Friday, February 27, 2009

Bekfes Mee hun + Sotong

Pagi tadi bekfes mee hun goreng letak sotong...
air lak minum air suam jek...hihihi...
tapi bila makan kt opis nih, terus x der selera...makan sikit je da kenyang...
x larat nk habiskan...huhuhu
tapi kenyangnye sampi ler balik keje kang..baru makan kt umah
time lunch skang x pernah makan pon..
x rasa lapar....hihihi

sempat gak snap gambar mee hun ni...
buat tatapan korang..
hahaha....


Tuesday, February 24, 2009

Baju Raya Qaisz

baju raya tahun lepas...bukan tahun ni ekkk..saje jekk...pakaikan kt Qaisz ahad lepas...
kualiti gambar adalah x memuaskan....





Tag Lagi

Kak Mala bagi tag plak..seb baik senang....hihihi....



Azwar Qaiszar Bin Yusman Fazzamy
11/08/2007 @ 6.27 pm



1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
Masa bebaru kawen tu mmg plan nak tunggu setahun..sebab nk kukuhkan ekonomi..tapi lom sampai beberapa bulan kawen dah sibuk x peknen2..gara2 mulutku ini, lepas setahun setengah baru peknen...huhu...

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
Ermmm...sebenarnye nama sekarang ni lah nama pilihan kedua..Azwar Qaiszar..
yang 1st tu da plan lama...tp da ramai org guna...

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Gembira..terharu...suka bangat ler..

4. HOW OLD WERE YOU?
masa tuh 23 tahun...sebab x cukup umur lagi...kalau ikut tahun 24 ler...

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
Masa tuh piriod da lewat beberapa hari..tapi saya x nak cek lagi..takut frust...atas nasihat kengkawan, derang suruh saya cek lepas 14 hari...tapi saya x sabar...sebab masa tu nk ke Kota Tinggi...perjalanan agak jauh..takut pape terjadi..maka, saya cek masa hari ke 11...tapi member siap cakap ler..walau apa pon keputusannye kene terima...tapi masa tu saya yakin saya peknen..hiks..saya pon g bli upt..malam tu terus test..tengok ada dua line..tp satu lagi x clear sangat..rasa nk melonjat je masa tuh..terus tunjuk kat hubby...tapi hubby x percaya..dia kata upt tu rosak...dia x nak eksited sgt...
lepas tu saya terus call member cyber...Eila...g tau dia...yg saya dah wat upt..sbb masa tu saya ngan Eila plan sesama...hihi....Eila pon cakap saya peknen..
lepas tu terus call kazen saya..Ijan..hiks..dia pon ketawa jek bile dengar saya ckp psl ni...hihihi
Alahai..panjang ler plak mukadimah saya ni...
pendekkan citer...esoknye hubbyu bawak pergi klinik..nk buat pengesahan.dan dr pon sahkan saya peknen..nk tau tak??...hubby masih x percaya..bila satu hari dr scan dan hubby pon dapat tgk baru ler dia percaya...hihihi....gitu ler kisahnye...


6. WHO DID YOU TELL FIRST?
Hubby ler....hihihi...

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
Masa tuh g klinik sebab nak scan baby..nk tau bape minggu dan berapa berat sumer..x rasa nk tau pon jantinanye...tetiba dr terus cakap "baby boy ye"..dr tunjuk telo dia..hehhe..saya senyum je masa tuh..

8. DUE DATE?
08 / 08 / 2007

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
Kejap je..dalam seminggu..x lalu nk bau nasi...tp tak teruk sangat ler...sebab kazen saya si ijan suruh saya lawan...klu x menjadik2 kang...hihihi

10. WHAT DID YOU CRAVE?
Masa tu ngidam buah rambai..dah dekat nk bersalin baru dapat..hiks
lepas tu tingin nk jalan2 waktu malam kat KL..makan Ciken Cop kt sana..tp x dapat...huhuhu

11. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
Tak kisah..tapi kalau boleh lelaki..Alhamdulillah dapat lelaki....

12. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
Naik dalam 18kg...berat sebelum bersalin 87kg tau..hiks...

13. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
Tak ada pon...

14. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang

15. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
Masuk LR kul 4.30 pm..keluar kul 8.30 pm...4 jam le...

16. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
Hubby saya...

17. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
Nurse je..x nampak doktor pon..huhu...sebab masa tu ramai sangat yg nak bersalin..

18. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
Bersalin normal....

19. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
Tak de

20. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
3.5kg

21. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
11 / 08 / 2007 @ 6.27 pm

22. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Azwar Qaiszar bin Yusman Fazzamy

23. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
1 tahun 6 bulan

24. WOULD YOU DO IT AGAIN?
InsyaAllah...nak dapatkan perempuan lak..dapat sepasang terus stop..huhuhu


Terima kasih Kak Nieza & suami (Abg Iwan)

Ni cerita hari sabtu lepas....baru nk update..huhuh

Kak Nieza ni kazen saya gak..tapi saya rapat ngan dia..pape hal mesti cerita kat dia..huhuhu...
sebab dulu masa dia blajar kt Politeknik S.Alam, dia duk umah nenek saya..kadang2 kat umah saya...kemana2 mesti ngan dia jek...
Sebelum hari sabtu tu, dah berym ngan Kak Nieza ni...sebab dia ajak saya pergi SOGO..hahaha...saya cakap buat per pergi SOGO..baik datang umah saya...balik kampung..pestu kite pergi Jusco Bukit Tinggi..haaa...kan pakej tu..2 dalam satu..huhuhu...dia pon tanya hubby dia..

hubby dia ok je..derang kata nk datang sabtu pagi lepas sarapan...derang duk Putrajaya...
So hari sabtu tu saya x kerja...tunggu punya tunggu kul 1.30 ptg baru sampai..hiks...
sampai jek mak suruh derang makan..sebab mak masakkan makanan kegemaran Kak Nieza ni..lauk ni je yang dia request klu kt umah saya...nak tahu apa??...Sambal tumis ngan Ikan masin...hihihi... Kak Nieza cakap sambal tumis mak saya sedappp... betul kan kak??...
eleh..adik tau akak baca blog adik..wakakaka... jangan marah haaa...

Dah makan2 tuh, derang suruh saya siap2..nak ke Jusco...hubby pon da balik keje...ok lah tu kan.. bile da siap kan Qaisz sume..kami pon gerak lah ke jusco...sebab kak nieza ni ngidam nk ke jusco...huhuhu
Jalan2 kat sana...lama gak..dekat kul 6.00 petang baru balik..eh..ye ke?? pukul bape ek Kak..tak ingat le...tapi memang best..Qaisz lak mood dia ok je time tuh..cuma kadang2 je dia ajak balik..tapi saya leka kan dia ler...sampai Jusco terus pergi kat tempat mainan tu...Kak Nieza blanja qaisz main2 kt situ..time kasih ek kak...huhuhu
Bukan main suke qaisz main kt situ..saya ingat kan dia menangis bile masuk situh..sbb bising kan..dulu pernah masuk sekali..tapi dia menangis...sekarang dah besar..dah pandai kan..
Siap x nak keluar dr tempat mainan tuh..hiks....

Qaisz naik kuda..hihihi

Cak!!!

Main ni lak..pancing ikan...

Haaa..nak dapat ikan dah tuh...

Haa...tu dia...buntal kan ikan nye...hikss

wakaka..ibu dia yang main...hiks....

Yang tudung purple tu ler Kak Nieza...yang duduk tu suami dia...x nampak ek..

Qaisz ngah teruja tengok permainan kt situ....

Dari kiri : Saya, Qaisz, Kak Nieza ngan Abg iwan..

Lepas tu teman Kak Nieza cari baju kemeja ngan tie tuk suami dia a.k.a abg iwan...
Jenuh nak carik baju suami dia ni haa...x der size..bukan sebab besar..sebab kecik je badannye...
Pusing punya pusing last2 jumpa gak size nye...huhuhu....~ jangan marah ek abg iwan..huhuhu
apa motif amik gambar kt patung ni ekk???

Lepas carik baju, derang ajak makan kt food court...derang blanja gak...hahaha...adoii...muke da tebal da ni..malu tau...tapi orang nk belanja...amik je lah kan..semoga rezeki akak suami isteri makin bertambah...huhuhu.. masa tengah makan tuh Kak Nieza cakap cm ni "dik..x nak amik gambar ke..masuk kat blog..."..wekeke...terus saya amik gmbr makanan tuh.. ngan gambar derang skali...huhuhu...

Nasi Ayam Madu...saya punya


Hubby saya makan Nasi Ayam BBQ

Yee Mee Sizzling tuk Kak Nieza ngan Abg Iwan..derang share...

Ala...ni air apa ek kak..lupe ler..huhuhu

Candid..jangan marah haaa...


Orang yang belanja kami ...wekekeke..Thanks kak nieza ngan abg iwan....


Qaisz ngah minum air milo..tapi bukan dia punya..dia amik air Abg Iwan...huhuhu


Tuan punya blog..

Akibat saya yang CUAI dan LALAI!!!!!






Hai semua...semalam saya emergency half day ler...
Qaisz ngan atoknye jatuh motor...

Alkisahnye begini, pagi semalam sebelum ke tempat kerja saya dan anak saya naik motor ke kedai sebab nk beli pampers Qaisz..belikan dia roti skali..sebab roti tu makanan peberet dia..
Samapi je rumah, saya parking motor abah saya kt tempat letak motor kt sebelah umah saya ler..
Lepas tu suapkan dia roti...Tak lama lepas tu hubby pon da siap nk pergi kerja...
Saya suruh mak saya suapkan Qaisz..Tapi si Qaisz ni x bagi lak...Dia cam x bagi saya pergi kerja..suruh duduk je depan dia...Lepas tu abah saya pon amik dia ler nak bawak dia jalan2 naik motor..selalu pepagi klu nk pergi kerja, abah saya mmg buat gitu..tak nak bagi dia mengamuk...

Tapi pagi semalam............

Bila abah saya start motor je, tetiba saya dengar bunyi motor jatuh...kuat jugak..lepas tu Qaisz menangis..dalam hati saya mesti jatuh motor ni..cepat2 saya ngan hubby lari nak bangun kan abah saya ngan Qaisz...abah cakap motor tu cam nk kedepan..Rupa2nya masa saya bawak motor tu gearnya saya x free kan lagi..YA ALLAH...rasa bersalah sangat..bodoh tul ler saya ni..kenapa ler x freekan gear dulu...LALAI...CUAI...memang BONGOKKKKKK ler saya ni...
Akibat daripada SAYA yang tak freekan gear, abah dan Qaisz jatuh kesebelah kiri...sebelah kiri lak ada motor hubby saya..dua2 motor jatuh..kira cam abah saya jatuh motor atas motor..cam tu ler kedudukan abah saya...
kaki abah saya kene himpap motor..badan lak dekat motor hubby yang dah jatuh jugak...
Tapi terima kasih sesangat kat abah..sebab dalam pada tu abah saya sempat pegang anak saya daripada dia terjatuh...sebab masa saya sampai kt motor tu saya nampak tangan abah saya masih pegang anak saya yg duduk kat bakul motor tuh...YA ALLAH..x tau nak kata apa dah...
kalau tau nak jadi cm tu saya x kelaur pergi kedai pon pagi tuh....
Saya terus angkat anak saya...sebab abah saya dah jerit suruh angkat anak saya cepat2..sebab dia da x tahan...lagi sikit kepala abah saya nak kene tiang batu kat garage tuh...mujur ada motor hubby kat sebelah..kalau tak memang dah terhantuk...hubby saya lak tolong bangunkan abah saya...
Saya check badan Qaisz tengok x der pape pon luka..tapi dia asik nangis jerk...kene pujuk dia dulu..maybe dia terkejut kan...x lama tu saya pergi kerja...masa nk pergi tu saya salam abah saya..tanya kat abah saya.."abah x pape ke"..abah saya cakap "x ada"..tapi saya tahu..kaki dia sakit..
masa kt atas motor nk pergi kerja tuh, saya nangis..sbb x tahan sangat..asik terbayang je keadaan masa bapak n anak saya jatuh tuh...bila sampai opis, saya xleh buat kerja...kejap nangis...kejap lagi ok...hati asik ingatkan kt umah je....dalam hati meronta2 nak balik..tengok dulu kerja kt meja...ada sikit je..cepat2 saya siapkan...then g tahu hubby saya nk 1/2 day...suruh hubby amik saya kul 12.30...sebelum tu saya call mak saya...tye keadaan derang..mak cakap anak saya asik nangis x benti2 dr tadi..lagi ler hati saya x sedap..
saya call kakak saya mintak dia datang umah saya..tengok2 kan dulu...
Kul 1.00 pm baru saya smpi umah....Qaisz x leh nk menyusu..mungkin mulut dia terhantuk..tp tak berdarah.. cuma gigi atas dia cam retak..tp tak patah...sebab tu ker dia x nak menyusu??..
Tapi bibir bawah cam bengkak.. dah petang baru dia bleh isap susu..tu pon kene puting botol yang kecik..kalau besar dia cam rasa sakit..cek kat mulut dia..tak de pape...
Pagi ni plak nk pergi kerja dia nangis lagi...Qaisz ni kalau dah nangis skali...memang asik nangis je lah..x leh silap sikit..lepas tu nk mengamuk jek...
Keadaan abah saya Alhamdulillah x der pape...
"Abah, adik mintak maaf ye..disebabkan kecuaian adik, abah ngan Qaisz jatuh motor.....adik sayangkan abah...adik x nak jadi pape kat abah....adik janji , adik x kan ulang benda yang sama...lepas ni kalau adik bawak motor, adik akan free kan gear dulu sebelum masuk umah...sad"
tuk anak ibu lak " ibu mintak maaf ye sayang...sebab ibu, anak ibu ni jatuh motor...ibu akan ingat benda ni sampai bila2...ibu janji..ibu x kan cuai lagi..ibu sayangkan adik...ibu x nak adik sakit2...biarlah ibu yang tanggung sakit tuh..." buat hubby lak " Abang..ayang mintak maaf...ayang tau ayang cuai...."

Monday, February 23, 2009

Nak update blog..tapi x der mood

Saya nak update blog hari ni...
tapi x de mood..
mood saya skang tengah sedih...
hati teringat kt umah je skang ni...
nak buat keje pon x bleh...
nanti2 lah saya cerita ok...


sadsadsadcrycrycrycrycry

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...