Wednesday, April 13, 2011

Majlis Hari Lahir Dina & Aqilah

Hari Sabtu petang saya dan keluarga mendapat jemputan dari jiran merangkap sedara saya.

Jemputan hari lahir anak nya, Farisyah Irdina & sepupunya Aqilah.

Sejak dua menjak ni saya rajin datang jemputan dari orang. Sebab nak makan yang sedap2. Boleh gitu?? hihihihi

Anak bujang yang dah besar. Sayang Qaisz. mmuahhhhh



Mak yong yang turut membesar jugak.. hahahaha

Hadiah ni Qaisz yang snap. hiks

Mak & abah. Yang ni pon Qaisz yang snap.


Kek Princess. Kembang tul skirtnye tuh...sedapppp....

Cup cake ni sedara saya buat sendiri. Cantek kan?

Cup cake lagi...

Cakessss

Ni la dia bufsay gegel nye..hihihi..
Happy birthday Dina & Qila..
Semoga menjadi anak yg solehah...Aminn


Tuesday, April 12, 2011

Ni bukan Morning Sickness lagi dah ni...tapiiiii

Salam semua tawan-tawannnnn.....hiks...

Adoiii...sudah bersawang rupenya blog kechentaan saya nih.. Sampaikan Ana @ Honeysours pon dok tanya mengapa saya dah lama tak hapdet blog..

Ok2..saya cuba update la ni ye.. Kot2 angin kus2 yang melanda dah ilang ke kan...

Bukan apa.. asal nak update je kompom pening2 pestu terus uweeeeekkkkk (muntah lor)..

Mengandung kali ini memang lain dari anak pertama. Masa anak pertama tu saya cuma demam dan mual2 dalam minggu pertama dan minggu kedua setelah sah pregnant.

Gambar adalah dari google.
Tapi takde laaa saya menghadap mangkuk tandas sampai cam tu sekali ye..hehehe

Tapi kali ni...huhuhu...sudah dua bulan pon kandungan saya nih..Asik muntah , muntah dan muntah sesaje. Sebab tu tajuk entry tu begitu. Bukan morning sickness tapi everytime sickness kot nih.. Yang peliknye saya hanya muntah dirumah dan di opis. Tapi bila berjalan takde lak rasa nak muntah.. Pagi ke petang ke, malam ke, sama je...huhuhu

Selain muntah2, saya sering rasa sebu, perut rasa tak sedap dan selalu masuk angin.


Gambar dari google lagi.hehehe

Vicks dengan saya memang tak leh dipisahkan..Nak tidur pon pegang vicks. Sebab tak tahan bau rokok.. Seyesss..memang rasa busukkkk giler2 nye bau rokok tuh. Walaupun en suami menghisap rokok di luar, dan saya di dalam..tetapp jugak dapat bau itu asap rokok. Sampai kan saya cakap bau kentut lagi wangi..muaahahaha...

Lepas tu asik laa rasa mengantuk. Malas tu memang bertambah2 malas laa..kadang2 paksa gak diri ni supaya rajin2. Nak melipat baju tu yang berjaman tuh.

Ok. Rasanye leh update sampai sini. Sebab da rasa len macam da nih...huhuhu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...