Friday, June 26, 2009

Makan Kt Luar + Lipat Baju 2 bakol + Soping barang dapo

Haaa...hambik ko..giler panjang tajuk entry tuh..
3 dalam 1 namanye nih..

Lama betol tak hapdet kan...
ari ni baru ada masa skit nak update...
da basi punya citer pon ado...hiks
ari tuh tingin nk makan kuew teow goreng..
malas nk masak..so ajak hubby p kedai..
qaisz masa ni dah lena diulik mimpi..
kami g berdua saje...hihihi..

Laici Ais tuk saya n teh tarik tuk hubby


Nasi Goreng + telur mata kucing kepunyaan hubby


Ni lah kepunyaan saya...


Ni lak baju2 yang dah berapa hari x lipat..
ku kerjakan malam esoknya jugak..
habis dilipat..
lipat baju adalah aktiviti paling malas nk ku buat..
hehehe...
see!! banyakkan???

Baju yg belom dilipat bersama model yg tengah tidor..huhu


Semalam hubby da dapat gaji..apa lagi!!
ke Giant lah kite...beli stok barang2 yg da habis..
aku rasa barang2 kt Giant tu da naik harga skit lah..
ke sbb aku ada tambah barang2 ni.. - shampoo ngan berus gigi
tapi takkan 2 benda ni bleh membezakan harga yg dibayar pada tiap2 bulan??
slalu bayar dalam RM280 - RM300
tapi malam tadi kene bayar RM330.++
huhu...terpaksa sekat napsu skit..byk benda yg aku nak rembat..huhu
tapi disebabkan dah over bajet, maka kupendam jua hasrat ku itu..

Tiap2 kali g giant kt tangan saya mesti ada senarai yg hendak dibeli, pen, ngan enpon..
pen tu untuk saya tick mana yg da di amik..
enpon lak untuk saya kira2 supaya bila da smpi cashier tak ler terjojol bijik mata bile tgk berapa yg kene bayar kan..hihihi...see?? betuah woo en cerpelai dapat isteri cam saya...
hahaha..sape nk puji kalau bukan diri sendiri kan??

Barang dapor ngan barang tuk Qaisz..



Aku tengok blog sana sini mesti ada gambo masakan sendiri..lagi2 blog kazen aku tu..ijan..
semenjak dua menjak ni banyak entry masakan dia..
angin rajin da masuk dalam badan dia tuh..hahhaa..amponnnn jan..
aku pon tingin nak masak ler..
selama ni balik keje makanan dah siap masak dah..
mak aku yg masak..aku tinggal ngap jek..
takpe2..esok tak keje..maybe sok bleh masak..

10 comments:

cerpelai said...

Telur mata kucing??
Opah ko..!!

Yang sebetulnya telur mata kongkang..

M@L@ said...

pemaleh ko byk nyer baju ko tak lipat... dah mcm kedai dobi jer aku tgk....

SyaNa said...

uikk...
ko mmg isteri yg bijak berbelanja
syabas!!!

*motif puji???
wink*wink

Rose Harissa (NORA) said...

salam fieza...
slurrppp... terliurnya tgk kuetiow goreng tu... agak2nya lagi sedap dari kuetiow kedai oren ke?

tapi hampes sungguh, longgokan kain itu membantutkan selera ku... muahahha...

jangan marah fieza...

apa susah2 lipat...gantung je terus dalam lemari...
yang kecik2 tu biar dalam bakul, nak pakai punya jam terus amik je... hoho... tak senonoh betul cadangan ahkak ni... kekeke

Dj Epoi said...

Gua ingat TELUR UNTA tadik!!!

Oh....*Alif..Yer...Min*...UNTA

Hehehehehheheheheh

Weih baju........melambak gilak tuh!!!!1 Stock berapa bulan tuh weih!!!!

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

somiku,
wekeke...saje je ler cakap cm tuh..hiks

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

kak mala,
hihihi..tu ler...
ni stok sebulan kot..
tak suke lipat baju..huhu

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

syana,
winkwink..aku tau nape ko puji aku.hahhaa

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

sis nora,
salam gak..hehehe..sedap gak ler..
tapi apakan daya kedai oren da tukar kaler..huhu..haihh bile nk g sana lagi ni..

baju2 tu mmg maleh nk lipat...
tu pon mmg ada yg tuk gantung..
separuh gantung, separuh lipat..hahaha

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

Bro Epoi,
hahaha...penyakit malas tgh melanda..
cam ni ler gayanya..hihi

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...