Tuesday, August 9, 2011

5th Check Up

Gambar dari google.

Semalam pagi saya ada monthly check up di klinik desa. Dapatlah turn no sepuluh. Nak buat macam mana kan. Ramai ibu ibu mengandung semalam.

Alhamdulillah semuanya ok. BP ok. Darah pon ok. Berat pon ok. Berkat berpuasa kan. Saya target berat saya naik dua kilo. Tapi semalam naik sekilo je. Ok la tu kan. Buku merah pon nurse tulis pakai pen hitam jek. Takde pen merah. I likeeee. Hehehe

Lepas tu nurse inject kancing gigi pulak. Hat ni mula2 tak rasa apa. Dah petang tu bawak ke malam bawak ke hari ni terasa amat sengal sekali lengan tangan saya nih. Nurse ada check perot nak dengar jantung baby. Tapi tak berapa clear sebab nurse cakap perut saya teballl tau. Alahai jenuh la nak mengempiskannye nanti. huhuhu

Hasil check up semalam :-

Hb - 11.6
BP - 110/70
Tinggi Rahim - 27cm.
Berat - 77.80 kg.

Check up seterusnya pada 05/09. Pagi kene pergi klinik desa. Petang pukul dua kene pergi port klang tuk scan baby. 09/09 pulak kene minum air gula.

Nak buat camane. Ikutkan je lah ye tak. Janji baby sihat walafiat.

3 comments:

TuN TeJa said...

jgn malas pakai bengkung nnti ya, wahai adek ku...

*ayu the sun* said...

boleh ke sebab perut tebal?
isk tak penah lak ayu dengar..
huhuu

anyways, take care ye...

NOR said...

samela,nor pn p check-up 28w smlm...asik same je...nk share gak result,bleh kak ye...=)

berat = 71.4, naik 0.8kg,
hb xbuat sbb buat fbc,
uri dh ok, kene cucuk ATT gak smlm
next check-up on 24/8...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...