Wednesday, March 23, 2011

Ragam Si Abang Qaisz



haihh..opo sejuk benor opis aku nih...grrrrrr..sambil naip sambil nahan sojuk...

Hah. Ni nak cerita pasal Abang Qaisz lak nih.

Sejak saya preggy ni kan. Mood dia meragam sesaja. Itu tak kena. Ini tak kena.Asik nk marah2 jek. Ada laa dekat seminggu dua dia cam tuh. Bila bagitau orang, depa cakap meragam sebab nak dapat adik. Kejap je tu kot. Hmmm..cam tu rupenye ye.

Ye lah kot. Agaknye dia nak mintak perhatian la tu kan. nanti bila dah ada adik, sure dia rasa lain pulak kan. Huhuhuhu

Hari sabtu lepas cam biasa saya tak kerja. En suami lak keje separuh hari. Masa tu memang mencabar kesabaran saya lah. Mintak benda yang bukan2. cakap lak terjerit2 si Qaisz tuh. Last2 saya ilang sabar, kene sedasss la kat dia. Dah tu saya lak yang nangis. Sebab sebelum ni dia tak sebegitu rupa pon.

Bila En suami balik, Qaisz pon buat hal lagi. Apa lagi. Kena laaa ngan ayahnye tuh. Siap terkencing2 Qaisz. hehe..

Petangnye bawak Qaisz jalan2 ke jusco main game. Baru lah mood dia ok skit. Setelah mengepow mainan harga RM30 hengget.

Esoknya kami teman adik ipar ke Banting. Nak ke butik andaman. Masa tu pon Qaisz meragam jugak. Bagi pinjam PSP pak ngah nye. baru dia diam. Adehhh...

Balik terus ke Jusco sebab Qaisz ajak Pak Ngah singgah jusco. Main game lagi. Pow ayahnye mainan Ultraman. Time ni pow yang mahal. Harga RM70 hengget.

Saya tanya Qaisz. Sayang ibu tak. Dia jawab sayang. Pestu saya tanya dia lagi. Sayang ayah tak. Dia geleng kepala. Bila saya tanya kenapa. Dia cakap ayah marah dia. hahaha..

Malam tu saya cerita kat en suami. Jenuh la nak pujuk Qaisz kan. Ayahnye ajak main2 , guling2 , geletek2 baru laaa nampak dia ketawa. Kalau tak, dekat seminggu tak dengar dia ketawa berdekah2.

Dua tiga hari ni saya tanya mak saya. Qaisz ok tak kat rumah. Mak saya jawab ok skit. Takde meragam sangat. Alhamdulillah..lega hati bila dengar. Saya pon tengok Qaisz da ok da. Tak meragam sangat. Good Boy..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...