Tuesday, February 24, 2009

Tag Lagi

Kak Mala bagi tag plak..seb baik senang....hihihi....



Azwar Qaiszar Bin Yusman Fazzamy
11/08/2007 @ 6.27 pm



1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
Masa bebaru kawen tu mmg plan nak tunggu setahun..sebab nk kukuhkan ekonomi..tapi lom sampai beberapa bulan kawen dah sibuk x peknen2..gara2 mulutku ini, lepas setahun setengah baru peknen...huhu...

2. WHAT WAS YOUR SECOND CHOICE NAME FOR YOUR OPPOSITE GENDER NAME?
Ermmm...sebenarnye nama sekarang ni lah nama pilihan kedua..Azwar Qaiszar..
yang 1st tu da plan lama...tp da ramai org guna...

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
Gembira..terharu...suka bangat ler..

4. HOW OLD WERE YOU?
masa tuh 23 tahun...sebab x cukup umur lagi...kalau ikut tahun 24 ler...

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
Masa tuh piriod da lewat beberapa hari..tapi saya x nak cek lagi..takut frust...atas nasihat kengkawan, derang suruh saya cek lepas 14 hari...tapi saya x sabar...sebab masa tu nk ke Kota Tinggi...perjalanan agak jauh..takut pape terjadi..maka, saya cek masa hari ke 11...tapi member siap cakap ler..walau apa pon keputusannye kene terima...tapi masa tu saya yakin saya peknen..hiks..saya pon g bli upt..malam tu terus test..tengok ada dua line..tp satu lagi x clear sangat..rasa nk melonjat je masa tuh..terus tunjuk kat hubby...tapi hubby x percaya..dia kata upt tu rosak...dia x nak eksited sgt...
lepas tu saya terus call member cyber...Eila...g tau dia...yg saya dah wat upt..sbb masa tu saya ngan Eila plan sesama...hihi....Eila pon cakap saya peknen..
lepas tu terus call kazen saya..Ijan..hiks..dia pon ketawa jek bile dengar saya ckp psl ni...hihihi
Alahai..panjang ler plak mukadimah saya ni...
pendekkan citer...esoknye hubbyu bawak pergi klinik..nk buat pengesahan.dan dr pon sahkan saya peknen..nk tau tak??...hubby masih x percaya..bila satu hari dr scan dan hubby pon dapat tgk baru ler dia percaya...hihihi....gitu ler kisahnye...


6. WHO DID YOU TELL FIRST?
Hubby ler....hihihi...

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
Masa tuh g klinik sebab nak scan baby..nk tau bape minggu dan berapa berat sumer..x rasa nk tau pon jantinanye...tetiba dr terus cakap "baby boy ye"..dr tunjuk telo dia..hehhe..saya senyum je masa tuh..

8. DUE DATE?
08 / 08 / 2007

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
Kejap je..dalam seminggu..x lalu nk bau nasi...tp tak teruk sangat ler...sebab kazen saya si ijan suruh saya lawan...klu x menjadik2 kang...hihihi

10. WHAT DID YOU CRAVE?
Masa tu ngidam buah rambai..dah dekat nk bersalin baru dapat..hiks
lepas tu tingin nk jalan2 waktu malam kat KL..makan Ciken Cop kt sana..tp x dapat...huhuhu

11. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
Tak kisah..tapi kalau boleh lelaki..Alhamdulillah dapat lelaki....

12. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
Naik dalam 18kg...berat sebelum bersalin 87kg tau..hiks...

13. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
Tak ada pon...

14. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang

15. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
Masuk LR kul 4.30 pm..keluar kul 8.30 pm...4 jam le...

16. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
Hubby saya...

17. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
Nurse je..x nampak doktor pon..huhu...sebab masa tu ramai sangat yg nak bersalin..

18. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
Bersalin normal....

19. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
Tak de

20. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?
3.5kg

21. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN ?
11 / 08 / 2007 @ 6.27 pm

22. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
Azwar Qaiszar bin Yusman Fazzamy

23. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
1 tahun 6 bulan

24. WOULD YOU DO IT AGAIN?
InsyaAllah...nak dapatkan perempuan lak..dapat sepasang terus stop..huhuhu


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...