Thursday, November 18, 2010

Rezeki weih...jangan ditolak tul tak...

Sebelum itu aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Qurban kepada semua muslimin dan muslimat...teringin nak Qurban untuk family aku...tapi masih belum cukup mampu lagi..hehe..InsyaAllah satu hari nanti...


Lagi satu aku nak ucapkan terima kasih kepada semua yang wish bufday aku kelmarin..ada yg sms, ada yang wish kt facebook (paling banyak nih..hehe), ada yg wish kat blog jugak...terima kasih sangat2...


Ok. berbalik pada tajuk entry ya..hehe..masa bufday aku tuh sebenarnya tertunggu2 en cerp wish aku..hiks...tapi nan ado ok sampailah pukul 11.00 pagi kot..en cerp tepon opis aku...dia nyanyi lagu bufday..katanye dia bizi sangat hari tuh..hiks.. dalam hati masa tu nyanyi je ke?? lain2 takdo ke?? muahaha...tapi aku diam je laa..tak berani nak tanya sebab bufday aku kan ke tengah bulan...harap maklum ler ye??


Balik keje aku memang ajak en cerp singgah Giant sebab nak beli barang2 untuk buat kek..masa kat kaunter tu en cerp nk bayorkan dia cakap dia dapat claim..aku kata tak yah laa..bayokan benda lain je ye..hahaha...


Maka aku pon ke SINMA membeli aksesori rambut.. ala getah rambut ngan cepit 2 bijik..tu pon dah 16 hengget...masa ni en cerp bayo...pestu dia ajak pergi makan KFC...yahooo..makan..tp lupa nk snap gambo..wekeke..thanks dear...mmuahhhh!!!


Malam raya aku bizi kat dapur membuat kek...ngam2 habis buat kek tinggal nk kukus je kan, mak mertua lak tepon ajak makan luar...dengan selambanye aku mengiyekan jek..haha...rezeki jangan ditolakkan aku cakap..hikss..mula2 ayah nk makan KFC dah separuh jalan ayah call suruh ke Tanjung Gila a.k.a Tg Harapan...kedai banyak tutup ok..last2 makan kat D'Selat..first time makan kt sana..sedap bangat..ikan dia pon beso2 tau..lagi sedap dari Muara kot..ni ikut tekak aku la ye..tekak orang lain tak sure la..hehehe

Makcik en cerp...cik zura..makcik paling sporting..bersama anak2nye...

adik ipo ngan spupunye...


Qaisz ngan nenek...



Muka bufday gegel yang tak siap..muahaha


Qaisz yang teruja tengok ikan beso kt situ

Terima kAsih kerana sudi?? ...tak sure ada sambungan ayat dia atau pon memang cam ni...hehehe



Nasi putih..aku punya tau..(nasik pon nak amik gabo gak ke?? hehe)

My ice...ni pun snappp jugakkk..tak kira...

Fresh oren...sedapp sangat..

Duta Fresh oren...hahaha

Tengok tuuu...nak bedal sorang ye?? hihihi


Kalau dah nama tuan tanah kann..haruss lah gambo tuan tanah yg di snap berkali2...

Segerrrrr.....enak e' lahhh...huhu

Udang masak sambal petai...

Duta sambal udang lak..hehe..my adik ipo kesayangan nih...satu2nye adik ipo pompuan...

Tom yam campur...

Ikan siakap stim..eh, ye ke siakap?? tibai je laa..hehe..aku tau makan jek..huhu

sedang bangattt nih...manis ikannye...

Paling sedapppp sehhh!! kriuk kriukkkk bila makan..Kerapu sweet sour...Qaisz siap tanya atoknye..apa nama ikan nih...huhu..ikan ni paling besor..potong dua bahagian...yang ni hat kepala dia..beso kan?? hehehe

kailan ikan masin....

Errkkkk... Alhamdulillah..kekenyangan kami semua...fuhhh...bila dah kenyang kite pergi tengok kolam ikan pulak ye...snap kemain banyak...tp banyak blur...huhu..ni je yg ado...




Terima kasih ayah dan mak belanja kami makan sedap2...semoga mak ayah murah rezeki..doakan anak menantu mak murah rezeki ye mak supaya ktorang pulak belanja ayah ngan mak makan...huhu..InsyaAllah....

3 comments:

ini blog ayin! said...

awat qaisz monyok jer...huhu

TuN TeJa said...

Happy Belated Birthday...semoga..semoga & semoga Panjang Umuq,Murah Rezeki,berbahagia,gembira & diberkati selalu....♫♫♫♫...

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

ayin - haha..dia tengah malu2 ngan pakcik2 dia tu...

kak tun - mekasih akak..muahhhh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...