Thursday, December 30, 2010

Buy 1 Free 1



Hah?? apa yang buy 1 free 1 tu ye?..

Ni haaa. hari tu aku dok carik selipar nak buat pakai pergi kerja. aku pergi kerja tak pakai heel ye. Rajin aku pakai la. Malas kalu sindiri mau ingat.

Masa pergi Giant tu nampak kat XES tu ada tulis Buy 1 Free 1 maka aku tanpa terhegeh2 terus zass ke kedai kasut tu. Merembat selipar yang aku rasa ok laa. wekeke.

Ternampak lak selipar kaler merah menyala kan. Haruslah aku rembat yang itu. Sebab mata aku tak sudah2 pandang yang itu jek. Hahaha.

Cun tak? Cun tak?? cakap laa cunn..hehee...RM29.90 untuk dua2 tu...hehee..
freenya aku pilih selipar putih tu haa..
dah rasmi pon pakai pergi keje..hat merah kene simpan..wekeke

Makan2 Di F&F



Yuhuuuu....1st skali nak ucapkan Tahniah kepada pemain Malaysia...kerana kemenangan mereka, kita semua dapat cuti esok...hooorayyyy hooorayyy..

Hari Sabtu malam ahad abang aku yang 1st ajak makan kat F&F..makanan western sume..sedap dan murah ok. Kedainya pon best sangat. Selama ni member2 dok citer kat FB. Aku hengat jauh benar lah F&F ni. Rupanya dekat je ngan umah aku. Ada laa dalam 15 minit cam tu.

Kitorang pilih makan kat tingkat atas. sebab ada cam pondok tu. beshhh!!!. Bolehlah ko makan sambil bersila bagai kan. Qaisz siap baring2 lagi. wekeke

Order kene kat bawah ye...hehe

Ni kat atas...tapi tak duduk kt sini pon..kitorang pilih kat coridor luar tu...open skit..

Qaisz punya..tapi tak habis.sebab ada black paper..
pedas katanya

Ciken Chop...sedap n terbaekk...lamb chop dia pon sedap...
hehehe


Terima kasih kat abang aku sebab belanja kami makan2...murah rezeki aku wei..
sepanjang cuti ada je yg nak belanja..hehee


psssttt...nak g tau nih..aku dapat hadiah dari en suami tersayang...
tu nanti2 aku story k..ada lagi beberapa entry nih..hehee



Wednesday, December 29, 2010

Shopping barang make up

Semalamkannnnn aku kannnn ajak en suami tersayannggggg pergi Guardian kat Giant nunnn...

Nak menyoping barang make up yang dah tinggal nyawa2..kehkehkeh...

Alah...aku beli hat morah2 jek...beli jenama Silky Girl..sebab aku rasa serasi pakai Silky Girl nye barang..best...yang paling penting MURAHHHHH..murah ye bukan MARAHHHH!!!

Janji muka kelihatan cantekk..idak ler ko pucat lesi bagai kan..kang laki larii ko meroyan lakkk...
Betul takkk?? sape tak sayang suami kann... :)

Merembat lipstik kaler ala2 nude gitu...
Mascaranye best giler...bulu ko leh panjang beb..bula mata tau..bukan bulu lain..hahaha
Pestu aku gedik beli blusher..Blusher ni aku baru2 nak belajo pakai..Not bad...I likeeeee....

ok..muka dah cantek??? dah bubuh bedak berkati2??
dahh..tunggu apa lagii..
Jom tidooo....muahahaha

Cukur Menyukur Kite

Salam semua...sihat tak?? Aku baru masuk keje hari ni lew..wekeke..
Cuti selama 4 hari adalah sangat best..terasa cam nak sambung sampai next week..tapi apakan daya cuti tahun sudah pon habis ku sapu... :)

Selama 4 hari banyak jugak laa aktiviti riadah yang ktorang buat..riadah katanye yek..hahaha

ok2.. berbalik pada tajuk utama ye..pada 25/12 hari tuh umah pakcik aku ada buat kencuri cukur jambul cucu lelakinya..makanya ktorang pon kesana lah yek.. tapi datang kul 2 petang..sebab mak nak buatkan agar2 untuk dibawa ke rumah pakcik aku tu..

i told u orang lah kannnn...cucunya tersangat2 comel okeh! geram aku tengok budak ni..tombam2..sana sini tombam..nanti i tunjuk gambor yek..hehehe

Agar2 Pandan

Agar2 Sirap..ni makan sendiri kat umah...hehehe
Yang pandan tu bawak g umah pakcik..

Mak aku, Qaisz & Me..


Ni laa pengantinnya....cuba teka laki ke pompuan..
alah2..awal2 aku da g tau lelaki kan..lupa lak..hehe..comel kan?? hehehe

Aidil Amsyar....geget pipi tu nak tak ??
huh..geram sungguh la aku ni..

Ikut acik balik nak tak??..berebut2 orang nak jaga budak ni time mak dia keje weih..


Gambar masa marhaban tak sempat nak snap..enpon kat en cerp masa tuh..hehe

Hehehe.....

Lepas ni ada lagi entry2 lain ek...

TUNGGUUUUUU

Friday, December 24, 2010

Cuti cuti cuti...lalalalaa

Salam semua...

Sekarang ni aku tengah menunggu masa nak balik jek..sebab hari ni bosh suruh 1/2 day..tapi keje aku lak melambak tadi..makanye aku siapkan keje dululah sebab hari senin ngan selasa aku cuti..

sekarang kerja semua dah siap..pelagi mentenet la kan?..wekeke

sesambil menunggu en cerp amik aku ni, aku dok baca entry aku yang lama2..rasa kelakor pon ada..rasa cam tak matang pon ada..hahaha...yang paling best bila baca pasal Qaisz kat entry lama..tu laa untungnya berblogging ni kan..boleh selak balik kenagan2 lama..

lepas ni kalau aku preggy lagi kan..sudah tentu aku nak update pasal perkembangan baby aku..pestu ambik gambar banyak2 time preggy..hehehe..verangan lebih..bilanya ntah nak preggy pon tak tau..rezeki lom ado kan...hihihi

Maka dengan ini blog akan cuti selama 4 hari..muahaha..lama tuhh...

Selamat Bercuti Semua

Thursday, December 23, 2010

Kisah Uda Dan Dara

Ni citer lawak ye...dapat dari email..hahaa..kisah si uda dan dara...(jangan fikir bukan2 haaa...kasi baca dari mila sampai habissss...)



Biasa dengar cerita percintaan Uda dan Dara, Romeo dan Juliet dan sebagainya yang sanggup buat apa saja demi cinta mereka yang kononnya cinta sejati.
Ini dara, awek yang sedang mekar

Ini pula Uda, pakwe kepada dara

Mereka sedang kemaruk bercinta

Biasalah tengah kemaruk bercinta. Mereka tak endahkan pesanan Sohaimi Mior Hassan – . .jangan pegang-pegang, duduk renggang-renggang.Pergi clubbing setiap malam

Mamat ini pula ialah Sumardi iaitu kawan kepada Uda yang jeles melihat kawannya bergembira.

Sumardi sudah report kepada ayah si dara. Ayah si dara hangin satu badan tidak merestui percintaan mereka..

Kerana ayahnya sudah ada calonnya sendiri iaitu si Ajoi anak orang kaya tetapi merupakan samseng Kg Dusun.

Ayahnya terus mengahwinkan Dara dengan Ajoi

Uda frust giler dan mengikut kata syaitan dan membuat keputusan bodoh, membunuh diri

Si Dara yang tak berapa nak dara tadi pun rasa bersalah dengan kematian si Uda.
Dia pun membuat keputusan nekad juga…
:
:
:
:
Terjun ke kuali yang penuh minyak panas…

Berakhirlah riwayat mereka . Inilah kisah sadis Uda dan Dara..macam cerita drama-drama Melayu, sinetron, hindustan dan sebagainya samada nak jadikan happy ending atau sad ending dan orang-orang kita pun berair-air mata menghayati cerita ini dan memollow cerita ni setiap hari dari episod 1 hingga ke episod 49.


hahahaha....aku gelak sorang2 masa baca ni tadi...klako klako...

Wednesday, December 22, 2010

Gatalnyelahhhhh!!!

haha..tajuk tak leh bla kan...wekeke

Di saat2 ujan dan sejuk2 begini...

Hidung aku pulak berair kembali...(Erkk..apa kene mengena ngan ujan ek?? hahaa)
Mintak2 tak jadi cam hari tu laa...sakit wooo...virus2 dok merebak ke mata, kepala dan telinga..
membuatkan gegendang telinga kiri dan kanan membengkak..masa tu aku rasa berdengung je laa..
mata memang gatal semacam..
Paling tak tahan kepala aku sakit teramat sangat..dia bawak ke mata tu..kene cahaya pon sakitttt..
sampai aku rasa cam nak cabot je kepala aku ni letak sebelah jap..sakit giler beb..
Tapi Alhamdulillah lepas pergi klinik dan makan ubat telinga aku dah ok..

Tapi skang ni idung aku lak start selsema..mata gatal2..ada salah makan ke pagi tadi..hmmm..

Tuesday, December 21, 2010

Diet Atkins

Siapa tau pasal diet atkins ni...masa tengah blogwalking ni terjumpa satu blog adik nih..

Dia berjaya buat diet atkins... kuat tul semangat adik ni..korang leh baca blog dia nih..

http://www.taknakgemuk.com/


Tapi nak buat atkins ni kene buat induction selama 2 minggu dulu..ni ada beberapa tips yang aku copy dari blog adik Dzul tu masa kita tengah buat induction...aku ingat nk try laa..hehehe

Untuk induction,20 gram karbohidrat sehari sahaje dibenarkan..

Biasenye penurunan berat badan yang mendadak akan berlaku ketike induction,dan lebih bagus jike diteruskan berterusan untuk jangke mase yg lame...

Semasa 2 Minggu Induction:

1.) Elakkan NASI, MI, MIHUN, LAKSA, LAKSAM, SPAGETTI, FETTUCINI, VERMICELLI, KUEW TIAU,OAT dan yang sebangsa dengannya.

2.) Elakkan Roti, roti berserat, roti bun, rotiBoy, roti canai, roti jala, roti bakar, roti pastries dan apa2 yang sebangsa dengannya.

3.) Elakkan Gula - gula pasir, gula melaka, gula merah, madu, gula-gula dan apa-apa yang bergula tinggi.

4.) Elakkan Buah-buahan


5.) Elakkan minuman bergula, jus buah-buahan, air bergas (coke, pepsi, 100plus, etc)

6.) Elakkan snek seperti Twisties, biskut manis, nachos, popcorn, jeruk manis.

7.) Elakkan segala bentuk kacang untuk 2 minggu. Tak kira kacang biasa, gajus, kuah kacang, dhal,ataupun kacang je soalan exam....

8.) Elakkan makanan berproses seperti kentang goreng, bebola ikan, bebola sotong.

9.) Elakkan makanan bertepung seperti kek, biskut, kuih-muih.

********************************************************

Boleh Makan:

1.) Ayam - panggang, steam, bakar, sup, satay, digoreng tanpa tepung.

2.) Semua ikan - sama macam ayam, boleh grill, steam, goreng tanpa tepung. Tak kira ikan salmon, pari, tenggiri, terubok, ikan bilis...

3.) Semua daging - rusa, lembu, kambing - buat steak, satay grill, sup ekor, daging bakar, disalai... asalkan halal.

4.) Udang - bakar, tomyam, goreng dgn cili boh, etc. Elakkan sotong coz karbohidrat tinggi.

5.) Sayur..kebiasaannya sayur yang kurang carbs berwarna hijau..semangkuk maksimum sehari..

6.) Cheese Slice..hadkan 2-3 keping sehari..

7.) Air kosong, air mineral -minum 8 gelas atau lebih sehari..kenape? air boleh bantu untuk pembakaran kalori dan penghadaman makanan..

8.) *edit...jangan ambil daging burger..carbs agak tinggi..kecuali brand beef pride..carbs rendah..tapi hargenye mahal,4keping rm8..ade bran nak beli? huhu


10.) Makan supplement dan vitamin seperti spirullina dan multi-vitamins untuk menambahkan lagi tenaga dan kuatkan daya ketahanan badan.

Diingatkan! Air bole cepatkan proses pembakaran kalori..jadi,minum!!! Banyak!! Air kosong k...
AIr mestilah lebih daripade 10 gelas sehari dan mesti diminum sebelum makan atau pun ketike dalam keadaan perut kosong...

Mesti air kosong..kalau minum air manis,boleh la buat blog taknakkurus.blogspot.com pulak...huhu


Jangan lupa makan sarapan, tengahari dan makan malam. Makan malam sebelum jam 9 malam. Jangan ponteng makan!

Contoh sarapan / Breakfast
1.) Telur rebus - 1 biji - (0.6 grams carb)
2.) Chicken slice - 2-3 keping - (0.0 grams carb)
3.) Air suam - 1-2 glass - (0 gram carb)
4.) Keju - 2 keping - (1 gram carb)

Makan Tengahari / Malam
1.) Ikan panggang - 1-2 keping - (0 gram Carb)
2.) Sup Ayam - 1 mangkuk - (0.5 - 1 gram Carb)
3.) Ayam goreng - 1-2 ketul - (0.5 - 1 gram Carb)
4.) Sayur-sayuran hijau - 1 mangkuk - (1 - 3 grams Carb)
5.) Telur goreng - 1-2 biji - (1 - 1.5 gram Carb)


Carb = Karbohidrat
Jangan lebih drp 20 grams Carb sehari kalau nak kurus!

Nasi - 1 pinggan penuh = 88 grams Carb !


InsyaAllah, try diet ni selama 2 minggu,hasil yg mendadak akan kelihatan...fuyoh!

Monday, December 20, 2010

Surprise Untuk Si Dia

Sebenarnya semalam bufday en cerp. Aku suprisekan dia hari Jumaat malam tuh. hehe
Ala..tak de pape pon cuma hadiah yang aku belikan tu kene gak bagi cepat..takut cair...Almaklumler area opis aku takde supermarket yang best..cuma ada 99 jek.

Maka aku belikan kad ucapan dan cekelat sajok..sebelum tu aku dah belikan kemeja tuk en cerp..tapi dah bagi awal2..hahaa...

Masa en cerp tengah leka buat keje artikel aku pon kuarkan cekelat ngan kad ucapan dari handbag aku..huhuhu..mukanya agak cuak dan terkejut..

Sekeping kad ucapan di hari lahirnya...

aku tak tau kenapa aku pilih ada warna pink...aku dah bertukar minat ke??
sbb aku minat merah sebelum ni..hahaha

Ucapan dihari lahir dari isteri dan anak tercinta...
umur kene di rahsiakan..wekeke

Kek bertukar menjadi coklat kegemaran..
sengaja aku pilih almonds sebab aku tau suamiku sukakannya....

Si isteri belum gaji maka ini je yang dapat diberikan sempena hari lahirnya..yang penting ikhlas...nanti dah gaji ayang belanja makan tempat special ok..abang tolong drivekan kereta jek..huuhuhu...

Last sekali, Happy Birthday Sayang...
Luv u so muchhhhhh!!!..
Mmuahhhh....hehhee



Friday, December 17, 2010

Dapat Hadiah laaaa




Hehehe...sangat2 suka noks. Sebab aku dapat hadiah.

Citernya begini.. Anak sedara akak ipor aku pergi Bandung minggu lepas. Abang aku ngan kak ipo semua follow skali ler kan. Aku lak gatal nak ngirim2 barang kat derang. Tapi aku pesan ngan anak sedara kak ipo aku nih.

Aku pon cakaplah ngan dia yang aku nak kirim handbag. Kat sana kan morah2. Ala..nak buat pakai time pergi kerja jek pon. So, bila dia dah balik sini aku pon sibuk laa tanya samaada dia ada belikan bag aku ke tak. Kot2 dia terlupa atau pon penat kan. Sebab dia tengah ngandungkan anak keduanya..Dia cakap dia ada belikan tapi tak dan nak pos.

Hari Selasa tu dia mintak alamat tuk poskan handbag tersebut. Sebab dia duduk kat Bangi , aku plak kat Klang. huhu.. Semalam petang tengah syok buat keje skali abang pos laju ketuk pintu. Dalam hati memang dah agak dah tu barang aku yang punya. Dengan sengih2 cam kerang busuk aku pon bukak pintu dan terus bagi abang posmen tu my autograf..muahaha

Alah..pendek citer jom lah tengok gambar bag.. malas nk taip panjang2..aku suka bag ni.. Guess tu..hehe..tapi bukan Original laa.. giler hape dia nak bagi yang ori kan. Oh, lupa nak g tau. Dia cakap tak payah bayar sebab dia bagi bag ni sebagai hadiah besday aku hari tuh.. Thanks kak lela.. lagi laa berbunga2 hati aku ni kan...hehehe

Bag ni bawak pergi kerja.. Bag Carlo Rino hadiah dari ayah n mak mertua dah disimpan molek2 dalam almari. Dok diam2 kt situ ek. Kang kalau nak berjalan atau pergi majlis2 baru aku pakai bag CR tu...hehehee

Thanks Kak Lela..semoga murah rezeki akak sekeluarga...

Nasi Lemak Kenangan



Salam pagi Jumaat semua. Dah sarapan ke??. Aku dah sarapan dah. Sarapan nasi lemak kenangan. Kahkahkah..kenangan katanyakan. Kenapa aku panggil kenangan?? sebab masa aku keje kat Port Klang 5 tahun lepas, aku suka sangat beli nasi lemak makcik ni..sebab dia ada banyak lauk..kalau da makan nasi lemak dia time pagi kompom lunch time tak payah makan lagi dah.


Malam tadi en cerp cakap teringin nak beli nasi lemak kat port pagi ni. Tapi, nasi lemak peberet en cerp bukan kat tempat yang aku suka beli ni. Aku suka beli kat makcik Central. En cerp suka beli kat makcik Klinik Utama atau pon mak cik yang bawak basikal tuh. hehehe



Alhamdulillah kenyang...lunch nnt tak payah makan dah...hehe

Thursday, December 16, 2010

GiveAway "Terbang Jauh-Jauh"

Dapat tag dari my sayang Syana..hehehe


GiveAway Terbang Jauh-Jauh..
perghhhh....sengang giler nak join beb...sekelip mata jek..hahaa
sape nak ole2 dari 3 negara meh laa join skali..hehee

klik sini tau...

nak tag kat AinChomei..bg semangat berblogging kt dia..hehehe

Terima kasih en hubby..hehe

Kejadian berlaku malam tadi ketika aku tengah "bersoka ria" membasuh baju menggunakan tangan...hehehe

Tengah syok menyental2 baju yang nak di basuh tetiba en cerp datang bawakkan enpon..Pestu dia bukakkan radio untuk aku..cam tau2 je si isteri kebosanan time tu kan...

sayang jugak en cerp kat isteri dia nih..hehehe....thanks sayang...luv u lahhhh...huhu

pendek nye entry ni...hahaa

GiveAway Haven Restaurant Cash Voucher From Eyriqazz.com


Dapat tag dari my laling Syana

Wah...hadiah meletops wei...

Kenapa aku nakkan voucher ni??
Sebab yang pertama adalah makanannya..hehee..masa tengok entry Eyriqazz pergi makan kat sana dengan family dia rasa cam sedapnye makanan kat sana..hehe..romantik weiii...
teringin jugak nak pergi bersama en suami dan anak aku kan..nak2 pulak dapat voucher lagi tuuuu..sapa tak nak oiiii...

Sebab kedua adalah 19/12 ni bufday my encik suami..mana tau kot2 menang kan..bleh lah ajak en suami makan kat sana kan..hehehe..kite bercandlelight dinner ye..wekeke

Selain voucher ada lagi hadiah2 yang menarik yang akan diberikan oleh tuan rumah...hehe
jadi kepada sape2 yang nak masuk giveaway ni silalah klik sini ye..

Aku nak tag kat 3 orang ni:-

  1. ms wawa si adik manis
  2. kak ai si mama cun
  3. eila ku sayang

Semua sudah jahanam!!

Hmmm...bulan ni bulan sakit ngan bulan rosak gamaknyelah. Mana taknya tuan umah tak sihat. Lepas tu barang2 dalam rumah pon tak sihat jugak ye.


Gambar adalah dari en google

Mula2 tu periuk nasi elektrik yang rosak. Tu kira ok laa boleh lagi masak secara manual kan..

Alih2 malam tadi masa nak basuh baju, rupa2nya mesin basuh pon rosak jugak..adoiilaaa..saluran tadahan air tu tak masuk dalam mesin..airnya tak keluar..paham kew??...hehe..camane nak basuh baju?? huhuhu..mangkali tersumbat kot..last2 aku basuh guna tangan...aku kan suka main air..huhuhu..11.30 baru habis basuh baju...syabasss fieza..malam ni bleh teruskan basuh baju lagi ye...wekeke

ni pon dari en google jugak.

Tuesday, December 14, 2010

Rasa BENGANG laaaa

Apa yang dibengangkannye tu ye?? hmmm...

Ni haa...aku kan tengah selsema..pastu aku rasa telinga aku ni cam pekak tak dengar laa...rasa cam tersumbat tu...

Bila cakap pon rasa berdengungggg saje..kepala rasa bengang pening2..
Mata aku ni lak sakit sangat2..ada cakap aku kene migrain?? tul ke ni tanda2 migrain??
Ada cakap aku kene pakai cermin mata..oh no!!..aku tak nak pakai cermin mata..tak shukee lew...sebab aku akan kelihatan cantek sangat bila pki cermin mata..hahaha

Rasa nak terjah klinik laa..tapi leh claim opis sampi 25 hengget jek..hmmmm

Ya Allah Ya Tuhanku kau sembuhkanlah penyakitku dan anakku ini..sesungguhnya kau lah yang maha mengetahui dan maha mengasihani..Amin...

Monday, December 13, 2010

Half Day

Salam semua..hari ni saya 1/2 day lor...

Qaisz demam panas..kesian dia..tak bagi aku pergi keje pagi tadi...Demamnye kejap kebah, kejap panas...masa pergi klinik suhu dia smpi 39..risau beb...

Pestu mengadu sakit perot lak...ni sume jangkit dari aku la ni..aku yang start demam dulu...hari ni pon kepala aku dah pusing2..pening yang teramat sangat.

Bila dah jadi cam gini baru aku nyesal tak amik insurans...hmm..ni membuatkan aku nekad tuk amik insurans tuk qaisz cepat2...senang klu kene masuk wad ke apa kan..bukan laa mintak dia sakit..tapi kita tak tau bila dia nak sakit kan...

Korang doakan Qaisz cepat sembuh ye!..

Friday, December 10, 2010

Kalaoke Time

Ni citer dah basi ok..ada laa dalam 3-4 bulan yang lepas..muahaha...alang2 tengah takde idea nak ngapdet belog ni, terjumpa lak gambar masa aku dan family en cerp bersoka ria di kalaoke sempena bufday adik ipar aku yang pompuan...

Pakat ramai2 nak suprisekan adik ipar..dia tak tau yang ktorang nk celebrate bufday dia...suka tul dia time tuh...hehe...

bufday gegel...huhuhu...

Adik ipar ngan Qaisz


Qaiz ngan atoknya


Me with my future beras...eh biras...hehe


Nyanyi jangan tak nyanyi ye...


Masa ni Qaisz konon2nya main gitar la nih..hehe


Qaisz pon nak nyanyi gak...lagu Syahir tuuu..wekeke


huhuhu..layan...

Thursday, December 9, 2010

Koleksi Ultraman

Semalam masa balik keje sampai2 je kat umah aku tengok Qaisz tengah main Ultramannya...

Tapi yang bestnye dia bleh susun berderet Ultraman2 dia tuh...dr bapak ultraman sampai la ke anak ultraman...hahaha....kalau dia dah susun cam tuh jangan harap laa dia nak bagi orang pegang mainan dia tuh..camane dia susun cam tu laa ko kene susun balik...

Kalau pergi jalan mana2 kan nampak kedai mainan , mata dia mesti carik Ultraman..takde benda lain dah..itu gak laa mainan yang dia suka...hero kegemaran dia la nih..

jom tengok koleksi Qaisz...



Monday, December 6, 2010

Happy Bufday to SyaSya

Semalam umah aku riuh rendah ngan adik badik aku..seronok betul laaa bila ramai2 cam ni kan...Akak aku no 3 nak buat makan2 kat umah sempena nyambut hari lahir anak bongsunye...akak aku siap order "among2" orang jawa panggil..orang putih panggil goodies..hahaha

Aku lak tolong buatkan puding cocktail, mak aku masak kue teow goreng..akak aku datang siap bawak kek ngan kepci lagi tau..kenyang giler lah semalam..musnah dietku..hahaha...

Qaisz pulak tiba2 buat hal.. mana taknye dia ingat besday dia..dia pon sebuk nk tiup lilin..elok je anak buah aku tiup lilin tu dia punya mengamuk tak hengatttttt....sebab dia ingatkan besday dia...tiap2 bulan besday ko ye Qaisz...masa besday acunya pon dia yg tiup lilin dulu..adoii laa...

Bila Qaisz dah mengamuk cam tu, nangis sampai jerit2 ..en cerp pon dukung dia bawak masuk bilik..seisi "memujuk" anak..ngeh ngeh ngeh...kene kaunseling laa apa lagi..dia dah diam baru aku bawak dia keluar...dia takut skit ngan en cerp..eh eh anak aku pon paham apa bila kiteorang kaunseling dia...hahaha

Tak caya??? tak caya tanya dia laa..huhu (lawak jaman bila ntah nih)

Kek besday anak buah aku...sedap gak kek ni..tak manis sangat...

Abah aku tengah baca doa untuk cucunya... Cantek baju Sarawak tu, bah..hehe


Sedia untuk potongggg kek..

Korang tengok muka Qaisz tu hah..masa ni dah jerit2 dah..sebab tak dapat tiup lilin...Oh ya..baju Qaisz ngan kak syasya sama kan..ni ole2 dari Sarawak...tenkiu kak nurul..hehehe



My laling ngamik gambo...

Qaisz ngan sepupu2nya...Yang pakai tudung plain biru tu laa yang baru balik Sarawak...dia masih single lagi ye abang2 dan adik2 sume..kalau berkenan sila taip "BERKENAN" dan hantar ke 78910..hehe

hehe...cantekkk tak?? haaa..ni laa aii punya rantai tangan uuu...i kan suka kaler merah..so anak buah aii belikan merah laa...huhuhu


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...