Wednesday, September 29, 2010

Duit Raya & Medical Insurans

Ni nak cerita pasal duit raya Qaisz ye..Alhamdulillah tahun ni Qaisz dapat RM300 lebih cam tu laa...murah rezeki dia. terima kasih laa pada yang bagi Qaisz duit raya ni ye.hehehe.


Tapi kan...duit raya tu dah aku guna buat belikan basikal tuk dia.. sebab aku tau perangai aku camane..walau pon duit tu duit anak aku, bila aku tengah sesak2 aku tarik selai2 duit budak tu..kesian dia..tak mo jadi cam tahun lepas..tak jadi apa duit dia..event masuk dalam bank pon aku pergi terjah bank tu tuk kuarkan duit. teruk kan aku ni..nak buat camane kalau masa tu memerlukan duit..kenelah aku korek..(sedihhhh tul..huhu)


Bila dah buat beli basikal ni baru laa rasa lega..kalau tak, memang tak nampak laa
duit tu kemana kan..Qaisz pon happy je dapat basikal merahnye..of coz merah nyahhh..i suka warna tuuu..huhuhu


Ada balance duit raya tu skit aku ingat nak belikan Medical Insurans & Educational Insurans tuk Qaisz la..bukan apa, kite tak tau apa akan jadi nanti kan..dah lama plan tapi tak kesampaian..kali ni aku nekad laa...balance dia tak banyak pon..kang aku top up laa guna duit aku skit..yang educational ni ingat nak start bulan 1 kang...


Aku ni jenis tak menyimpan..mana laa tau kot2 Qaisz ni dapat sambung belajar kan, mana aku nak carik duit nanti? sebab tu aku rasa aku perlu amikkan Educational insurans tuk dia..


Buat masa ni tu laa plan yang terbaik tuk Qaisz..Semoga Qaisz menjadi anak yg soleh dan budak yang cerdik pandai..biar dah besar nanti dapat kerja bagus2..jangan jadi cam ibu n ayah ni ye nak...huhu

1 comment:

SyaNa said...

yang bagus amik medical & education plan
education utk long term
medical card tu ko bleh guna if dia sakit time2 skrg ni
tak yah ko kuar duit sdiri
aku amik prudential
RM100/month

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...