Tuesday, December 22, 2009

Trip to Perak

Hari Jumaat lepas bermulalah pengembaraan kami sekeluarga ke Perak...tak lalu highway tau..
kitorang lalu jalan dalam...mencabar sungguh...lama gilew duk dalam kereta..seb baik tak jem..cuma banyak sangat lampu isyarat...tapi best sebab bleh dapat tgk sawah padi...
sejuk je mata memandang...hehe..gerak kul 9.30 pagi..sampai Teluk Batik dalam kul 2.00 petang...

Sebelum tu hat org lelaki g masjid dulu nk solat Jumaat..hat pompuan dok tggu kat kereta...
pestu baru lah carik pantai....aku tak mandi pon..takut beb tgk pantai dia..baru jalan berapa langkah je air da smpi paras pinggang..Qaisz pon takut nk mandi...sebab Qaisz suke tempat yg x der ombak..hahaha...cam Pantai Bagan lalang tu ok kot...sebab pantai dia mendatar...Qaisz cuma main pasir jek...asal g pantai mesti mintak pelampung..bleh lak ada pelampung Ultraman...adoiiii...

Dah mandi2 semua terus naik atas..sbb musim ujan kan skang ni...pestu terus gerak ke Batu Gajah...yang pelik kitorang bleh sesat kat dalam kawasan umah abang aku tuh...dok pusing2 carik umah tak jumpa...2 kali jumpa tempat yg sama..scary woooo...sbb dah senja...jumpa jalan mati pon adooo...tepon abang aku suruh dia amik..hehee..

Elok je sampai umah Qaisz dok melalak2..jerit2..dia cakap apa tau.."Tak nak umah Pak Ngah ni..ni bukan..ni tak best".. (Angah..nampak sangat Qaisz rindukan ko Ngah) wahhh...aku risau je klu abang aku dengar...kecik lak hati dia..sepanjang dia nangis tu aku duk kat luar..basuhkan muka dia..pestu abang aku amikkan mainan kereta..baru lah dia diam skit..

Sebab dia rapat ngan Pak Ngah belah en Cerpelai je..iaitu adik en cerpelai laaa...dia dok konpius skit laaa..tp dia takut skit ngan Pak ngah belah aku..huhuhu...seb baik laa dia cuma nangis time tu jek..lepas tu dia ok je main ngan kazen2 dia...sudahnye pukul 1 pagi baru dia tdo..sebab masa makan malam tu derang hidang kopi 'o'.. aku melantak smpi 3 cawan..si Qaisz 1/2 cawan...memasing mata dok terkebil2 jek..Qaisz lak asik main je tak reti nak tdo..mulut dia diam je..tapi dok ke hulur..dok kehilir...hehehhe

Kitorang balik Klang sabtu petang..dalam kul 4.00 cam tu laa...sebab abang ipar aku nak cepat..dia kerja malam..pestu ada la beberapa sebab yg x bleh nak aku ceritakan kat sini..hehehe
aku ngan anak buah dok monyokk jek..sbb plan habis musnah...patut ktorang balik hari ahad...
sbb ahad tu nak jalan2 lagi..tp takde la nampaknye..

Balik umah terus plan wat family day bulan 5 tahun depan..tempat masih tak tau lagi..hahaha
balas dendam ni wei...

Salah satunya plan nk suprise kan besday2 bulan 12 ni...terutaman En Cerpelai , mak aku, kakak aku ngan anak buah aku...tapi semua tak jadi....penat je plan ngan anak buah aku yg lagi sorang ni...haihhh...

Layan gambar jom...mood rajin datang..maka aku pon edit lew gambo skit2..hehehe



Suka lak tengok gambo nie













Pergi perak pon ada tujuan gak...sebab abang aku wat kenduri anak dia sunat ngan khatam Quran..tapi gambo tak banyak laa..ni je yg adooo..hehehe




Ok...tamat..hehe..dah ponat nk update ni...

4 comments:

SyaNa said...

hamboii cantek gambar ko
mcm pro la :)

M@L@ said...

oit org tu dah ade toys baru... patut ler lawo gambo...leh pinjam hehhehe

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

syana,
yang....pro laaa sangat...wakakaka
aku edit guna phostoscape laaa..wekeke

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

kak mala,
toys baru apa nyeee...saya guna enpon je laaa...N5800 jekk..
selebihnye EN PHOTOSCAPE yg membantu...tak mampu laa nk beli DSLR tuuuuu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...