Friday, March 27, 2009

Shopping kat Giant

Malam tadi pergi Giant..Beli barang dapur ngan barang Qaisz..
Alhamdulillah tak lebih RM300 pon...huhuhu...
tapi si Qaisz skang ni da x nak duduk kat troley (betul ke eja ni??)...
dukung pon tak nak...dia nak jalan sendiri...tapi saya pegang tangan dia jugak..risau ler kan...
yang tak tahan tu bila saya ngan hubby berhenti nak amik barang, si Qaisz bleh plak tak nak benti..dia nak jalan jer...lepas tu ntah camane masa jalan tu dia terjatuh...time bangun tu dia bleh plak tepuk2 seluar dia..dia cakap kotor..hahaha... yang saya bleh plak buat dek jek.. yelaaa bukan jatuh kt tanah kan.. anak sendiri lagi bertindak cepat dari ibunya..hiks..
time jalan2 kat area mainan tuh dia ternampak basikal ngan motor...dia bleh suruh saya amik motor tuh..adoii nak...mahal tu!!! mainan lain x nak pandang..yang besar2 tu lah yang dia mintak...nantilah ye klu ibu ngan ayah ada rezeki lebih kite beli erk...

Bila dah siap bayar sumer ktorang singgah kedai buku..sebab hubby nak beli buku dia.. saya lak nak carikan buku tuk Qaisz.. masa tu ntah Qaisz nampak apa ntah..dia dok tanya2 saya tapi saya x jawab...dia da geram diaa jerit kuat2 panggil ibuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!..
hahaha...satu Giant dengar..huhu...sebab Qaisz ni kalau dia panggil kite lepas tu kita x jawab "ya" atau "saya" selagi tu lah dia akan panggil kita...

Lepas tu hubby ajak makan kat FoodCourt..hubby nak makan Sizzling...kt situ kan ada kereta mainan kan..Qaisz ni pantang nampak kereta yang bunyik2 tu..ala..kalau kite masukkan syilling dia akan gerak2 then ada lagu...tapi kt giant tak leh gerak..so dia duduk je lah kt situ sambil main stereng kereta...ajak makan pon tak nak...ajak beli ais krim pon tak nak gak.. last2 dia duduk sorang2 kt situ..saya ngan hubby makan Sizzling..tapi meja yg kami duduk tu x jauh sangat ler dari kereta mainan tuh... sebelah jerk...huhu...Qaisz selamba je main kereta tuh..sambil2 tuh saya suapkan dia ais krim...hehe.. bila ktorang da habis makan nak balik Qaisz lak tak nak balik...x puas main lagi...apa lagi terpaksa le pujuk dia..seb baik dia x mengamuk...haihhhh...

Seronok tengok gelagat anak sendiri..nak2 bila dah besar ni...kejap je rasanya...hiks

8 comments:

ijan@2 aka ummihakimi said...

weih..aku gak yg blom bersoping.......

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wah dah sopping brg2 dapur yer .. fieza lama x ltk gmbr qaisz ..

ai said...

Tu baru sorang tu..cuba kau bayangkan aku bawak anak2 aku semua gi sopin camtu. Kalut kau tau!! Tp 3 org yg kecik2 tu sume laki aku paksa duk dlm troli. keh keh..

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

jan,
bukan ke slalu ko yg soping dulu??..
huhuhu
ni pon sbb barang byk da habis..
tu yg soping cepat2 tuh..

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

diana,
a'ah dah soping dah..
tu ler lama tak letak gmbr qaisz...
minggu depan kite letak erk..hihi

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

kak ai,
hahaha...tu ler pasal...
baru sorang...
saya respect kat akak ler..
bleh bawak anak ramai g soping...
hiks..
harus amik ilmu dari akk ni..

SyaNa said...

akhirnye ade gak cerita ko :D

high pitching gak ye sore anak ko ni..kekeke

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

syana,
hahaha...aku tau ko rindukan aku...
tu yang aku update tuh...hiks..

high pitching tak pe..
jangan pitching lari sudah...
huhu

hawat ko tak on ym ha??

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...