Thursday, January 29, 2009

Mandi Kolam

Hahahaa...terkejar2 ke korang baca entry saya ni...hiks...bukan apa..tengah rajin ni..kang klu penyakit malas da sampai habis ler..mau terperap gambar2 dalam pc ni kang...
Lepas ni nak siapkan keje laks..pagi tadi dah buat separuh..ni nak sambung ler ni...hihihi...
tak pe lah..korang baca je lah ek....

Hari apa ntah ni x hengat ler...anak buah dok tiup kolam ni...hahaha...nak tiup sangat kan..ha..tiup ler...lepas tu isi air..masukkan Qaisz dalam tuh...bukan main suke lagi dia...hihihi...
ok ler pelampung ni...murah lak tu...
jom le layan...malas nk citer lah...boleh kan??...huhuhu


Jom Pizza!!

Lepas habis beli barang tuh perot mulalah lapo...hihihi...hubby tanya x nak makan pape ke...masa tu tengah lalu sebelah Pizza...mata saya pon terpandang pizza..hubby cakap kalau da pandang situ je mesti nak makan pizza...jomlah!..kata hubby...hahaha...orang nak belanja...apa lagi..huhuhu..
tapi yang peliknya Qaisz ni suke lak makan kat situ..adoii...sebab per tau, slalu klu makan kat memana, dia x nak dok kerusi baby tu...tapi bile kat pizza elok lak dia duduk..sebab kerusi nye ada kusyen kan..selesa le dia..klu kt kedai makan tu kerusi baby yang hat besi tu kan...memilih tul anak saya nih...
Lepas habis makan tu bleh lak dia x nak balik..duduk jer kt kerusi tu...dia dok makan sup, roti ngan aiskrim..tapi gambar makanan x sempat snap..dah balunnnn daahh!!! kate lapoooo...hihihi


Shopping barang dapur

Hari Isnin lak kami ke Giant bukit Tinggi nak menyopping barang2 dapur yang dah kehabisan stok..hihihi...seb baik x ramai sangat orang..Qaisz pon ok je masa tu ..x meragam sangat...
alang2 beli barang dapur, blikan skali stok susu ngan pampers Qaisz..lepas tu belikan dia berus gigi, ubat gigi, shampoo, sabun ngan kolam renang...hihihi...

Beli pampers cap Giant ngan Drypers jek...huhuhu


Family Day at Bagan Lalang

Akhirnya plan berjaya jugak...hari ahad, 25/01/2009..pukul 6 pagi saya dah bangun..sebenarnya malam tu mmg asik terjaga je time tidur..gamaknye da x sabar2 kot nak kesana..hihihi...sementara Qaisz tengah tidur, saya pon siap2 kan sumer barang..masukkan dalam bonet kereta...dalam 7.30 pagi saya terus ke rumah kakak saya...yang pergi cuma saya n family, mak ngan abah, kak ita n family, kak ina n family, abang li n family serta pakcik saya iaitu adik kepada mak saya..Cik nanik n family...semua skali 5 bijik kereta...memang seronok sangat...
sampai sana dalam kul 9 ke 10..cam tu ler..x perasan lak...huhu..yang best nye time tu ade Pesta Air bagan Lalang...huhuhu...
Menu time tu yang ada, nasi impit, kuah kacang, rendang ayam, nasi lemak, sambal sotong, paru goreng, mee hun, sandwich, nuget, kueh teow goreng, kek...emmm..lagi apa ekkk??..lupa laks...
mmg konyang ler...asik melantak je...
Lepas makan saya belikan Qaisz pelampung...bukan main suke lagi dia...x nak naik..asik nk mandi je...da kepenatan...nangis ler dia sbb nak tdo..masuk lam kete bukak econ..terus dia tidur..lama jugak ler...
Lepas zohor kami pon bertolak ke Putrajaya...jalan2 kesana sampai sesat2..muahahaha...
masih x pass lagi area sana...poning den...
ok lah...malas nk citer panjang...moh tgk gambar ek...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...