Sunday, August 7, 2016

Selamat hari lahir abah dan abang Qaisz

Entry terpendam namanye nih.. draft dari bulan 8.. kahkahkah


1hb 8 bersamaan hari isnin lepas adalah hari lahir abah saya yang ke 77 tahun.

Disebabkan hari lahir qais pon bulan 8 jugak iaitu pada 11 hb makanye kita sambut sekali harung je lah ye disamping dapat menjimatkan kos.. hehehe..






Beli KFC dengan kek buttercream jer..murah pon murah.. besar pon besar jugak.. hehe

Balik kerja mak bagi tau saya yang abah cakap takde sape pon yang ingat besday nya.. ingat je abah mana leh tak ingat.. saje je balik keje tu tak terus beli ape2.. malam nye baru kuar mencarik kek n kfc ni.. saje nak seperais kan abah.. 

masa balik beli kek tu abah tengah solat..habis solat je cucu2 nye dah kantoi kan..terus cakap ada kek untuk atok.. hahaha.. terus terpancar kegembiraan kat muka atok..



Eksaited budak2 ni kan.. 


Blur plak gambar ni..si anas x sabo tu nak makan kek..dah ready mangkuk dah tu..hahaha


Kita kasi potongggg itu kek..


Dalam hati anas agaknye dia cakap bila lah boleh makan kek ni dah lapooo..hahaha


Wednesday, August 3, 2016

Melayan anak2 makan pizza

Malam tadi punya cerita ni.. lepas beli barang dapur dan keperluan anak2 tiba2 abang qais cakap nak makan pizza..jom la kite layankan.. hehe..


Terima kasih kat encik suami sebab jaga anak2 time nak membayo kat cashier..sebab beratur panjang yer.. troli masing2 penuh.. anak2 plak da x duduk diam.. makanye encik suami bawak derang semua keluar makan eskim.. hehehe..

p/s : bukan malam tadi tapi ahad malam senin.. duk dalam draft bertapa kejap..hahaha












Friday, July 22, 2016

Raya 2016

Hahaha..Selamat Hari Raya semua...
udah basi ke?? tak pedulik laa..raya sebulan..huhu


Tak kemana sangat raya kali ni sebab encik suami tak berapa sihat..nanti saya citer ye..nanti2 tu ntah bila..silap2 raya tahun depan pon x citer lagi..hahaha


Pg raya lepas solat raya tu bermaafan dengan mak abah saya..kali ni abang kakak semua raya umah sendiri dulu atau umah mertua..makanye saya je la yg ade pon..kakak abg yg dekat2 dtg lewat skit..
Tapi x dapat jumpa pon sebab dah ke rumah mertua.. duduk kt sana sampai ke petang..



Bersama family mertua saya,.
#teambirutanpasengaja
tak plan pon ni..tup2 memasing datang terus gelak..sebab tetiba sama wane biru..





Ni dengan biras dan adik ipar..



Ngan biras no 2.. bergambo sblah orang selim mmg terselah kegemukkan saya ni..hahaha

Tuesday, December 29, 2015

Lagi lagi vivo

Bulan ni sahaja dapat makan free di vivo sebanyak 2 kali. Hehehe.. menternak lemak tepu ke apa?? Alhamdulillah orang nak belanja jangan ditolak ye tak.

Kali ni adik ipar belanja pulak. Semoga achu makin murah rezeki yer. Time kasih banyak2..

Friday, December 18, 2015

Happy birthday Anas yang ke 3 tahun

20.5.2015 hari tu besday anas yang ke 2 tahun. Kahkahkah.. ibu baru nak citer kat blog..bertabah la ye nak. Apa boleh buat. Malas tahap kuasa dua kan.

Kejap je dah 2 tahun..skang ni dah 2 tahun lebih dah. Alhamdulillah sihat dan makin cerdik. Cakap pon dah pandai dah..kalah kita ni ha..

Kalau tau nak pergi kedai ke kan..dia lah yg ambikkan ibunye tudung dan cardigan..dah tau mana tempat yang ibu letak. Anas..anas..

Semoga anas menjadi anak yang soleh ye.


kalau ikutkan mmg takde kek sebab 20hb kan..haha tgh bulan..
tapi rezeki anas..kakak ipo saya buatkan kek untuk anas dan bawak KFC skali..Alhamdulillah
syukur..semoga mereka sentiasa murah rezeki.

Bersyukur sangat sebab saya dikelilingi dengan orang2 yang sentiasa membantu saya dan menolong saya. 


Panjang muncung tu Anas. hehehe


NI abang sulung saya dan isterinya..
Terima kasih banyak2..hehehe

Thursday, December 17, 2015

Vivo lagi..rezeki jangan di tolak..

Al kisah masa cuti selangor menang bola hari tu kan saya kene kerja tau.

Terpaksalah buat muka2 happy time kerja tu..haha..walaupon kan!!! 

Tiada double mahupon triple. Tapi nasib baik la company cakap lunch time company belanja vivo. Fuhhhh..orang kata rezeki jangan ditolak ye tak?? Moh le kita bervivo yer. Makan tak hengat namanye nih..kekeke..


PIZZA ni sedap tau..tpi jangan di tanya apa namanye..haha




ha yang ni menu peberet  saya kalau makan kat vivo. hehehe

yang ni pon sedap jugak.


ni member opis punya menu..


Wednesday, December 9, 2015

Happy birthday maria dayana yang ke 4 tahun

Haaa gittewwww...panjang lebor tajuk kemaheeenn lagi kan..hahahaha
Bulan lepas punya kisah. Update baru hari ni. Biasalah kan.. 9hb 11 genaplah anak daraku umur 4 tahun..dah besar anak ibu ni..rindu masa maria kecik2..

Ni kek hadiah dari kakak ipar saya..tq kak nani a.k.a mak long sebab buatkan Maria kek..
sangat suka ini budak..hehee


Abaikan la keadaan rumah tu ye... 
Semoga Maria menjadi anak yg solehah dan berjaya dunia akhirat.
Adik anas tu mmg tak leh diam..tgk je la telatahnye tu..time nak snap time tu la buat memek muka gitu..hahahaha


Ibu pon nak join sama..sebab besday ibu bln 11 jugak..hehehee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...