Friday, August 5, 2011

Juadah berbuka hari ke 3 & 4


Hai kawan2..camane ngan puasa korang?? semoga dapat bertahan ye..
Alhamdulillah saya boleh berpuasa..masuk 5 hari dah kan..
Ni nak share menu2 berbuka puasa hari ke 3 dan ke 4...
Hari ketiga, saya buatkan tauhu sumbat untuk suami tersayang..hehehe
Hari keempat pulak. saya buatkan kuih onde2 melaka tuk dia jugak...

Mood rajin kalau dah mari memang tak leh nak kata apa dah..
padahal balik keje kul 5.30..sampai rumah dekat kul 6.00..,
bersilat la kejap mak yong kat dapur ni ha..sesambil tu mak saya pon tolong jugak..

First time membuat tauhu sumbat dan onde2 melaka tu...lepas tu bulan puasa kan..agak2 klu rasa tu terkurang atau terlebih, harap maklum la ye..wekekeke


Tauhu sumbat..terkeras plak..huhu

Sambal cili..

Kuih onde2 melaka...semalam bikin

Sandwich sardin..mak ku bikin

Keledek goreng ni pon mak yg bikin

Hat yang ni semua beli kat param...hari pertama je cantik2 kuihnye..
semalam beli karipap..tp tak cam rupa karipap..hehehe


Murtabak nipis seperti roti canai saje..huhu

Popiah goreng sambal...ni sedap gak la..huhuhu


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...