Wednesday, March 18, 2009

Semalam On Leave


Semalam saya on leave lagi...
hubby lak 1/2 day...
kami bawak Qaisz pergi check up kat spital klang..
ala...pasal "Underscended testis" ..
semalam doktor check pestu doktor kata kene operate..
tapi doktor bagi masa lagi sebab ada setengah budak memang
lambat nak turun testisnye...
lagi pon kalau boleh doktor tu x nak operate dulu..
biarkan testis tu turun sendiri...doktor try tolak testis tu kebawah..
doktor suruh urut time mandi tuh...
in case kalau still x turun2 lagi sampai umurnya 3 tahun, doktor terpaksa operate lah...
lepas 6 bulan baru pergi check up balik..bulan 9 lah erk..time puasa ni kan??

ni kalau bawak ke spital swasta memang time tu jugak derang suruh masuk wad kan..
tp saya mana lah mampu nk ke spital swasta...
pergi je lah kat spital gomen..bayo RM5 sajok setiap kali datang...
ikut je lah kata doktor tu kan...dia lebih arif pasal ni...
hiks...

Harap2 biarler testis tu turn sendiri..x yah susah2 nak operate...
kesian Qaisz....

14 comments:

Encik Cerpelai said...

'Undescended Testis'..!!

Bukannya Underscended testis..
Tau laa jawa tapi jangan laa taruk 'R' tu banyak sangat..

Hahahahahaa.. (Lari pegi Vietnam)

ijan@2 aka ummihakimi said...

yup...
ko try le urut dulu pas mandi..
InsyaAllah dengan kehendakNya...
klu turun..
x yah operate g...
kesian weih...

Dikaulah...Cahaya Kehidupan said...

fieza akak igat dah ok anak ko punyer tut...moga cpt surut tut yer.. ko rajin2 ler urut biler mandi tu..

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

somiku,
ala...salah taip satu huruf pon x bleh...
apa kene mengena jawa ngan huruf "R"?


ijan,
tu ler...aku pon harap2 cm tuh...

kak mala,
lom lagi ler kak mala..hihi

*ayu* said...

alahai.. kesiannya Qaisz.. get well soon Qaisz...

Wawa_Nadwa said...

yeke.
shian nye klu dak kecik kena operate.
alahaii.
hrp Qaisz cepat sembuh ye.

lily lotus said...

semoga takyah kena operate..banyakkan tawakal ;)

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

kak ayu,
lama x jejak blog saya..
terharu ni tetiba dapat komen dr kak ayu..thanks kak...

wawa,
tu ler pasal..kesian kang klu dia kene operate...
harap2 x der ler kene operate..

kak lily,
terima kasih kak...

SyaNa said...

sori ler yang..
aku baru tau ni ha..
sian nye qaisz..tak tny org tua2 ke?
kecik lagi nk operate sian plak dia..

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

syana,
aku pon lupe nk g tau ko..
hiks...
dah tye dah...
suruh tuam sumer...tp x ok gak..
aku pon klu leh x nk bg dia kene operate...
nak2 skang ni dia da pandai ajak balik...

Noorma Ismail said...

Sian kat Qais, kecik2 lagi dh nk kena operate..sabo yer fiza, mungkin ada hikmah bagi sume kejadiah ni

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

kak noorma,
thanks kak...harap2 x jadi le operate...

helena's said...

tp comel je qaisz tu kan,,hhee

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

ms hel,
anak saya mmg comel..
hiks

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...