Thursday, March 6, 2014

BerBBQ bersama sahabat2

Tempat : Di Teratak ku
Tarikh : 02/03/2014
Masa : 12.00 t/hari - 6.00 petang

Haaaa gittuuuuu katenyer.
Memula macam tak jadikkkk je..macam tak adaaa jekk..hihihi


Sebab masa tu ramai yang ada hal kan. So tak mengharap sangat lah. Kalau jadi, jadi lah. Kalau tak jadi, tak jadi lah..takde hal la kan. hehe

Kitorang bincang dalam wasap je pun. Bincang dalam group. Tetiba salah sorang kawan ni tanya lagi jadi ke tak nak buat. Yang lain pon semua free ahad tu. Ada yang ada hal tapi semua boleh di adjust. Makan punya pasal kan.hahaha

Dalam pada tu sempat gak ku pakat tuk buat suprise besday yang lahir bulan Mac. Ramai rupanye yang sambut bulan Mac yer. Antaranya Zue, Nizar, Jon, Jemi dan Abang syarul. Yang tuk besday lelaki, bini memasing wasap aku bagi tau nak sambut skali tapi nak suprise la kan. Dok bincang sape yang leh tolong belikan kek.

Untuk besday girl , Si zue lak suaminye Adik (kitorang memang panggil dia adik) dok pakat ngan aku lak. Aku la dalang nye yer. Hahaha. Buat2 tanya si Zue suka makan kek apa. Sabtu malam cepat2 ajak encik suami tolong belikan kek kt SR jusco.

Cam biasa..encik suamiku memang suka hiburkan hati kawan2 nyer..kekekeke


Menu memang banyak la.  Ada nasi impit, kuah kacang,kuah lodeh,  buah tembikai, cempedak, ayam utuk bakor, sosej, sate, nasi goreng dengan ikar bakar. Aku cuma sediakan kuah lodeh dari air tangan emakku tersayang.Nasi goreng lak dari air tanganku sendiri yer. Encik seben cakap sedappp..hahah..
Air pulak ku buat air anggur jer.

Kita bakor2 kat halaman umah ku jer. Sebab ada member bawak khemah, kerusi , meja kan. Makanye kita rewang kat situ je lah yer. Sambil ditiup angin sepoi2 bahasa. Memang sangat2 best.




 
Ha..ni dia tok2 kita sedang memotong keknya. Tok Jemi, Tok Nizar, Tok Beskal  N Tok Jon.










Kek Indulgance. Ntah camane eja ku pon tak reti. ku tau ngapp jek...hahaha


Lepas tu ku suruh si Adik plak kuarkan kek tuk wifenye, Zue. Plan nye nak tunggu lama skit lepas suprisekan besday tok2 tadi. Tapi bila ku tengok muka Zue, tak sampai hati nak tunggu lama2. Muka sedih je. Cam dalam hati berkata2, besday aku pon bulan Mac gak kenapa derang tak celebrate kan sekali.. ha gitula...Zue, mu jangan nak marah ku ye sebab ku blogkan pasal ni..kita kawan kan..hahahhaha

Lepas Adik suprisekan baru la muka nye ada senyum, Kalau tak senyumnye cam semacam je. kehkehkeh.Ampun Zue.......lariksssss...Pape pon happy birthday yang ke 26. Semoga murah rezeki dan bahagian bersama family. Ku lupa nak wish hari tu.. Maap yer?,,,

Kek ni 1st time ku rasa. Memang sedap sangat. Kek coklat chip walnut.


Kalau pandai korang carik lah yang mana satu tuan punye blog ni. Memang dah kembang semangkuk dah. Muahahaha...Ala...tiba2 ku malas nak citer la..korang layan gambar je lah yer.












Masa untuk tapouuuuu...hahahaha

Mak yong nunggu hari nak bersalin. hehehe..























Gambar adalah berterabur  ye. Harap maklum. hehehe







LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...