Tuesday, June 14, 2011

3rd Check up

Hai semua..lama giler tak update blog kan..kemalasan melanda....muahahaha..

Update2 je takde citer lain..asik pasal peknen, pasal check up..ye tak?? nak buat camane kan..i terlebih sudahhh..hahaha

Semalam saya pergi check up. Alah..sebab berat naik mendadak tu kan...Bangun awal dalam pukul 6 pagi. Siap2 semua pukul 6.40 pagi da start motor ke klinik. Dalam hati mungkin saya ni orang pertama yang sampai dulu. Tapi, rupa2nye dah ada 4 orang tercongok kat depan klinik tu. Alahaiiii..pukul berapa korang sampai ye...huhuhu...

Part yang paling berdebar adalah time meletakkan kaki ke atas penimbang..huhu..risau kalau2 berat naik mendadak lagi..Tapi Alhamdulillah...berat saya dah ok da...Padahal tak diet mana pon. Ikut kata en suami saya. Dia cakap makan je macam biasa. kehkehkeh...

Pukul 8.30 dah leh balik rumah. Konon2 nak pergi kerja la pukul 12 tu...skali mata ni asik nak membuta jek. SMS manager cakap tak masuk opis..Pestu SMS en suami cakap tak yah ambik saya..hahaha...Makanye seharian laa asik membuta...APA PON TAK BOLEH!!!..hahhaa

Keputusan check up semalam:-
HB - nurse tak check.sebab baru 2 minggu lepas dah check
Berat Badan - 74.60kg (yang lepas 73.65kg)
Tekanan Darah - 110/70
Tinggi Rahim - 18cm.

Next check up pada 11/07/2011..nurse cakap jaga pemakanan elok2 ye..jgn dtg lg sebulan, berat naik mendadak lagi kang..hehehe...

4 comments:

shiemz said...

aku peknen kali nie pun x naik sgt berat... dlm 1 kilo++ jerk... ok la kan.. kang naik lebey² kang kena minum ayaq gula lagik.. huhuhuh

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

tau x per...tak pasal kene minum air gula kang..hahaha..

cik helena said...

ala akak ne,,kite kawen tak lagi.nak tambah dah anak.heeeeeeeeeee

zaidah said...

tak suka betul minum air gula....macam nak mnntah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...