Wednesday, June 1, 2011

1st & 2nd check up

Nak update pasal check up leh tak??...bleh la kannnn...

1st check up (11 weeks)
- HB 11.7
- berat 72.30
- Tekanan darah 110/70


2nd check up (16 weeks)
- HB 12.0
- Berat 73.6
- Tekanan Darah 100/70

Dekat buku merah tulisan nurse semua warne itam..skali tang berat kali kedua check up dapat warne merah..berat saya naik mendadak...dekat 2kg katanye..

Nurse pon dok bebel2 suruh diet...selera makan saya baru kembali.. sebab tu saya makan apa saja yang terasa nak makan...tu pasal naik mendadak..

Nurse suruh datang check up balik lagi 2 minggu...kalau berat naik mendadak jugak..dia suruh minum air gula lagi..apasal suka sangat bagi saya minum air gula? hehee...gula da naik harga...tak yah laa bagi saya minum lagi..hahaha.. Tapi tak pe..saya suke..kang baby saya manisss je bila kuar..hahaha...

Pape jela..ikut je la cakap nurse kan..dia lagi tau dari kite..

3 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

fieza o preggy mummy ..aku nie berat ko skrg tue berat aku yg tak preggy nihhh camner tu ;-)

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

diana,
hahaha..relaks laa..kata tengah bz kat gym..teruskan usaha..jgn benti sekerat jalan..hehehe

Jiejah @ Iza said...

akak plak masa preggy berat susah naik ..tp lepas abes pantang plak naik ,camner tu? hahahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...