Monday, August 16, 2010

Puasa Ke 5 laa pulakkk

Haa… citer puasa yang ke 5 plak ye kawan2..


Pagi2 dalam kul 8 abang aku dah pon bertolak ke Bt Gajah…nak singgah Ipoh katanye sebab nak beli persiapan raya tuk anak2 dia..Aku pon sambung balik tidur..haha..tak senonoh tul aku ni kan…sesekali sesekala punnn..bukan selalunya punnn..hiks

Aktiviti ahad semalam takde pape pon..banyak tengok tv ngan baring2 sajok (baring ke tidur fieza oiiit???) Si Qaisz lak banyak buat hal semalam..ada je yg tak kene tapi kejap je laaa..saje nak ngetes kesabaran aku kot..wakaka…

Dekat kul 5.30 petang baru lah aku terhegeh2 jenguk dapur..mood aku agak suam2 kuku lorrr..nak marah jekk…perot lapoo cm tu la kot..mak suruh siapkan sandwich sardin tuk juadah berbuka nanti..aku pon siapkan laa..dalam tengah menyiapkan sandwich tu tetiba family mertua datang umah…jenguk cucu laa kan..siap bawak juadah berbuka lagi..terima kasih sangat2..murah rezeki ayah mertuaku sekeluarga…

Masa tengah berborak2 tu aku dok panggil Qaisz cam ni:-

“Adikkkk..ooo adikkk..”

Tetiba ayah cakap apa laa dah besar pon panggil adik lagi..patot da bleh panggil abang tak pon Along ke..

Aku jawab “Kang kalau dah panggil Along kang tetiba je dia dapat adik nanti”..hehee
(plan ujung tahun depan nih..harap2 menjadikk..wekeke) mau taknye..akak ipar pon dah tanya bila mau tambah lagi…hehe..InsyaAllah kalau ada rezeki kami, tahun depan ktorang plan la yee..doa2kan lah ye..


Dekat kul 6 family mertua pon balik…aku pon sambung balik buat sandwich sardine tu…menu berbuka tak la banyak mana pon…Mee goreng, masak lemak cili api, ayam masak kicap ( ni sume mak aku masak..) aku Cuma buat roti tu jek..pestu dapat juadah dari mertua, tepung pelita, mee hun sup ngan air tembikai susu…Alhamdulillah kenyang kami sekeluarga….tepung pelita tak leh tinggal..peberet aku ngan Qaisz..tapi aku slalu makan time kul 9 tu haa..masuk dalam peti ais..makan sejuk2.wahhhh..syokkkk habis….



p/s : hangin tul aku pepagi ni..semalam ada snap gambor juadah berbuka..then save dalam pendrive..pagi ni aku nk upload gambor kat blog skali tgk gambo2 smlm takde..haihhh...camane ni?? baca je laa entry tanpa gambo ye..

3 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

plan baik tue .. moga semuanya berjalan lancar yer fieza .. aku target baby girlll wajibbbbbbbbbbb lps 4 tahun ok dah ;-)

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

diana..wakaka..tu ler..aku pon nak target girl gak ni..haha..

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

aip...
semoga plan kamu bjln lancar..
he3..

pliz visit my blog k...
n b my folower yeah..
tq!

http://owlkieranaa.blogspot.com/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...