yang beri award ini.

For my hubby:-
*Dia adalah suami ku
*Suke sangat bermain gitar..
*Penulis Novel terkenal adalah cita2nya..
*Lauk kegemarannya masak lemak cili api dan nasi goreng..
*Minuman kegemarannya pulak teh 'o'
*Suke menasihatkan orang..
*Suke mebaca buku...komik kt umah dah menimbun2..
*Beliau adalah Raja Lawak yang tak berdaftar...muahahaha
*Tak suke bergambar ler..sangat susah ok!
*Suke main PS..x kira ler PS 1 ke 2 ker.. tapi saya x suke ok!!

For Ms Helena
* Kenal dalam Fenster
* Muda lagi dia nih..
* Dah ada bisness sendiri
* Ada masa dia emo skit..hiks
* Peramah
*................... blur ler...tak tau nk jawab..huhuhu..yang penting Ms helena ni mmg bleh buat kawan...lalala...



FAKTA MENGENAI SAYA:

*Saya suke berjalan2..x kira ler kemana pon
*Suke "shopping tingkap" jek..
*Suke makan tom yam..
*Suke gossip..wah!!Dasat!!
*Dah kawen..ade sorang anak...
*Bekerja di syarikat swasta..kerani saje..janji halal..
*Kalau orang tak kenal mesti ckaap saya sombong (cam dah sebut je kan?)
*Masih muda lagi...hahaha 26 tahun muda apa....
*Seorang isteri yang kuat bebel...hahaha..yer ke??
*Tak mempunyai pendirian yang tetap..kejap itu..kejap ini..

AUTA MENGENAI SAYA:

*Saya orang kaya
*Ade banglo 10 tingkat.
*Kereta mewah bersepah kt umah tu haaaa
*Anak dara lagi tau (Ade sesapa nk isi borang??) lalalala
*Penah naik kapal terbang
*Sangat rajin
*Brad Pit tu pakwe lama saya..( da tak tau nk jawab pe dah ni..)


HOBI

* Shopping..hahaa..x der hobi le..pebenda yang syok bleh jadi hobi saya..tp wat semnetara waktu saje..hahaha

Dengan ini saya nk Tag orang2 ini:-

Honeysour Blog
Mazrizanhakimi blog
ezaqistina blog
Farissya blog
Zahiela blog
aizahkaman blog
silalah buat dengan hati yang ikhlas..wakakaka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...