Tuesday, April 26, 2011

Nasi Lemak CT



Ni autopublish ye kawan2. Ketika ini saya sedang bercuti. hehe

Jumaat lepas teringin nak makan nasi lemak ni. Dulu masa kerja kat port klang rajin la membelinya. Skang dah tukar tempat keje.. So jauh sikit la dari opis kan. Jumaat tu nak sangat2 makan nasi lemak nih. Dok bising2 ngan en cerp. Sib baik dia sudi melayan karenah bini dia nih.
hiks..Terima kasih la en cerp ku sayang...auummm..hehehe

nasi lemak telur goreng + sambal hati...sedapppp..terbaikkk....hehehehe

Ok..selamat bekerja ye semua..hahahaa

Monday, April 25, 2011

Entry sambungan minggu lepas..



Ok. Kite sambung entry minggu lepas ye. hihihi

Berjaman pun nak nunggu saya hapdet blog nih. nak buat camano kan. hapdet kene ikut mood. ginilah rupenye.

Eh, apa last citer hari tu ye. Lupa lak. Jap2 saya cekidauttt entry hari tu.

Ok. PAgi tu saya pergi kerja macam biasa la kan. Bajet dah sihatlah tu kononnye. Dalam kul 10.30 pagi cam tu perut saya da rasa len macam. Ahh sudah. Kalau kene kat umah boleh saya baring2 atas katil. Kalau kat opis nk baring mana??. huhu

Saya tahankan jugak la hari tu. Sesambil tu ngadu kat kawan2 ym. mintak simpati. chehhh.,hahaha

Call en cerp. Saya bagi tau dia, balik kerja petang ni terus pergi klinik ye. Padahal masa balik kerja tu dah kurang skit sakitnye. Tapi kene jugak lah check kan. Bab2 dalaman ni mana lah nak tau apa sakitnye. Sesambil tu leh scan baby skali. En cerp jawab " Malam tadi ajak pergi klinik tak nak!!" huhuh...kan dah kene marah...wekeke

Balik kerja tu ke klinik la kami kan. Siap bawak Qaisz skali. Sebenarnya saya teruja ke klinik tu sebab nak scan je..bukan nak check saya sakit apa. Muahahaha.....Doktor check saya dia cakap saya kene gastrik. Camane bleh kene gastrik sebab saya bukan diet pon. SAya makan je ikut suka. hahaha...tu sebab gastrik kot.ahaks...

Masa doktor scan baby tu dia panggil en cerp ngan Qaisz masuk bilik scan sekali. Qaisz paling banyak tanya.

" Ibu, kenapa baby dalam perot ibu?"

" Ibu, kenapa baby tidur?"

"Ibu, bila baby nak keluar?"

Scan punya scan rupenye saya sudah 10 minggu masa tuh. Sekarang ni dah 11 minggu dah.
Comel je baby masa tu. Baby tu gerak2. Hehehe...tak saboooooooo betul awokkk nak nunggu dia lahir lah..hehehe


Nampak tak? Yang cam dalam bulatan tu...
Tulah baby saya..adik kepada Qaisz...
Kecik lagi..
Yang kat badan dia tu cam terang je kan..Itu jantung baby..
Doktor cakap semuanye OK.
Alhamdulillah...

Ye... Due date bersalin 12/11/11..kalau awal sehari dapat la 11/11/11..hahaha
Qaisz asik pegang je gambo baby ni..
Takut terkoyak sebab nk bawak ke klinik desa tuk bukak buku.
Maka, saya potostat bagi kat Qaisz. hahaha

Masa check tu kan..en cerp tanya doktor apa yang boleh di makan dan apa yg tak boleh dimakan. Doktor cakap jgn makan benda "panas"..
Pestu en cerp tanye. Boleh ke saya makan durian. Doktor gelak..
Doktor cakap durian tu hantu kepada org preggy nih. Asal pregnant je mesti nk carik durian.
Doktor nasihatkan supaya saya bersabo dulu..
Tunggu kandungan dah 8-9 bulan baru leh makan durian.
sebab ada kes kata doktor tu..

Saya tak kisah pon..boleh bertahan lagi. Hehehe...


Esok saya cuti. Nak bukak buku merah.
Biar bukak buku awal2.
Doktor pon dah suruh. Ikut je laa kata doktor.
hiks..




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...