Wednesday, April 22, 2009

Semalam adalah hari lupe ingatanku

Adeh...kenapa lah ngan semalam yek...semalam saya 1/2 day..sama lak ngan syana..hiks..
kebetulan jek tuh... saya 1/2 day nak anta anak p check up...malas nk pergi pagi..so pergi belah petang...
saya pon sibuk siapkan keje kt opis dulu...dekat kul 1.00pm saya call hubby saya...tye dia jadi ke tak nk pergi klinik...hubby pon cakap jadi..
kul 1 lebih tu saya pon sampai umah..mandikan Qaisz, oakaikan baju sumer..pestu buatkan susu..suruh hubby anta p klinik..kami naik motor..
sampai je depan pintu pagar klinik "wah...tak ramai ler ari ni...bagus..bagus...bleh cepat balik"
tengok pintu klinik masih tertutup sedangkan dah pukul 2...skali hubby tye betul ke ari ni...
dengan selamba kodok saya menjawab "betul le..22hb..hari ni lah kan?"...
hubby jawab lebih kurang cm ni ler..ingat2 lupe "ko kenapa?? hari ni baru 21hb..hari selasa..esok baru 22hb.."
saya pon "eh..ye ke...Ya Allah..kenapa ler bleh jadi cm ni..mati2 ingat ari ni 22hb.."
ko kenapa fieza??...da x sabar nk tggu gaji ke??

adehhh....maka 1/2 day saya semalam merugikan..nak p keje balik teramatlah malas...huhu
dalam kul 3.00pm tu mak saya ajak p umah kak ita..saya pon ok kan jek...
dekat kul 5.00 baru balik...sampi umah tgk hubby ngah panaskan enjin kete...nk amik MIL balik keje... terus saya ngan Qaisz ikut hubby..
pestu lepak2 kat umah MIL...kul 6 ptg MIL ngan adik ipo nk ke kedai..jalan kaki...hubby masa tu tgk tv... memula malas nk ikut..skali Qaisz nanges2 nak ikut derang..saya pon join skali ler..kuarkan peluh berjalan kaki ke kedai sambil dokong Qaisz..hiks...

smpi je umah tuh, Qaisz punye le haus..minum air kotak yg nenek nye beli tu..hihi..kepenatan dia...

belah malam lak hubby ajak adik ipo saya g tunjukkan jalan ke MOY...senangje rupenye..pejam mata bleh ingat..blagak aku!! hhihi...
saya?? ikot le...bawak Qaisz...mana leh tinggal..harus ikut ler kan...bukan slalu pon jalan2..kan Qaisz kan??...hihihi

ok dah habis citer...saya nk buat keje yg melambak ni...

nota dari saya : kalau korang baca citer ni rasa cm hampeh je kan..sorry ler...masa buat citer ni ngah x de mood...mood yang ala2 jek...

Kawan2..gaji da nak dekat ni...jangan lupe beli kain saya yang the boooommmmm itu!!!

8 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

lawak la fieza nie .. kena mkn kismis byk2 nieh ;-)

M@L@ said...

budak ni kanggg... aku lompang baru tau..ari ni baru 22hb ler... so tak pegi npk nyer yer...

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

diana,
ntah ler...
byk sgt makan semut kot

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

kak mala...
adik mu ini da sentul
wakakka

helena's said...

Ya ampun..tarikh pun lupe da.. tu la bz sgt meniage kak fieza ni..hehe

ijan@2 aka ummihakimi said...

ko sedo x yang ko ni da makin tua???
banyak urat da putus wo..

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

ms hel,
haha..tau x per...
akk tau kira duit je..
kira hari bulan mmg tetiba jadi lupe...

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

ijan,
ye.. aku sedar tu...
mmg terlalu byk urat da putus..
wekeke

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...