Thursday, November 18, 2010

Rezeki weih...jangan ditolak tul tak...

Sebelum itu aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Qurban kepada semua muslimin dan muslimat...teringin nak Qurban untuk family aku...tapi masih belum cukup mampu lagi..hehe..InsyaAllah satu hari nanti...


Lagi satu aku nak ucapkan terima kasih kepada semua yang wish bufday aku kelmarin..ada yg sms, ada yang wish kt facebook (paling banyak nih..hehe), ada yg wish kat blog jugak...terima kasih sangat2...


Ok. berbalik pada tajuk entry ya..hehe..masa bufday aku tuh sebenarnya tertunggu2 en cerp wish aku..hiks...tapi nan ado ok sampailah pukul 11.00 pagi kot..en cerp tepon opis aku...dia nyanyi lagu bufday..katanye dia bizi sangat hari tuh..hiks.. dalam hati masa tu nyanyi je ke?? lain2 takdo ke?? muahaha...tapi aku diam je laa..tak berani nak tanya sebab bufday aku kan ke tengah bulan...harap maklum ler ye??


Balik keje aku memang ajak en cerp singgah Giant sebab nak beli barang2 untuk buat kek..masa kat kaunter tu en cerp nk bayorkan dia cakap dia dapat claim..aku kata tak yah laa..bayokan benda lain je ye..hahaha...


Maka aku pon ke SINMA membeli aksesori rambut.. ala getah rambut ngan cepit 2 bijik..tu pon dah 16 hengget...masa ni en cerp bayo...pestu dia ajak pergi makan KFC...yahooo..makan..tp lupa nk snap gambo..wekeke..thanks dear...mmuahhhh!!!


Malam raya aku bizi kat dapur membuat kek...ngam2 habis buat kek tinggal nk kukus je kan, mak mertua lak tepon ajak makan luar...dengan selambanye aku mengiyekan jek..haha...rezeki jangan ditolakkan aku cakap..hikss..mula2 ayah nk makan KFC dah separuh jalan ayah call suruh ke Tanjung Gila a.k.a Tg Harapan...kedai banyak tutup ok..last2 makan kat D'Selat..first time makan kt sana..sedap bangat..ikan dia pon beso2 tau..lagi sedap dari Muara kot..ni ikut tekak aku la ye..tekak orang lain tak sure la..hehehe

Makcik en cerp...cik zura..makcik paling sporting..bersama anak2nye...

adik ipo ngan spupunye...


Qaisz ngan nenek...



Muka bufday gegel yang tak siap..muahaha


Qaisz yang teruja tengok ikan beso kt situ

Terima kAsih kerana sudi?? ...tak sure ada sambungan ayat dia atau pon memang cam ni...hehehe



Nasi putih..aku punya tau..(nasik pon nak amik gabo gak ke?? hehe)

My ice...ni pun snappp jugakkk..tak kira...

Fresh oren...sedapp sangat..

Duta Fresh oren...hahaha

Tengok tuuu...nak bedal sorang ye?? hihihi


Kalau dah nama tuan tanah kann..haruss lah gambo tuan tanah yg di snap berkali2...

Segerrrrr.....enak e' lahhh...huhu

Udang masak sambal petai...

Duta sambal udang lak..hehe..my adik ipo kesayangan nih...satu2nye adik ipo pompuan...

Tom yam campur...

Ikan siakap stim..eh, ye ke siakap?? tibai je laa..hehe..aku tau makan jek..huhu

sedang bangattt nih...manis ikannye...

Paling sedapppp sehhh!! kriuk kriukkkk bila makan..Kerapu sweet sour...Qaisz siap tanya atoknye..apa nama ikan nih...huhu..ikan ni paling besor..potong dua bahagian...yang ni hat kepala dia..beso kan?? hehehe

kailan ikan masin....

Errkkkk... Alhamdulillah..kekenyangan kami semua...fuhhh...bila dah kenyang kite pergi tengok kolam ikan pulak ye...snap kemain banyak...tp banyak blur...huhu..ni je yg ado...




Terima kasih ayah dan mak belanja kami makan sedap2...semoga mak ayah murah rezeki..doakan anak menantu mak murah rezeki ye mak supaya ktorang pulak belanja ayah ngan mak makan...huhu..InsyaAllah....

Tuesday, November 16, 2010

Happy 27th bufday to me..lalalaa

Hari ini 16.11.2010 adalah hari besday aku..yang ke 27 tahun..baru 27 tahun muda lagi kannn??


Alhamdulillah aku bersyukur kepada-Nya kerana aku masih bernafas lagi dibumiNya ini bersama suami dan anakku serta keluargaku...
Sudah 27 tahun rupenya aku ni ye..selama ni bila orang tanya aku pasal umur kan, aku asik cakap 25 tahun jek..hahaha...padahal 27 dah weihh...tak pelah....awet mudo kan..muahahaha


Tiada apa yang aku harapkan selain mendoakan agar keluargaku sentiasa bahagia dan murah rezeki selalu...semoga impian aku nak dapatkan Qaisz adik tercapai dan diluluskan oleh tauke kilang..muahaha....tak dapat tahun ni, kite pujuk tahun depan..tak dapat tahun depan kita pujuk tahun lagi satu sampailah dapat ye kawan2..hahaha...tapi kalau masih tak diluluskan pon tak pelah..aku tak kisah beb tapi dalam hati ada tamann...apakah??? merepek sudahh


Tapi happy sangat sebab dalam usia 27 tahun aku sudah pon mempunyai suami yang banyak bersabar dengan karenahku dan kedegilanku...hehee...Aku jugak sudah memiliki seorang putera hati hasil perkongsian kasih bersama suamiku...Azwar Qaiszar nama diberi...sudah 3 tahun pun usianya..bersyukur sangat2...(hawat ayat aku cam jiwang je nih??)


Dikesempatan ini aku jugak nak ucapkan terima kasih kepada emak aku sebab tanpa dia siapalah aku ini...terim kasih sebab melahirkan adik ye mak...mintak halal makan minum selama ini...terima kasih juga kepada semua ahli keluargaku kakak2 dan abang2ku...
Terima kasih juga kepada keluarga mertuaku kerana mereka juga banyak menolong kami...
HUwaa....i'm tacing right now...tak buleh tulis lebih2..ok laahh semua...
Silalah wish kat aku wei..hhahahaha....



Entry berakhir dengan gambar bufday gurl...auwwwwww

(entry ni aku buat autopublish tau...dah buat siang2 kat opis..muahaha..)

Monday, November 15, 2010

Teruja tengok expired date nih...

Holaaa...kan hari tu aku cakap ada order vitagen ngan kawan opis en cerp kan...
total semua ada 30 botol vitagen tapi semalam dah tinggal 3 botol sajok..sekejapan je licin weih...aku pon ado minum gak..kata sedap kan..beli sedozen pon tak tahan seminggu...mau 2-3 hari dah licin.


Masa aku tengah minum tu kan sekali ternampak tarikh expired kat botol vitagen tuh...cepat2 aku snap wei..mau tak..teruja aku tengok tarikh 19.12.2010..tarikh besday en cerpku..huhuhu...



See??? tarikhnye..kehkehkeh....

Lempeng cicah sambal cili berapi & Telur goreng berkuah sweet sour

Salam semua.. Nak citer pasal menu hari sabtu ngan ahad lepas nih...


Tak lah banyak sangat menunye punnn...


Petang semalam en cerp bangun tidur terus cakap dia lapor tapi tak nak makan nasi...aku tengok ada tepung kt dapur tu maka aku buat lah lempeng ngan sambal cili api berapi nih...belum sempat aku nak snap gambo lempeng untuk en cerp, skali dia dah pergi dapur nak basuh tangan dengan membawak pinggan yang aku letak lempeng tu...dan pinggan itu telah pon kosong..cepatnye habiss??? mau taknye feberet en cerp kan...sure la habis..lagi2 air tangan isteri yang buat..muahahaa...



ni saya yang punyaa...


Dalam pukul 10 lebih kot, en cerp ngadu lapor lagi..hahhaa..lempeng lak aku buat skit jek takut tak habis..maka aku buatkan laa roti telur cicah sos ngan mayonis...hat ni aku tak amik gambo ye..bateri enpon sudah kong...


Masa hari sabtu pulak aku masak telur goreng berkuah sweet sour...hat ni bukan feberet en cerp..hat ni aku saje suka suki masak...sodap jugak walaupon aku main hentam je time masak tu..jadi laaa...



Aku campurkan ngan daging cincang tu, sayur campur dan tomato...sedapppp..hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...