Wednesday, May 23, 2012

Dayana dah start makan


Salam semua...wahhhhh!! hebat tak saya??

Setelah berbulan tak update blog tetiba hari ni menjelma ye tak.. hehehe...

Banyak kali dah nak update, tapi kebuntuan idea pulak. Mula-mula ingat dah tak nak jadi blogger tegar (tegarkah kau?? haha) lagi.. Tapi sayang la nak tinggalkan blog nih.

Makanya saya akan cuba mengupdate blog ye. (setelah bosan berfesbuk baru nak jenguk blog ko kannnn?? hemmm...)


Ok berbalik pada tajuk entry kita yer. Anak dara saya sekarang nih dah 6 bulan lebih dah. Jadi, boleh lah kita bagi dia solid food kan. Untuk permulaan saya bagi bubur nasi je..Tapi kene blender lah kan. Alhamdulillah dia nak makan. Dan sam
pai ke hari ni dia makan bubur nasi diblender dan dicampur jugak dengan sayur2.

Bubur kosong jer...hehehe..tuk permulaan kan ok la...

Ibu dia sekarang rajin baca pasal solid food kat fesbuk ni. Tu yang teruja tu. Tapi tidaklah serajin ibu2 yang berada diluar nun. hehehe. Dan saya takde pon buat solid food banyak2 pestu masuk dalam fridge. Sebab masak bubur tu hari2. huhuhu

Ni masa nak tengok pengantin. Muka budak ngantok...hehehee

2 comments:

inazamri said...

selamat kembali update blog.bole la cerita pasal perkembangan anak dara tu nnt

Fieza a.k.a ibu Azwar Qaiszar dan Maria Dayana said...

inazamri - hehehe...tu la pasal...lama sgt tak blogging...hehee

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...