Thursday, December 18, 2014

Makan free kat Vivo

(Ni la masalah aku ni..tu la, lama sangat tak update blog. Sampaikan nak taip untuk permulaan pon da tak reti. Dok la menung depan pc sambil jari jemari kaku kat keyboard..hahaha)

Assalamualaikum semua? Jangan terkejut la klu tetiba update blog ye. hehe

Dari beberapa bulan lepas konon2 nak jadi blogger tegar balik. Tapi hampeh je kan.

Ok la. Slow2 buat ye tak?


Semalam hari melantak saya. Tetiba bos nak belanja makan kan. Tak baik pulak tolak rezeki. Padahal konon2nye tgh mendietkan diri kannn. Almaklum lah badan mencanak2 naiknye. Kitorang makan kat VIVO je. Sudah lama tak makan Tropicana Chicken Chop ke haper ntah namanye.

Banyak jugak kitorang order. Sebab ni la masanye mengepow bos. Kahkahkah.

Pizza apa ntah..ku tau makan jek. Sedap jugak.

NI member opis nye makanan. Terliur tak?? hehe

NI pon sedap jugak. Jgn tanya nama ye. tak tau..

Kepak2 ayam.

Ni saya punya order. Sedapppppppppp

Kiwi float. Pon sedap jugak la...kalau letak aiscream vanilla lagi sedap kot..kekeke


Menyang kenyang sangat2 la. Terima kasih ye encik bos. 


Wednesday, September 24, 2014

Jom try pisang cheese jakarta

Salam semua (semua?? cam ada yang baca je blog berlapuk aku ni..kahkahkah)

Hari tu dok teringin nak makan pisang cheese jakarta nih. Sanggup half day mencarik tempat.
Berpusing2 gps ni menunjuk jalan..rupanya depat uptown shah alam je. alahaiii..

Kita pergi yang kant Tam Nasi Ayam tu.. Beli dua bekas. Perghhh memang sedap bangat nih.

Nasi Ayam Tam pon sedap jugak. Harga boleh lagi laa..tak mahal sangat.


Meh, kami blanje gambo yer..hehehe

Pisang cheese jakarta. Rm 7 je.



Friday, September 12, 2014

Rindu dirimuu...lalalalala

Wahhh..rindu sapa tu?

Rindu nak berblog balik laaa..huhuhu

Tapi tetiba cam kekok je. Dok fikir apa yang nak ditaip kan ni.

Asik hadap fb ngan ig je kan..ni seb baik la ingat pasword. Kalau lupa jawabnye wassalam....

kekeke...


Takpe.. akan diusahakan untuk start balik berblogging..hehehe

ok daaa...

Thursday, March 13, 2014

ABC+Meehun Sup = Torrrrbaekkkkkk

Ini menu lunch masa hari apa ntah tak plak ku hengat.

Tengah hari pepanas buta gagahkan diri jalan kaki sorang2 pergi kat satu kedai tu. Agak jauh gak ler kan.

Tapi napsu makan menguasai diri. Jalan punya jalan tiba2 eh, dah sampai ke. Ha cam tu la..

Konon nak bungkus ABC je kan. Tapi boleh lak TERbeli meehun sup. Cehh!! TER lah sangat kan.

Memang torrrbaekkk la. hahaha

Sedap bukan?? hehehe

 Ini ada lah gambar selfie dari tuan umah. kata blog sendiri. suka hati ler kan..hahaha
 

Thursday, March 6, 2014

BerBBQ bersama sahabat2

Tempat : Di Teratak ku
Tarikh : 02/03/2014
Masa : 12.00 t/hari - 6.00 petang

Haaaa gittuuuuu katenyer.
Memula macam tak jadikkkk je..macam tak adaaa jekk..hihihi


Sebab masa tu ramai yang ada hal kan. So tak mengharap sangat lah. Kalau jadi, jadi lah. Kalau tak jadi, tak jadi lah..takde hal la kan. hehe

Kitorang bincang dalam wasap je pun. Bincang dalam group. Tetiba salah sorang kawan ni tanya lagi jadi ke tak nak buat. Yang lain pon semua free ahad tu. Ada yang ada hal tapi semua boleh di adjust. Makan punya pasal kan.hahaha

Dalam pada tu sempat gak ku pakat tuk buat suprise besday yang lahir bulan Mac. Ramai rupanye yang sambut bulan Mac yer. Antaranya Zue, Nizar, Jon, Jemi dan Abang syarul. Yang tuk besday lelaki, bini memasing wasap aku bagi tau nak sambut skali tapi nak suprise la kan. Dok bincang sape yang leh tolong belikan kek.

Untuk besday girl , Si zue lak suaminye Adik (kitorang memang panggil dia adik) dok pakat ngan aku lak. Aku la dalang nye yer. Hahaha. Buat2 tanya si Zue suka makan kek apa. Sabtu malam cepat2 ajak encik suami tolong belikan kek kt SR jusco.

Cam biasa..encik suamiku memang suka hiburkan hati kawan2 nyer..kekekeke


Menu memang banyak la.  Ada nasi impit, kuah kacang,kuah lodeh,  buah tembikai, cempedak, ayam utuk bakor, sosej, sate, nasi goreng dengan ikar bakar. Aku cuma sediakan kuah lodeh dari air tangan emakku tersayang.Nasi goreng lak dari air tanganku sendiri yer. Encik seben cakap sedappp..hahah..
Air pulak ku buat air anggur jer.

Kita bakor2 kat halaman umah ku jer. Sebab ada member bawak khemah, kerusi , meja kan. Makanye kita rewang kat situ je lah yer. Sambil ditiup angin sepoi2 bahasa. Memang sangat2 best.




 
Ha..ni dia tok2 kita sedang memotong keknya. Tok Jemi, Tok Nizar, Tok Beskal  N Tok Jon.










Kek Indulgance. Ntah camane eja ku pon tak reti. ku tau ngapp jek...hahaha


Lepas tu ku suruh si Adik plak kuarkan kek tuk wifenye, Zue. Plan nye nak tunggu lama skit lepas suprisekan besday tok2 tadi. Tapi bila ku tengok muka Zue, tak sampai hati nak tunggu lama2. Muka sedih je. Cam dalam hati berkata2, besday aku pon bulan Mac gak kenapa derang tak celebrate kan sekali.. ha gitula...Zue, mu jangan nak marah ku ye sebab ku blogkan pasal ni..kita kawan kan..hahahhaha

Lepas Adik suprisekan baru la muka nye ada senyum, Kalau tak senyumnye cam semacam je. kehkehkeh.Ampun Zue.......lariksssss...Pape pon happy birthday yang ke 26. Semoga murah rezeki dan bahagian bersama family. Ku lupa nak wish hari tu.. Maap yer?,,,

Kek ni 1st time ku rasa. Memang sedap sangat. Kek coklat chip walnut.


Kalau pandai korang carik lah yang mana satu tuan punye blog ni. Memang dah kembang semangkuk dah. Muahahaha...Ala...tiba2 ku malas nak citer la..korang layan gambar je lah yer.












Masa untuk tapouuuuu...hahahaha

Mak yong nunggu hari nak bersalin. hehehe..























Gambar adalah berterabur  ye. Harap maklum. hehehe







Tuesday, February 25, 2014

Facebook kene blocked...blog pon kene blocked jugak..

Hmmm ape pon tak boleh la jawabnye kannnnn...

Bertahun2 ku keje sini baru tahun inikah mau diblock? ooo alahaiiii...

Wa takde hal punya lah..kekeke


Banyak mau ku update disini tapi apakan daya masa terhad..chewah!!!

okeylah cam biasa ler kan ku dah tak tau nk bebel apa lagi.

kang kalau ku bebel banyak yang merapu.. ikan kerapu masak 3 rasa sedap jugak kan..hmmm



Sesungguhnye ku rindukan blog kuuuuuu!!!!!!!!!!!!!!

Aku kangennn sama kamuuu...hahahah

okeylah..dari tadi terokey2 tapi tak sudah jugak ye..ha kali ni betul2 okey yer..

kita jumpa di hari dan masa bila mana ku rasa nak update blog..hahaa..agak2 klu ku tak rasa nak update maka tak payah ler update kerana kesudahannye agak mengecewakan.
contohnye seperti entry ini yang ntah pape ntah.

okehhh (sekali lagi)   daaaaaa.....tataaa....babaiii....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...