Monday, March 8, 2010

Surpise dari FIL & MIL

Semalam masa tengah lepak2 tengok t.v tiba2 dapat call dari mak mertua...

MIL : "Assalamualaikum...fiza, ko kt mana nih?? kt umah ke??
AKu : " W'salam..a'ah mak..ada kt umah ni..kenapa mak?"
MIL : "Datang Jusco meh..mak ngah ayah tunggu korang kt Jusco...
AKu : "Ala..Qaisz tengah tidur ni..camane nk kesana..jap2.. mak cakap ngan A.P dulu..huhu

lepas tu aku pon paskan enpon tu kat en cerpelai...huhuhu...tak tau apa mak mertua ngan en cerp cakap kan..

pestu en cerp terus start enjin kereta..panaskan enjin...huhuhu

Aku pon terus siap2...Qaisz yang tengah tidur tu aku tukarkan baju...tiba2 dia celik lak..terus cakap cam ni

Qaisz : nak pergi makan bu?
Aku : Nak pergi jalan...nak ikut tak?
Qaisz : nak pergi Giant ke?
Aku : Bukan...nak pergi Jusco...

seb baik dia tak meragam...cepat2 siap n gerak ke JUsco...seb baik dekat je..hehehe...

smpi sana dapat lak call dari adik ipar...rupanya Angah pon ada sekali...ingatkan Shida pon ada..rupanya takde..rindu kat Shida ni..lama tak jumpa dia..hehhehe

Bila dah jumpa derang semua, derang terus menuju ke kedai ADIDAS....mula2 FIL belikan baju Qaisz kt situ...lepas tu anak2 lelaki ayah pon dapat gak..termasuklah en cerpelai..hehe...
Qaisz laa untung..dapat baju ngan bola lagi....huhuhu....mahal2 baju kat sana...tolan air liru den tgk rege dia...sampaikan en cerpelai tak tau nak pilih yang mana...serba salah dia nk pilih baju tuh...tapi ayah dia cakap "jangan lah ko tgk harga tu...amik je maan yg berkenan...klu kt sini tak de yang cantik, kita pilih kat POLO lak nak tak??..." hahaha..smpi cm tu sekali...
last2 aku tolong pilihkan en cerpelai baju..tu pon rege dia RM99.90..hihihi..paling murah dah tuh...

BIla dah pilh2 semua, ayah ajak makan kat VIVO lak...huhuhu..sedap2 makanan kt sana...almaklumlah aku ni kan jarang makan benda2 cm ni..hehe...
dah nak balik tu mak suruh datang umah malamnya..mak suruh amik kain ela...mak mertua aku bagi kain ela cotton ala2 english style tu..huhuhu..bukan aku je yg dapat...bakal2 biras aku semua dapat...hehe...bestttt......

Terima kasih kat mak ngan ayah sebab belanja kami anak beranak baju ADIDAS ngan kain ela dan belanja makan...kami doakan semoga mak ngan ayah murah rezeki dan sihat selalu...huhuhu
(terharu beb dapat mertua yang baik cam ni...hehe..patotnya kami yang bagi derang baju..ni terbalik lak...hehee)

kat ADIDAS...qaisz pegang beg yang berisi bola....

Bola besar....hehe..lepas tu smpi rumah asik nak dengan bola jek..
tidur peluk bola...mandi pon nak bawak bola...adehhhh..


With Maksu....

Kat VIVO..

hahaha..cam kene paksa amik gambar jek...

tengok..time nak makan pon dia sibuk nak pegang bola jugak...

Ayah, mak ngan adik ipar...
thanks to FIL n MIL...hehehe

Termenung sambil tunggu makanan sampai...hehehe

Time ni qaisz good boy..elok je dia time tuh...hehee

Model Bola...hahaa...

Ais krim tuk qaisz...syedapppp...


Ciken lasagna tuk aku...hehehe

Ais Mocha tuk hubby..

baju2 yang kami dapat...

Baju ADIDAS en cerpelai..

Baju POLO tu atok belikan masa malam minggu kt JUSCO...
Baju ADIDAS qaisz..merah lagiii...ni Qaisz yang pilih sendiri..hahaha

Baju kain cotton corak english style...kain dia tak tebal sgt...sejuk jek..hehehe

Ada benang emas...huhuhu...
mekasih mak....luv u...



No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...