Tuesday, April 12, 2011

Ni bukan Morning Sickness lagi dah ni...tapiiiii

Salam semua tawan-tawannnnn.....hiks...

Adoiii...sudah bersawang rupenya blog kechentaan saya nih.. Sampaikan Ana @ Honeysours pon dok tanya mengapa saya dah lama tak hapdet blog..

Ok2..saya cuba update la ni ye.. Kot2 angin kus2 yang melanda dah ilang ke kan...

Bukan apa.. asal nak update je kompom pening2 pestu terus uweeeeekkkkk (muntah lor)..

Mengandung kali ini memang lain dari anak pertama. Masa anak pertama tu saya cuma demam dan mual2 dalam minggu pertama dan minggu kedua setelah sah pregnant.

Gambar adalah dari google.
Tapi takde laaa saya menghadap mangkuk tandas sampai cam tu sekali ye..hehehe

Tapi kali ni...huhuhu...sudah dua bulan pon kandungan saya nih..Asik muntah , muntah dan muntah sesaje. Sebab tu tajuk entry tu begitu. Bukan morning sickness tapi everytime sickness kot nih.. Yang peliknye saya hanya muntah dirumah dan di opis. Tapi bila berjalan takde lak rasa nak muntah.. Pagi ke petang ke, malam ke, sama je...huhuhu

Selain muntah2, saya sering rasa sebu, perut rasa tak sedap dan selalu masuk angin.


Gambar dari google lagi.hehehe

Vicks dengan saya memang tak leh dipisahkan..Nak tidur pon pegang vicks. Sebab tak tahan bau rokok.. Seyesss..memang rasa busukkkk giler2 nye bau rokok tuh. Walaupun en suami menghisap rokok di luar, dan saya di dalam..tetapp jugak dapat bau itu asap rokok. Sampai kan saya cakap bau kentut lagi wangi..muaahahaha...

Lepas tu asik laa rasa mengantuk. Malas tu memang bertambah2 malas laa..kadang2 paksa gak diri ni supaya rajin2. Nak melipat baju tu yang berjaman tuh.

Ok. Rasanye leh update sampai sini. Sebab da rasa len macam da nih...huhuhu...

4 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alahai sianyer fiza ..sabar2 ... lps 3 mths ok dah sket ;-)

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

diana ,
thanks diana...tu laa..tengah sabo ni...tak pelaa dapat gak merasa mabuk2 ni kan..hehee

Redbloodsnow said...

wahhh...lama tak jengah blog akak skali masuk dpt tahu akak dh preggy lg. Congrats kak fieza! :)

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

zie,
tu la pasal...akk paham zie bz kan...
pape pon thanks tau sbb jengah blog akak...
akk da preggy da..wekekeke

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...