Wednesday, March 12, 2008

~Our Little Prince - Azwar Qaiszar




hai...lama x update....saje je nk citer pasal our little prince ni...sebelom nak citer psl budak comel ini, aku nk criter saat2 bagaimana aku melahirkan budak ini...mrgreen

arrow malam sebelom aku nk bersalin iaitu hari jumaat malam sabtu bersaaman 10/08/2007 aku keluar g makan kat restoren seafood kat area2 tmpt aku gak...teringin nak makan mee kung fu pestu minum air tembikai laici..lol sangat sedap ler..hehehhe...da habis makan tu ajak hubby singgah umah kakak aku...derang plak bleh hidang kan kopok ikan ngan buah anggur...kebetulan sblm tu aku tingin nk mkn anggur...apa lagi mentekadarah ler sampi licin..ekekek...pestu dlm dekat kul 11 kitorang pon balik ler nk tdo...sbb sok paginye hubby kene attend kursus kastam...

arrow pagi dalam kul 6.00 am hari sabtu 11/08/2007 perut aku mula rasa sakit..aku pk mungkin nk buang air besar...then aku g ler toilet...tunggu punya tunggu x gak kuar...aku masuk bilik balik..pestu rasa sakit lagi...dalam hati aku mungkin da nk bersalin kot ni...aku tggu jer ler..makin lama makin sakit plak...rase sakit dia x tau camane nk cakap..dlm kul 7.00 am tu g tau hubby yang aku rasa sakit perut..then ajak hubby g spital..so hubby aku pon x jadi ler g kursus kastam tu...razz sampi hospital dalam kul 7.30 am...masuk kt wad kecemasan..then masa tu kene timbang sumer ler bagai..padahal da sakit da tuh...timbang berat aku masa tuh 87kg rolleyes..kekekke...da macam gajah dah...pestu doktor menyeluk wat kali pertama..da 2cm terbuka...seram wooo masa tuh....hehehe..ingat lagi masa baru smpi spital...kt dalam kete mintak maaf kat hubby..hubby pon pelik..dia kate jgn ckp cm tu lg...aku pon da nangis da time tuh...sedey...cry

arrow x lama pastu nurse bawak aku ke wad bersalin..Ya Allah..wad pye lah penuh masa tuh..smpi x der tempat lagi tuk aku...tggu lama gak ler nk dapat kan katil...hubby da bengang da time tuh...geram pon ade gak...evil. aku lak x habis2 baca ayat kursi...heheheh...

arrow pestu dalam kul 10 lebey cm tu ler mintak tlg hubby blikan air ngan roti..sbb dr umah x mkn pape pon..lapo giler time tuh...pas da dapat katil tuh hubby balik..sbb x leh tggu aku dan waktu tu bukan waktu melawat...dalam kul 12.00 pm hubby dtg ngan mak aku...masa tuh peluh aku da cam air da..laju jerk...kul 1.30pm member aku plak datang (kak eza)...siap blikan majalah lg tuk aku..time kasih erk kekza..mrgreen.

arrow dalam kul 2.00 pm cam tu ler doktor panggil sekali lagi..nk tgk da bape cm...sekali da 4 cm terbukak...air ketuban masa tuh x pecah lagi..so doktor tlg pecahkan..start time tu makin sakit dibuatnya...doktor suruh baring then nurse ikat perut tu sbb nk tgk jantung baby ke hape ntah..masa kene ikat tu mmg sakit giler....rasa nk cabut2 jerk tali tuh...tp masih berasabar lagi ler..time tu x der sape dah..hubby, mak aku ngan kak eza pon da balik dah...tinggal aku sorang...dalam hati ni doa byk2 supaya hubby datang balik ler...dalam kul 3.00 pm ke 4.00 pm cm tu ler aku rase cm nk terberak da..cam ade benda nk kuar...panggil nurse..tp nurse kate lambat lagi...geram jerk..mmg da rase ade benda nk kuar time tuh...x lama pastuh hubby ngan mak mertua n adik ipar aku pon datang...g tau hubby yang aku da rase nk bersalin...then mak mertua aku panggil nurse kat situ then bile dia check da 8cm da..kelam kabut derang bawak aku p labour room...perasaan time tuh hanya Tuhan saje yang tahu..hubby n MIL tggu kat luar labour room...

arrow cerita psl kt dalam labour room plak...masa tu aku cuma bersalin kat atas troli jerk..sbb x der katil..da penuh da...nurse suruh teran..then aku teran tp x bleh...sbb aku rase letih dan mengantuk sangat...sampaikan nurse cina tu g tau klu aku x teran betul2 dia nk biarkan aku...aku da takut da time tuh..cepat2 aku teran kuat2..fuhh...baru lah baby kuar...Alhamdullillah semuanye ok.....masa tu kul 6.29 pm ...pestu nurse da kuarkan uri semua nurse letak baby kat atas badan aku...then nurse suruh cium..wanginya bau baby..suka sgt...nurse tye baby apa ni..then aku jawab ler baby boy..berat dia 3.5 kg...bile sume da selesai tiba masanye tuk aku dijahit selepas 1/2 jam aku tggu...Ya Allah time jahit tu rupenya lagi sakit dari bersalin...nurse kate dia letak bius...tp time jahit tu aku terasa sgt2...mmg sakit..kene jahit hidup2 tau....ekekeke...tp dlm kepala otak ni x sabar2 nk tgk baby lg ni....dalam kul 9.00 pm barulah aku kuar dr labour room..tgk2 hubby da ade kt luar...masih lagi menuggu aku...thanks hubby...



arrow pestu hubby pon azankan baby kami ni...hubby ckp byk nye rambut baby ni..ekekke...akibat dari meneran terlalu kuat aku sakit tekak dan akibat aku kene jahit idup2 aku demam panas...3 hari aku kt spital...hari senin baru bleh balik....ermmm...papepon saat2 cm tu menjadi kenangan manis bagi aku sekeluarga.....dengan adanya kehadiran Azwar Qaiszar keluarga kami sentiasa bahagia...buat Qaisz ibu n ayah sayang sangat kat adik...semoga menjadi anak yg soleh, anak yg mendengar kata2 ayah dan ibu, anak yang berjaya dan beriman....amin....







3 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

OO .. gitu kisah ebrsalin fiz a..bersalin kt HTAR yer .. sabo jelah dgn satf2 situe .. mcm kita sib baik dpt kelas satu ..bilik siapa da toilet ada 4 org air-cond sumer ..nurse2 wad 1 ni baik2 compare dari yg biasa tue ..garang ...

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

diana> diana bersalin kt spital klang gak ker....ward satu tu yg kt ujung skali erk...cm ner bleh dapat wad satu?? diana request ke..mahal x?? cm ni ler fiza kene masa kt klang tu...fobia rasenya....

Anonymous said...

fiza,
terharunyer aku bla ko ada selit nama aku kat cite ko ni..huhuhu....
ala kekawan kan...musti la aku dtg melawat.bagi semangat kat ko nk bersalin...
by kak eza

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...