Thursday, September 17, 2009

Selamat Hari Raya Aidilfitri


Saya sekeluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri...
Ampun dan maaf dipinta sekiranya saya ada terkasar bahasa, tersalah cakap sehingga membuatkan kengkawan semua terasa hati...

Jemput datang umah ye!!

EDIT
ALAMAT UMAH

NO.16, LOT 1117,
JALAN HAJI TAHIR,
KG. PENDAMAR, 41200 KLANG
012-3233907

kalau nak datang call dulu tauuu...

Wednesday, September 16, 2009

Qaisz kene operate 10/12/2009 nie..

Salam semua...
semalam me tak keje..
pergi spital ngan hubby bawak qaisz tuk rawatan susulan...

dari kul 2 ptg smpilah ke kuk 4.00 ptg baru setel..
qaisz ni plak takut sangat ngan doktor..
dotor baru nk pegang "bird" dia..dia dah jerit2 nanges...
owh..klu ada yg tak tau pasal qaisz ni, dia kene "underscended testis"
iaitu telur dia tak turun ke bawah..masih ada di atas..tapi sebelah je laa..

se, semalam doktor pakar tengok and derang decide tuk operate qaisz after raya nih..
pada 10/12/2009 @ 7.00 pagi dah kene ada kat spital dah..
harap2 semuanye ok lah...

Qaisz kene puasa malam tu start kul 2.00 pagi..
susu pon tak bleh minum..camane nih..bleh ke..
mesti bleh kan..qaisz kuat..nk baik kan..
sedih laaa...hehe

tapi tak lama pon operatenye tuh..masuk pagi, petang InsyaAllah klu takde pape dah bleh balik dah..ibu bapa just pantau dia kt umah jek...
harap2 petang tuh Qaisz dah bleh kencing, berak n dah aktif cam biasa lah..
klu tak kene tahan wad laaa...

tapi ada masa lagi 3 bulan...uols doakan je lah ye...

Monday, September 14, 2009

Rezeki Qaisz..dapat kasut ngan baju raya & Aku cat umah

Salam uols...tengah buat pe tu..kuih raya ke?? hehe..almaklumlah lagi berapa hari je dah nak raya kan...mood keje pon elek...yang ado cuma mood beraya kannnn....

Alhamdulillah..Qaisz tahun ni dapat kasut ngan capal ngan baju raya yang disponser oleh atok usop nye..hehehe....secara tak rasmi menjimatkan duit aku...hehe..tak yah beli kasut dahhh...hehee..
Atok belikan Qaisz baju HACKET 2 helai, kasut ADIDAS ngan CAPAL..kehkeh..raya sakan anak aku tahun ni..tak pe laa..rezeki dia kannn...

Baju ngan capal tu atok beli malam minggu..derang p Bazar Ramadhan kat Klang...smpi kul 3 pagi derang pergi..hehe..pestu nk belikan kasut Qaisz tapi tak tau size dia...alih2 semalam lepas aku habis cat satu umah, terus pergi umah mertua...aku cat umah tau..sorang2 lagi...ada skit bangga laaa..ngan puas hati...Qaisz ngan bapak n mak aku ada laa tolong skit..tolong tanggal kan cat yang lama tu...Qaisz punya suka bila dapat Green light dari aku..selama ni bila dia kopek cat tu mmg asik kene marah je..tapi kali ni ibu dia surh kopek banyak2..hahaha kejam ke aku?? tak kan..bila lagi nk tlg ibu dia ni...dan2 malam tadi mak aku terus pasang langsir raya...kehkeh..semangat nooo

ok2..lari topik lakkk..lepas je habis berbuka, mak mertua ajak p klang..hubby tak ikut sebab bz wat artikel APO?.. nak carik kasut qaisz..aku pon ikut je laa..seb baik laa aku tak de duit...klu tak mmg penuh la beg plastik kiri kanan tangan aku..kehkeh...Qaisz lak asik nk dukung je...tapi tak pe..sebab ibu dia nk berjalan punya pasal sanggup aku dokong dia..penat blakang cerita..hehehe..dapat lah Qaisz sepasang kasut adidas..pestu dia bleh mintak atok dia belon lak..haihhh...

jalan punya jalan..kul 11 baru smpi umah..tak habis2 mulut aku dok cakap time kasih je kat mak ngan ayah..hehehe..semoga atok makin murah rezeki ye tok..

jalan kt klang pon da lain laa..mana yang dulu jalannye dua hala dah jadi sehala..klu 1st time pergi sure gelabah skit...hihi

ok..meh tgk gambau yeee...


Ni je juadah yang sempat snap...




Ijau lagi...tema belah mertua semua ijau..tapi aku je lari dari ijau..tema adalah warna warni...
tak tau nk cakap warna apa..hehhee...tapi cam rasa nk beli baju ijau je..pe kata en cerpelai???kahkahkah

Edit
lupe lak nk g tau...sepanjang aku kat umah mertua, Qaisz telah dijaga oleh babysitternya..kehkehkeh..siap bawak jalan2 naik motor baru lagi..kan miji kannnnn...hehee
lepas tu asiklah tye pak ngah mana..pak ngah mana..
pak ngah ko nak p kencing pon tak dan Qaisz ..eheheh

raya kang bila balik sepang ko kene ikut gak tau..bleh jaga qaisz lagi..hahahaha..
habisla shida time tu...

miji..akak da citer da ni...sorry laa..lupa laa..terlalu happy dapat barang dari atok n nenek..kekekeke

Jom Shopping Kain Ela!!

Assalamualaikum semua...hihihi...
Nak g tau ni...
saya ada bukak kedai kain ela online..
Banyak baju2 terkini..tapi gambar sedang diupdate satu persatu..
Kedai pon x berapa sempurna lagi..banyak kene belajar..

Jom Klik:-

bazar-ria.blogspot.com


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...