Friday, August 5, 2011

Juadah berbuka hari ke 3 & 4


Hai kawan2..camane ngan puasa korang?? semoga dapat bertahan ye..
Alhamdulillah saya boleh berpuasa..masuk 5 hari dah kan..
Ni nak share menu2 berbuka puasa hari ke 3 dan ke 4...
Hari ketiga, saya buatkan tauhu sumbat untuk suami tersayang..hehehe
Hari keempat pulak. saya buatkan kuih onde2 melaka tuk dia jugak...

Mood rajin kalau dah mari memang tak leh nak kata apa dah..
padahal balik keje kul 5.30..sampai rumah dekat kul 6.00..,
bersilat la kejap mak yong kat dapur ni ha..sesambil tu mak saya pon tolong jugak..

First time membuat tauhu sumbat dan onde2 melaka tu...lepas tu bulan puasa kan..agak2 klu rasa tu terkurang atau terlebih, harap maklum la ye..wekekeke


Tauhu sumbat..terkeras plak..huhu

Sambal cili..

Kuih onde2 melaka...semalam bikin

Sandwich sardin..mak ku bikin

Keledek goreng ni pon mak yg bikin

Hat yang ni semua beli kat param...hari pertama je cantik2 kuihnye..
semalam beli karipap..tp tak cam rupa karipap..hehehe


Murtabak nipis seperti roti canai saje..huhu

Popiah goreng sambal...ni sedap gak la..huhuhu


Tuesday, August 2, 2011

Puasa Pertamaku Ketika Bergelar Mak Yong

Huh..panjang nye tajuk..tak tau nk bubuh tajuk apa..

Semalam puasa pertama Alhamdulillah berjaya tahan sehingga waktu berbuka.. Dekat opis time lunch saya bantai tidur jap. Lepas tu sambung balik wat keje cam biasa.

Pukul 4 petang dah lembik..tak larat..mengantuk pon ada. asik la tengok jam bila nak pukul 5.30..hehehe..

Bila dah 5.30 tuh tetiba jadi segar sebab nak beli juadah buka puasa..kehkehkeh

Menu berbuka semalam bleh tahan banyaknye..Tapi habis jugak la...

Hari ni InsyaAllah..semoga dapat bertahan seperti semalam jugak..

Balik ni nak carik Tau Foo Faa lagi..hehehe



Monday, August 1, 2011

Selamat Berpuasa


Assalamualaikum semua..

Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat menjalani ibadah puasa..semoga puasa kali ini akan memberi 1001 makna, ketenangan, keampunan dan kebahagiaan, semoga ramadhan ini dapat ditempuhi dan dipenuhi dengan ibadah, agar ia dapat menjadi bekalan & kekuatan iman untuk sampai ke Ramadhan yang seterusnya...


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...