Friday, November 7, 2008

Sarapan kat Restoren Subaidah

Malam tadi tetiba hubby cakap sok gerak awal. Pestu tanya kt dia kenapa lak nk gerak awal.
Hubby cakap nak sarapan kt kedai..muahahaha...bukan senang nk dengar hubby cakap cm ni..huhuh..tp saya buat x reti jerk masa tuh..dalam hati happy giler..
da lama pas tu baru saya tanya nak gerak g kerja kul bape..hahaha...hubby cakap kul bape2 lah...

Dah tu plak pagi tadi hubby saya cakap x jadi nak sapan kt kedai..dia suwoh tapau lak..apa barang tapau kan..orang dah cun2 pg ni nak tapau2 lak..muahahaha..keji tul aku nih!!
lepas je hubby cakap cm tu saya pon buat muncung cencorot..tp x sama tau..saya cun skit dari cencorot ~ x nak ngalah tuh..

Ok...sampai je depan restoren subaidah hubby pon benti..hahaha...lupe nk g tau..opis saya dekat ngan Subaidah ni..tp jarang sgt makan kt situ..mahal ler..

Saya order roti telur ngan teh tarik.. Ni sebab smlm tgk blog Kak VP lah ni..Tgk dia sapan roti canai ngan teh tarik..terus saya ngidam..haha...
Hubby lak order roti canai biasa ngan teh tarik gakk..yammy..setapppppppnye...

memula snap gmbr sendirik dulu erk..hahaha


pestu curik2 amik gmbr ni..hahaha....cam hape...


ni hubby.. bakal penulis cerpen..hiks


teh tarik siappp!!!


Nak..tgk buih2 teh ni...sedap tau.

Roti kosong tuk hubby..


Roti telur tuk saya..

Set sarapan saya..


Tuan punya blog pon nk enterprem gak erk...

Da sampai opis pon..Kenyang sudahhh..

Amik barang kat umah Cik Farah...heheh

Malam tadi ajak hubby g umah kezen saya..Farah..
sebab kezen saya lagi satu si ijan tu ade poskan barang kar farah..
biasalah..farah memang menjadi orang perantaraan antara saya ngan ijan..huhuhu...
ijan ngan farah satu opis..umah saya lak dekat ngan farah..so dengan rasminya saya lantik farah menjadi orang perantaraan...hahaha...jangan marah ek farah...

ala..saya order majun ngan ijan ni..dah setahun saya makan majun tuk family planing. Ni pon di syorkan oleh ijan..Alhamdulillah ok sampai skang.
bagus tau majun ni..haa..namanye Majun Anggun Bistari beli kat WMC jek..

Pestu saya kirim ngan ijan krim muke Temulawak. Sebab tgk muke dia putih je kan. Dia cakap dia pakai temulawak. Saya pon apa lagi ler...Beli kat dia jugak...Nak try pakai...hehehe
kalau ok ngan muka saya mmg saya teruskan ler smpi bila..sbb murah kan..bleh jimat skit..lalalalaaaa..



Dalam bungkusan tu plak ada kain berwarna ijau.. rupanya dia bagi skirt labuh kat saya..sbb dia dah x muat..x muat sbb dulu dia berisi skang ni dia dah selim melim..dia ckp dia pki skirt tu terus londeh..haha..tu yg dia bg saya..seb baik muat2..cuma kene kuruskan skit ler badan saya ni..nk bagi ok..hahaha...orang lain kawen badan makin gumuks..tp ijan ni lepas kawen makin selim...adoiii..jeles nih...



Terima kasih ye jan...

Thursday, November 6, 2008

Jom Layan bahasa Jerman Qaisz...



video qaisz ngan bahasa jermannye...
masa ni baru 3 bulan kot...huhuhu
sorry lah..video bergegar ler..
terlebih pro ler kata kan...hiks...

Menggediks jap..


saje je nk letak gambar 2 ni..
nak gedik2 jap..bleh kan??...
pe dia??..x boleh..
pedulik ape...blog ni saya yang punya..
so kite enjoy!!..

Bag Idaman Kalbu

Dalam bungkusannye...

hahaha...tajuk entry x bleh blah ok...

Ok x bag ni...dah lama ngidam bag cm ni tau..senang nk sumbat segala mak nenek barang dalam ni...
ye laa..da ade anak ni x kan nk bawak 2 handbag kot..so bli bag cam gini senang kan..bleh letak botol susum, pampers, baju, wallet, handphone, brg make up..erkk..lagi apa ek nk letak..huhuhu..
jenuh pikir byk kali pasal nk beli bag ni..
bag ni saya beli kat Syana's Gallery tau..memacam design ada..
korang clik le kt situ ek.. harga pon berpatutan...wallet pon ada tau..
cantek2 belaka...

Masa bag ni sampai kt opis kan..saya terkejut tau sbb x sangka bag ni dah ade depan mata..seyes lawa giler tau bile tgk live..pestu bukak bag ni tgk ade perfume mini...comel jek..dalam hati saya bile plak saya order perfume..cepat2 saya call syana..g tau dia yang bag dah sampai..pestu tye dia kenapa ada perfume..rupe2 nye dia bagi free..bagus lah syana ni..terima kasihlah banyak2..semoga bisness syana ni semakin maju dan mantap...hiks...saya beli tau syana..

opsss...lupe nk g tau semua..saya beli ni secara kutu tau..bukan cash..klu cash pon saya x mampu walaupon hanya RM65 jek..huhu..tp dari bulan ke bulan asik tgk2 je bag ni..makin lama x bleh tahan le..terus g tau syana..suruh dia carik beg yang cm gini..pestu murah skit..dia pon dengan baik hatinye g tlg carikkan..akhirnya dapat gak bag ni..sekali lagi terima aksih dari saya ye syana..

ha...ni lah bag nye...


Dapat perfume COCO..wangi tau..hiks


Ni muke happy da dapat bag...

Tukar susu Qaisz..

Hari selasa malam rabu saya ajak hubby saya pergi tukar susu anak saya kat kedai ubat cina tuh..sbb sebelom ni mmg saya beli kat situ...masa beli bulan lepas susu Dutch Lady Langkah 2..saya beli 3 tin besar..tapi satu tin besar je habis guna...lg dua x guna pon sbb anak saya x leh minum dah susu tuh...

Ptg selasa tu balik kerja terus p kedai ubat tu..nk tanya dulu boleh tukar ke x kan..
skali auntie tu kata boleh..huhuhu..seb baik..klu x bazir saja..
so mlm tu kami pon pergi lah kedai tuh..carik susu dalam tin tp nan ado..
yang ado hat refill nye tuh...bantai jer lah kan...amik skali 2 pack..senang skit..
auntie tu pon kira2 ler balik .. siap ada balance tu... selepas di tolak, campur, bahagi sumer..dia bagi saya RM29 hengget...huhuhu...

x sia2 p tukar susu tu kan...

Monday, November 3, 2008

Citer pasal Qaisz lagi

hahaha...sekarang ni asik nak entry post pasal anak jerk..
bukan apa..sebab ade je benda / perkataan baru yang dia buat..

cam semalam kan, saya tgh minum air mangga..tetiba dia nak jugak..
saya bg ler dia minum skit..
tetiba dia buat muka pestu cakap cam ni " emmm..dap neee.." maksudnye ermmm sedapnye..
hahaha....gelak x hengat saya masa tau..terharu pon ade..tetiba je anak saya dah bleh cakap..cam x caya jek...mmg sblm ni dia bleh cakap skit..tp tang "dap nee" tu yahg klako...
sbb dia cakap sambil buat muke..ala kita klu makan benda masam automatik muke berkerut2 kan..haaaa..cm tu ler dia buat...

dah tu asik cakap cm tu je bile lepas dia makan or minum pape..

smpi kan pagi tadi dia bg tdi..then dia ckp "nk susu"..
bile saya dah bagi , dia minum skit terus ckp "emmm...dap neee"...
hiks...
geram je saya...dua beranak dok gelak2 dalam bilik..masa tu hubby lom bangun tdo lagik..
last2 dia pon terjaga...hehee....

terharu tau tengok anak sendiri membesar ni..
masa saya ngandungkan Qaisz ni...dia x dok diam..asik tendang2 jerk...
pestu dok pusing2 dalam tuh...
perut saya masa dah cukup bulan jgn tye lah...cam belon nk pecah...siap ada "line" tembikai lagik...nak berjalan pon x larat...start 8 bulan ari2 saya dah sakit2...cam nk pecah...
kaki sume dah bengkak2...

pestu bila dah bersalin setelah amenahan sakit dari kul 6 pagi smpi kul 6.27 ptg baru lah Qaisz ni keluar..
keluar2 jer dah terbukak matanye...
ishh...best ler saat2 cm tuh...hanya naluri seorang ibu je yang bleh tau camane rasanye...
itu kisah setahun yang lepas erk..
dan skang ni x sangka lak dia dah pandai berjalan...
citer pasal berjalan ni..adoii...
x cukup kaki saya nk kejar dia lah..
betul ler org cakap klu budak da pandai jalan ni..mmg habis satu rumah dia tawaf...huhuhu..
pestu x sangka lak dia da bercakap sumer..
haihhhh...Qaisz..qaisz...
Ibu rindu ler kat qaisz skang ni..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...