Friday, June 26, 2009

Makan Kt Luar + Lipat Baju 2 bakol + Soping barang dapo

Haaa...hambik ko..giler panjang tajuk entry tuh..
3 dalam 1 namanye nih..

Lama betol tak hapdet kan...
ari ni baru ada masa skit nak update...
da basi punya citer pon ado...hiks
ari tuh tingin nk makan kuew teow goreng..
malas nk masak..so ajak hubby p kedai..
qaisz masa ni dah lena diulik mimpi..
kami g berdua saje...hihihi..

Laici Ais tuk saya n teh tarik tuk hubby


Nasi Goreng + telur mata kucing kepunyaan hubby


Ni lah kepunyaan saya...


Ni lak baju2 yang dah berapa hari x lipat..
ku kerjakan malam esoknya jugak..
habis dilipat..
lipat baju adalah aktiviti paling malas nk ku buat..
hehehe...
see!! banyakkan???

Baju yg belom dilipat bersama model yg tengah tidor..huhu


Semalam hubby da dapat gaji..apa lagi!!
ke Giant lah kite...beli stok barang2 yg da habis..
aku rasa barang2 kt Giant tu da naik harga skit lah..
ke sbb aku ada tambah barang2 ni.. - shampoo ngan berus gigi
tapi takkan 2 benda ni bleh membezakan harga yg dibayar pada tiap2 bulan??
slalu bayar dalam RM280 - RM300
tapi malam tadi kene bayar RM330.++
huhu...terpaksa sekat napsu skit..byk benda yg aku nak rembat..huhu
tapi disebabkan dah over bajet, maka kupendam jua hasrat ku itu..

Tiap2 kali g giant kt tangan saya mesti ada senarai yg hendak dibeli, pen, ngan enpon..
pen tu untuk saya tick mana yg da di amik..
enpon lak untuk saya kira2 supaya bila da smpi cashier tak ler terjojol bijik mata bile tgk berapa yg kene bayar kan..hihihi...see?? betuah woo en cerpelai dapat isteri cam saya...
hahaha..sape nk puji kalau bukan diri sendiri kan??

Barang dapor ngan barang tuk Qaisz..



Aku tengok blog sana sini mesti ada gambo masakan sendiri..lagi2 blog kazen aku tu..ijan..
semenjak dua menjak ni banyak entry masakan dia..
angin rajin da masuk dalam badan dia tuh..hahhaa..amponnnn jan..
aku pon tingin nak masak ler..
selama ni balik keje makanan dah siap masak dah..
mak aku yg masak..aku tinggal ngap jek..
takpe2..esok tak keje..maybe sok bleh masak..

Monday, June 22, 2009

Bedal durian + pelam + bubur kacang kul 12.00 pagi

Sampai je rumah,mak saya g tau ada bubur kacang+durian kt dapor..pestu ada 2 bijik durian lom kopek lagi...hah?? durian?? sedapnye...apa lagi lepas rehat2 jap saya ngan hubby mencekik durian, bubur durian dan mempelam...tapi isinya x mantopp lerr...tak kuning sangat..
nanti nak carik gak yg kuning2 tuh..x puas makan ler malam tadi...
lepas tu kan..saya x leh tdo wooo....kepanasan+keletihan...
akibatnye time lunch tadi sempat tdo 30 minit...
nak makan pon x lalu..rasa nk muntah..tapi perut lapo...nmpk sangat x cukup tdo...huhuhu





KORANG PERCAYA ATAU TIDAK...KEBANYAKAN GAMBAR DALAM ENTRY HARI NI ADALAH DI SNAP SENDIRI DARI EN CERPELAI..
SEBAB SAYA DAH KENE SOUND NGAN DIA..
DIA CAKAP SAYA X PANDAI AMIK GAMBO..HUHUHU

Selamat Hari Ayah

Selamat Hari Ayah tuk En Cerpelai..semoga keluaga kita sentiasa bahagia dan murah rezeki..dan dapat tambah ahli keluarga.hiks
Selamat Hari Abah tuk abah saya...kita sambut time gaji kang ye..huhuhu...
Selamat Hari Ayah tuk ayah mertua saya....

Semoga semua yang bergelar ayah, papa, bapak, daddy, abah, khalid berjaya di dunia dan diakhirat..hehee

Lepak kat Tasik & Fish Spa

Dah penat duk Alamanda, ktorang gerak ke tasik..(Tasek ke??..ntah ler)...hehehe
berbincang sesuatu, bergambaran dan yang paling best 1st time buat Fish Spa ni..
hahaha..sape2 yg tertekan tu p buat ler..kompom korang asik gelak je..sebab geli...tp da lelama rasa biasa jek..cam semut2 tuh..huhuhu

penat dah menaip ni..layan gambar ye!!

Qaisz ngan jajan yg diberikan oleh uncle Anip...skemanye ayat..

Kami ngan Aini...

1st time main jongkang jongkit...hehehe

Ktorang tengah kegelian nih..

Seb baik anak ikan..klu dia letak ikan pirana tak tau le...

En Cerpelai gataiiii...dia snap montot pelancong ini...

Sorang lagi budak ni tak tau anak sape..bile tgk enpon baru nmpk ada budak tompang enterprem...

Semangat waja..khusyuk tul berbincang pasal trip ye..klu x jadik tak tau le cheq...

Ni semua tgh dengar potpetpotpet dari saya..manakala EN Cerpelai lak tgh snap gambar ni.
Fieza : Meeting pasal trip smpi ke Putrajaya...korang pastikan trip ni jadik tau!!..kang agih2kan tugas ye..yang aku tau, aku bawak perut jek..hiks
Mereka : Ek eleh...mana aci..

psstt..yang lelaki berbaju kuning dan perempuan bertudung kuning tu suami isteri tau...
susah nk jumpa derang..ari tuh baru dapat berjimbaan bersama2...


Align CenterCun tak kami??
lalalalaaaaa............

ok..lepas tu ktorang g makan kat Warisan...
tak ler sedap mana pon...
tapi bleh lerr klu dah lapar...
ktorang smpi umah kul 11.30 malam...

Dating kat Kolam takde ikan..

Masa saya tgh makan, hubby bawak Qaisz tgk kolam yg takde ikan..hahaa..
kolam air pancut tu...jenuh carik derang..rupanya berdua2an kt situh...saya pon apa lagi..terus turun ler lepak ngan hubby..kawan yg lain dok borak2 kt foodcourt..

Budak ni memang susah kalau nak amik gambar dia..ni je gambar yg betul2 menjadik....huhu

Posing ngan anak bujang...baju ngan seluar da kotor..makan aiskrim jek...

"Haihhh...bila derang nak gerak p tasik ni...ponat duduk sini"hiks

Tengah tgk apa tuh??

Susah tul nak amik gambar hubby..patot ler anaknye ikut pe'el dia...lalala.....

Plan Mengejut ke Putrajaya

Masa kami tengah bersiap2 nak ke rumah orang kawen, tetiba hubby dapat sms dari kawannya..
lebih kurang cm ni ler :-

"Hari ni x g mana2 ke?. jalan2 jom!"

masa ni hubby baca depan saya..saya terus cakap "jom!!"hhahaa
bukan apa dah lama x berjalan..apa lagi g kenduri makan cepat2 pestu balik umah terus tukar baju..takkan nk pakai kebaya...kekdahnye masa g jenjalan tu eyeshadow kt mata warna ijau..dah rupa apa dah..x sempat nk adjust masa tukar baju tuh..hubby dah suruh cepat..Qaisz lak da nangis2 tak sabar nk berjalan...

Ktorang g umah kawan hubby..tinggal kereta kt sana..pestu naik kereta kawan hubby p amik Aini then terus menuju ke Putrajaya...Alamanda ler apa lagi...ktorang ni klu x der sape yang bawak, memang x sampi sana ler..hubby tak nak drive ke sana..payah katanye..asik shesattt jek..huhu..

Kat dalam kereta...


Align CenterSampai Alamanda je Qaisz nak naik kuda ni...tu pon nak nangis...
masa nak balik saya nk suruh dia naik lagi..tapi dia cakap cam ni
"tak nak naik..lajuu sangat"...hahaha...
memang laju pon kuda tu pusing..pestu ade bunyik besi "krekkkk"...seriau je saya...

Bergambaran dahulu...huhu

Suka ngan gambar ni..bukan senang En Cerpelai nk bergambar bersama2..

Lapooo...terus g makan..lupe nk snap gambar makanan..dah kene bedal da pon..

Jom makan!!


Tudungku Penyek cam ayam Penyet..hahaha

Kejadian semasa nak pergi tengok orang kawen...
suruh hubby amikkan gambo..
tak sedar pon tudung saya penyek kene dek angin yang sepoi2 bahasa...
hubby bukan nk g tau pon..huhu
hilan ke"cun"nan aku..
lalalalaaaaaaarikkkssss..



Anak buahku bersukan

Hari Sabtu lepas hubby balik keje, saya dah siap2kan Qaisz..nak pergi tengok sepupu Qaisz sukan tadika..kononnya nak pergi berdua je lah naik motor..nak ajak hubby takut dia penat plak..so, masa suruh Qaisz salam hubby tuh, tetiba hubby hulurkan kunci kereta..adeh...apa hal plak nk suruh saya bawak kereta..mana lah reti..huhu..pestu hubby cakap "start enjin kereta"..dah tau ler klu hubby cakap cm tu..maknyanye dia nk bawak kami ler tuh..

Sepupu Qaisz ni pompuan..umur baru lima tahun..dulu dia rapat ngan saya..bleh katakan tiap2 ujung minggu mesti saya akan amik dia bawak balik umah...sampi lah saya peknen 9 bulan pon dia dok melekat je ngan saya...tapi bila dah bersalin, anak buah saya dah mula jeles kot..saya lak kurang layan dia sangat..sbb Qaisz ni pon kuat cemburu bila tgk saya lebih2 ngan budak2 lain..huhuhu...camane nk ada adik ni...

Sampai kat padang, Qaisz da suka2 sebab ramai budak2 kan..time ktorang sokong Si Nana (nama anak buah saya ler ni) tu dia pon ikuit gak jerit2..."merah..cepat merah...nana cepat2.."hahaha..suke lak saya tgk...

Penyokong Utama..hehehe

Bersiap sedia ye!!

Acara Bawak Bom Air..

Nana...No 6 dari depan

Muka cuak je si Nana ni

Ni lak acara bawak dulang air..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...