Friday, August 8, 2008

~ Orang Chantek..

hehehe...hahahaha...huhuhuhu...
nak tanya pendapat korang ler...ni apa yang saya nampak ler kannn...
x tau lah korang camane...tu yg nak tau tuh...


arrow kenapa erk orang chantek ni slalu dapat perhatian lebih DARI orang yg x chantek a.k.a ayu..hehehe..?? lepas tu terkedek2 terhegeh2 nk suruh org amik perhatian dia..atau nk suruh org tgk dia...sampaikan benda remeh pon nk g tau org..klu g tau kt org pompuan x per...ni g tau kt org laki...mengades tul...(upsss..x sumer erk yg camni..sesetengah jerk..yg aku perhatikan jerk)


arrow kenapa orang chantek kalau ada masalah mesti orang lain akan sibuk nk tau??


arrow kenapa orang chantek klu p interview kompom dapat kerja..dan ade pendapat mengatakan pompuan chantek senang nak cari kerja...camane plak ngan org yg ayu ini..hehehe


arrow apa yang pompuan chantek buat sumer nampak elok??


arrow dan kenapa lelaki suke tgk perempuan chantek?? walhal dah ade isteri yang lebih ayu kt umah tuh..hahahha....


kenapa?? kenapa?? kenapa??....senang jerk..jawapannye sbb dia chantek...hehehe
jgn lak korang kecik hati atau santap lak..saje jerk..sbb nk tau sgt2...kadang2 terpk nk sgt jadi secantek derang tuh..muke ala2 botox, badan langsing..kira sumer perfect ler kannn...
orang kate pakej erk..ntah lah...tapi nk buat hape kita nk jadi cm derang kan...x semestinya luar cantek hat dalam pon cantek gak...dan ada gak org yg ayu ni hati dia lg baik dr org chantek..hahaha...hampeh..
patotnye kene bersyukur sbb Tuhan dah jadikan kita seada-Nya...cukup sifat..sempura...tul tak??
kita kene jadi diri kita lah..x yah nk jadi org lain...tapi klu nk jadi org lain tuk pikat suami camane?? kuikuikui....org buduh je wat cm tu ..nk jadi org lain nk pikat suami..
kalau nk pikat suami jadi lah diri sendiri..klu nk jadi org lain baik suruh suami tu kawen lain...
hahahahambik ko!!!!
bukan nak jadi orang lain sebenarnye..cuma si isteri nak dapatkan perhatian lebih dr suami...jadi para2 suami tolonglah hargai apa yg isteri anda buat tu erk..sekali sekala puji2 lah isteri anda..kan lebih baik dari puji orang lain tuh...
adehhh...ntah pape ntah aku ni...dah lah..kang makin lama makin merapu laks aku...
daaaaaaaaaa....

~ Betul ke??

Betul ke macam nih????

Dulu,kalau nak membaca... dari jauh pun boleh baca.
Sekarang dekat-dekat tak nampak... .kena jauh-jauh sikit.

Dulu,masa tidur menghadap muka... rapat-rapat, sekarang,berlaga punggung saje... itu pun dah kira rapat sangat dah tu...

Dulu,mana-mana pergi mesti bawa minyak wangi ( dalam kereta ke,handbag ke..), sekarang, bawa juga... tapi minyak angin la...

Dulu,pakai baju mesti sama... sama color,sama design, sama brand...
sedondon... Sekarang,"Asal kau ada baju nak pakai udah le... !"

Dulu, kalau nak kemana-mana,sanggup tunggu bini sampai sejam iron tudung... pakai tudung... ..Sekarang, "Alah... you pakai yang "wrinkle free" tu je la... .!" ( dalam hati... macam la ada orang nak tengok dia... hiyyyy!!!Malam tadi tak mau nak gosok... lembab!!)

Dulu sanggup jalan berbatu-batu teman bini shopping, sekarang... tunggu dalam kereta jer.Kejap-kejap SMS... "Lama lagi ker?" "Apa aje KEJADAH yang you cari nie...?"

Dulu,hebat... .!!!sebulan sampai 12 kali... ,sekarang, kalau dapat 12
bulan sekali!!! pun kira hebat juge...

Dulu, menunggu pun dah keras... sekarang, menunggu nak keras... .

Dulu, isteri nak tidur pakai shorts pun tak boleh, suruh buke... jangan
pakai apa-apa. Sekarang, isteri nak tidur pakai kemban pun kena suruh buke juga... ."Pakai baju yang senonoh sikit tak boleh ker... b*ng*a*g tul?

##lu pikir lah sendirikkkkkkk!!!!!##

~080808

hari ni 08.08.08...
saje jerk...sbb tarikh ni mesti ade yg istimewa bg seseorang kan...yup hari ni anak kepada sepupu aku nikah..."Selamat Pengantin Baru" erk...
dan kepada yg menyambut hari lahir mahu pon ulangtahun perkahwinan saya ucapkan Happy Besday dan Happy Anniversary....hehehhe..
itu jerkkkk....

Thursday, August 7, 2008

~ Shopping katenye..

mrgreen ekekeke...lunch tadi p menabur duit kt kedai baju...alaaa..kedai baju cina hat murah2 tu...bli kan Qaisz baju basahan...tuk dia 3 helai..tuk ibunye sehelai jek...hehehe...almaklumler kami ni tahap burung pipit jek..so bebaju pon bli yg murah2..janji lawa...ade aku kesah!!!..hahahha...razz
sbb pagi tadi mak ade g tau saya...bahawasanya baju anak saya ni byk dah sempit...baju jln je byk..baju basahannye hampeh...tu yg lunch td tu p terjah kedai untie tuh...hehehe...


baju memurah jerk...3 helai ni baru RM16 hengget

~ Hadiah Lagi..

hehehe...semalam ijan g tau suruh amik hadiah kt umah farah....so malam tadi p ler umah si farah ni amik hadiah tuh...sbb ijan x dapat dtg..dia p Nilai..shopping katenye...
Qaisz dapat tabung....tenkiu untie ijan..Qaisz pon suke nengok tabung tuh..sbb gamabr bear...hehehe...moh layan gambar...

Wednesday, August 6, 2008

~ Ok pon...

yahoooooo.....blog aku dah sihat...dah 2-3 hari ni demam kot...mana taknye nk bubuh gamabr pon susah..nk edit pon x leh.....hehehhe...suke bangat hari ni......mrgreen

Monday, August 4, 2008

~ Majlis Hari Lahir Qaisz, Nana & Atok...

03/08/2008 tarikh paling istimewa bagi saya sebab semalam buat makan2 tuk hari lahir anak saya, anak buah saya ngan abah saya...last minit punye plan...gile penat tapi seronok..sbb sblm ni mmg kt umah jarang buat makan2 tuk besday2 nih...plannye nk mkn2 ngan adik beradik je...skali kak ita cakap dia dah bli byk bahan tuk masak..dia kata jemput jiran2 yg terdekat jerk...pestu saya lak kene cari jajan2 tuk budak2 ngan beli cawan, pinggan plastik tuh...kek mmg saya dah tempah lah...kawan2 pon saya x jemput ramai..saya jemput sorang je kawan saya...hubby laks jemput kawan seangkatannye..hehehe..kawan hubby mmg best2..sporting gitew...hehehe...tp x sangka laks ramai yg datang...

saya x masak tau..kakak saya yg masak..terima kasih kak ita...dia masak pulut , kuah kari ayam, spegeti (x reti eja ler..), dadih, nuget...mak say amasak meehun goreng ngan bubur durian...saya cuma buat air sirap yg manis giler..x perasan lew..sorru erk..sbb pe tau..anak saya smlm kenapa ntah..moody jerk..ikut hubby pon x nak..nk dokong jek..mlm td ok lak...hehhehe..


Alhamdulillah murah rezeki qaisz sbb dapat hadih mainan, baju, kasut, dan duit...(menjimatkan mak bapaknye sbb raya x payah bli byk2 baju)...hehehe


ok lah..jom kite layan gambar2 di sekitar majlis..chewahhh...


p/s : terima kasih kepada yang sudi hadir ke majlis hari lahir ni dan terima kasih di atas pemberian dari kalian...semoga rezeki kalian bertambah murah...hehehe


ni jajan2 tuk bg bebudak...


ha...ni lah besday boy ngan besday girl....


acara meniup lilin...tp lilin Qaisz ibu yg tiupkan..hehehe



hadiah Qaisz...time kasih untie2...



hadiah Nana...


layan lah erk.....


layan lagik......

ni member2 hubby yg sporting...

ha....ni lah mak pak hubby a.k.a mertua ku...
yg pompuan tuh adik bongsu hubby....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...