Jom Follow Saya

Thursday, March 13, 2014

ABC+Meehun Sup = Torrrrbaekkkkkk

Ini menu lunch masa hari apa ntah tak plak ku hengat.

Tengah hari pepanas buta gagahkan diri jalan kaki sorang2 pergi kat satu kedai tu. Agak jauh gak ler kan.

Tapi napsu makan menguasai diri. Jalan punya jalan tiba2 eh, dah sampai ke. Ha cam tu la..

Konon nak bungkus ABC je kan. Tapi boleh lak TERbeli meehun sup. Cehh!! TER lah sangat kan.

Memang torrrbaekkk la. hahaha

Sedap bukan?? hehehe

 Ini ada lah gambar selfie dari tuan umah. kata blog sendiri. suka hati ler kan..hahaha
 

Thursday, March 6, 2014

BerBBQ bersama sahabat2

Tempat : Di Teratak ku
Tarikh : 02/03/2014
Masa : 12.00 t/hari - 6.00 petang

Haaaa gittuuuuu katenyer.
Memula macam tak jadikkkk je..macam tak adaaa jekk..hihihi


Sebab masa tu ramai yang ada hal kan. So tak mengharap sangat lah. Kalau jadi, jadi lah. Kalau tak jadi, tak jadi lah..takde hal la kan. hehe

Kitorang bincang dalam wasap je pun. Bincang dalam group. Tetiba salah sorang kawan ni tanya lagi jadi ke tak nak buat. Yang lain pon semua free ahad tu. Ada yang ada hal tapi semua boleh di adjust. Makan punya pasal kan.hahaha

Dalam pada tu sempat gak ku pakat tuk buat suprise besday yang lahir bulan Mac. Ramai rupanye yang sambut bulan Mac yer. Antaranya Zue, Nizar, Jon, Jemi dan Abang syarul. Yang tuk besday lelaki, bini memasing wasap aku bagi tau nak sambut skali tapi nak suprise la kan. Dok bincang sape yang leh tolong belikan kek.

Untuk besday girl , Si zue lak suaminye Adik (kitorang memang panggil dia adik) dok pakat ngan aku lak. Aku la dalang nye yer. Hahaha. Buat2 tanya si Zue suka makan kek apa. Sabtu malam cepat2 ajak encik suami tolong belikan kek kt SR jusco.

Cam biasa..encik suamiku memang suka hiburkan hati kawan2 nyer..kekekeke


Menu memang banyak la.  Ada nasi impit, kuah kacang,kuah lodeh,  buah tembikai, cempedak, ayam utuk bakor, sosej, sate, nasi goreng dengan ikar bakar. Aku cuma sediakan kuah lodeh dari air tangan emakku tersayang.Nasi goreng lak dari air tanganku sendiri yer. Encik seben cakap sedappp..hahah..
Air pulak ku buat air anggur jer.

Kita bakor2 kat halaman umah ku jer. Sebab ada member bawak khemah, kerusi , meja kan. Makanye kita rewang kat situ je lah yer. Sambil ditiup angin sepoi2 bahasa. Memang sangat2 best.




 
Ha..ni dia tok2 kita sedang memotong keknya. Tok Jemi, Tok Nizar, Tok Beskal  N Tok Jon.










Kek Indulgance. Ntah camane eja ku pon tak reti. ku tau ngapp jek...hahaha


Lepas tu ku suruh si Adik plak kuarkan kek tuk wifenye, Zue. Plan nye nak tunggu lama skit lepas suprisekan besday tok2 tadi. Tapi bila ku tengok muka Zue, tak sampai hati nak tunggu lama2. Muka sedih je. Cam dalam hati berkata2, besday aku pon bulan Mac gak kenapa derang tak celebrate kan sekali.. ha gitula...Zue, mu jangan nak marah ku ye sebab ku blogkan pasal ni..kita kawan kan..hahahhaha

Lepas Adik suprisekan baru la muka nye ada senyum, Kalau tak senyumnye cam semacam je. kehkehkeh.Ampun Zue.......lariksssss...Pape pon happy birthday yang ke 26. Semoga murah rezeki dan bahagian bersama family. Ku lupa nak wish hari tu.. Maap yer?,,,

Kek ni 1st time ku rasa. Memang sedap sangat. Kek coklat chip walnut.


Kalau pandai korang carik lah yang mana satu tuan punye blog ni. Memang dah kembang semangkuk dah. Muahahaha...Ala...tiba2 ku malas nak citer la..korang layan gambar je lah yer.












Masa untuk tapouuuuu...hahahaha

Mak yong nunggu hari nak bersalin. hehehe..























Gambar adalah berterabur  ye. Harap maklum. hehehe







Tuesday, February 25, 2014

Facebook kene blocked...blog pon kene blocked jugak..

Hmmm ape pon tak boleh la jawabnye kannnnn...

Bertahun2 ku keje sini baru tahun inikah mau diblock? ooo alahaiiii...

Wa takde hal punya lah..kekeke


Banyak mau ku update disini tapi apakan daya masa terhad..chewah!!!

okeylah cam biasa ler kan ku dah tak tau nk bebel apa lagi.

kang kalau ku bebel banyak yang merapu.. ikan kerapu masak 3 rasa sedap jugak kan..hmmm



Sesungguhnye ku rindukan blog kuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!

Aku kangennn sama kamuuu...hahahah

okeylah..dari tadi terokey2 tapi tak sudah jugak ye..ha kali ni betul2 okey yer..

kita jumpa di hari dan masa bila mana ku rasa nak update blog..hahaa..agak2 klu ku tak rasa nak update maka tak payah ler update kerana kesudahannye agak mengecewakan.
contohnye seperti entry ini yang ntah pape ntah.

okehhh (sekali lagi)   daaaaaa.....tataaa....babaiii....

Wednesday, December 18, 2013

Baru nak ganti puasa..hehe

Semalam hari pertama ganti puasa ngan ada nazar hari tu.

Kat opis asik lah citer pasal makan ngan Zue (berchatting) haha..

Hah eloklah sorang mak yong yang sorang tengah puasa dok hebat citer pasal makan. Penyudahnya dua2 terliur.

Masa tengah borak tu ada cakap tingin nak makan bubur pulut hitam. Pendekkan citer balik keje tengok atas meja ada makanan rupanya kakak yang kat banting datang jap. Ternampak lah bubur pulut hitam ni. Senyum lebar la kan.

Bukan takat tu je. Ada karipap, keledek, keladi, kue teow ladna, pestu jiran lak ada bagi pulut. Ni lah namanye rezeki orang berpuasa. Sebab bajet nak buka pose apa yang ada je malas nk susahkan mak. Mak pon tak tau yang kita ni puasa. hehehe. Alhamdulillah rezeki kan.



My bucuk bam bam..Anas...

Monday, December 16, 2013

Kek Minyak

Salam semua. Sekelian kalinya blog bersawang kembali. hehe

Sabtu lepas buat kek minyak. Pertama kali cuba Alhamdulillah menjadi.

Rasanye ok. Sangat sedap

Anak2 suka makan. Sebenarnya saya lebih eksaited nak melorek2 corak atas kek tu jerrr..hahahah

Dah bako pon coraknye masih kekal tau..



Kek sebelum dibakar..




 

Kek selepas dibakar...


Kalau nak order boleh saja. :)


Wednesday, November 20, 2013

Rindu Berblogging!!!!!

Huh..lamanye tak berblog..rindu tul..tapi tiap kali nak naip kene pikir berjam2..tiba2 kekok plak kan.
adoii..apa pon tak bleh...

ha tengok no..skang ni tgh blur la ni..tak tau nk naip apa. tensen mak hencik tauuu!

bila nak update, enpon plak tertinggal kat rumah kan.  bagus sangat lah tu.

Beberapa minggu lepas saya dan kawan2 bergathering kat Aroma Ikan Bakar.  Kat Pantai Remis nun ha. Best giler tau. Makan tak hengat donia. Bila da gumuk nak salah kan siapa? sendiri mau hengat la kan. kekekeke


Bawak Qais ngan dayana je. Seronok la derang main kat tepi pantai tu..depan meja makan ni pantai tau.Baru lah namanye MAKAN BERSAMA ANGIN. hahaha..tak klako ye? tak pe jangan gelak. simpan esok lusa je. puiiii..hehehe

Gambar selebihnye ada kat enpon. Harap maklum la yer.

Ok tu je nak cakap. HArap esok bleh la update blog lagi.

Wednesday, July 24, 2013

Ahli keluarga baru kami

Salam Ramadhan semua. Lama tak berblogging. Almaklumlah dalam tempoh berpantang kan. Ni pon baru start keje minggu lepas.

Saya nak memperkenalkan ahli keluarga baru kami iaitu anak ke tiga kami.

Jeng jeng jeng.....

Muhammad Qays Anas / 20.05.2013 / 3.80 kg


Pengalaman bersalin nanti2lah saya cerita ye. Sekarang Anas dah pon dua bulan. 


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...