Thursday, September 3, 2009

Cuti Puasa...

Aku skang tengah cuti berpuasa...kehkehkeh..pepaham je lah ye...
aku ni biasa lah klu bendera jepung da datang , maka kerajinan aku pon datang gak lah...
hiks..habis malam tadi satu dapur aku kemas..mana yg tak pakai aku buang semua masuk tong sampah..kebetulan hubby plak ada kerja malam tadi...
Si Qaisz plak tdo awal..apa lagi...dari kul 9 smpi kul 11 aku mengemas...terus blingbling je dapur aku tuh..pestu kemas bilik skit2..
tu pon ada niat nk bukak semua langsir lama..tapi kang takkan nk pasang terus langsir baru..awal giler plak..tak seperais kang..hehehe...
kehkeh...time mengemas waktu awal piyed mmg aku tak rasa penat ke sakit ke apa ke...Tapiiiii...sekarang baru aku sakit pinggang..lenguh2 kaki..adoiiiii...

Tengah coti ni harus lah aku kene kemas rumah tuk raya kang..lap cermin tingkap laa..basuh karpet laa..rasa cam nak beli cat jek..sebab can kat dinding umah tu da terkopek disana dan disini..
Qaisz lah ni..suka kopek2 cat tu..hihihi...ikut perangai aku kot..aku pon pantang nampak cam tu..mesti nak kopek...hiks...

Balik keje ni klu smpi awal, ingat nk wat puding cocktail (tul ke aku eja?) laa...resepi dah ku amik dari 2 orang blogger.. Si Ana ngan Princess N...hiks..gara2 nampak derang buat la ni aku smpi teruja..ingat nk buat ptg smlm..tapi hubby ada keje..so lambat lak balik..aku lak dok call sana sini cari orang mintak toling amik aku..alih2 call adik ipau aku si miji tu...segan den tau...da bape tahun aku jadi ahli kuarga derang..semalam adalah pertama kalinya aku mintak tolong adik ipar aku amik balik keje..kehkehkeh...tapi aku tak jadi tompang dia pon sebab hubby dah siap keje..masa tu dah nak kul 6 pon...sorry ye Angah..menyusahkan ko semalam..penat ko terkejar2..hiks..

ok..tu je nak citer tuk hari ni...sakit perut da ni..sesungut datang menyerang...bye...

2 comments:

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wah excited mengemas raya nieh ;-)

~amy liana8886~ said...

bestnyer dapat raya dgn hubby n anak..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...