Monday, November 3, 2008

Citer pasal Qaisz lagi

hahaha...sekarang ni asik nak entry post pasal anak jerk..
bukan apa..sebab ade je benda / perkataan baru yang dia buat..

cam semalam kan, saya tgh minum air mangga..tetiba dia nak jugak..
saya bg ler dia minum skit..
tetiba dia buat muka pestu cakap cam ni " emmm..dap neee.." maksudnye ermmm sedapnye..
hahaha....gelak x hengat saya masa tau..terharu pon ade..tetiba je anak saya dah bleh cakap..cam x caya jek...mmg sblm ni dia bleh cakap skit..tp tang "dap nee" tu yahg klako...
sbb dia cakap sambil buat muke..ala kita klu makan benda masam automatik muke berkerut2 kan..haaaa..cm tu ler dia buat...

dah tu asik cakap cm tu je bile lepas dia makan or minum pape..

smpi kan pagi tadi dia bg tdi..then dia ckp "nk susu"..
bile saya dah bagi , dia minum skit terus ckp "emmm...dap neee"...
hiks...
geram je saya...dua beranak dok gelak2 dalam bilik..masa tu hubby lom bangun tdo lagik..
last2 dia pon terjaga...hehee....

terharu tau tengok anak sendiri membesar ni..
masa saya ngandungkan Qaisz ni...dia x dok diam..asik tendang2 jerk...
pestu dok pusing2 dalam tuh...
perut saya masa dah cukup bulan jgn tye lah...cam belon nk pecah...siap ada "line" tembikai lagik...nak berjalan pon x larat...start 8 bulan ari2 saya dah sakit2...cam nk pecah...
kaki sume dah bengkak2...

pestu bila dah bersalin setelah amenahan sakit dari kul 6 pagi smpi kul 6.27 ptg baru lah Qaisz ni keluar..
keluar2 jer dah terbukak matanye...
ishh...best ler saat2 cm tuh...hanya naluri seorang ibu je yang bleh tau camane rasanye...
itu kisah setahun yang lepas erk..
dan skang ni x sangka lak dia dah pandai berjalan...
citer pasal berjalan ni..adoii...
x cukup kaki saya nk kejar dia lah..
betul ler org cakap klu budak da pandai jalan ni..mmg habis satu rumah dia tawaf...huhuhu..
pestu x sangka lak dia da bercakap sumer..
haihhhh...Qaisz..qaisz...
Ibu rindu ler kat qaisz skang ni..

3 comments:

* ayu * said...

sumthing to treasure..
apa salahnya blog pasal anak kan??? boleh jugak nak recap memory nanti later on...

and bila qaisz besar, soh dia baca perangai dia balik..
hahahaa..

Wawa_Nadwa said...

sonok baca blog org cite psl anak.
tingin loh nk ade anak sndrik.
tapi x sedia mau kawen lagik.
ape kessss??
hhaha!

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

ayu,
tu ler kan..
sok2 da besar biar dia baca blog ni...


wawa,
hahaha...mmg seronok dah ade anak..
x sedia lagik??
ala..sedia2 kan lah..
huhuhu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...