Wednesday, October 28, 2009

Akhirnya dapat gak tengok PAPADOM

Yahoooo...orang lain dah tengok citer ni berkali2 tapi aku baru je tengok hari tuh...
aku kuar dating ngan En Cerpelai berdua2an kat Jusco.. En Cerpelai laa ni buat kejutan di pagi2 buta. Aku dah siap2 pakai baju semua..en cerpelai masa tu tengah mandi..dah habis mandi tetiba en cerpelai cakap cam nie:-

En Cerpelai : hari nie bleh cuti tak yang?
Aku : kenapa?
En Cerpelai : boleh ke tak??
Aku : ok je no hal.. (tak leh pk lama2..nnt en cerpelai tutup offer)
tapi nak kemana?
En Cerpelai : tgk wayang
Aku : ok2..nanti ayang tepon opis.lalalalalaa...(jgn ikut perangai aku tau)

Ntah mimpi apa ntah En Cerpelai malam tuh..bangun pagi terus suruh cuti sebab nk ajak tgk wayang. Kuar dari rumah cam biasa tuh..8.30 pagi dah kuar..takut Qaisz perasan yang mak pak nye tak keje hari tuh..kata nak dating kan..hehhee
Bila dah kuar tak tau nak g mana..mula2 sarapan dulu kat mamak. Habis sarapan terus ke Jusco. Tapi baru kul 9.30 pagi. Malas nak tunggu lama2 kitorang terus pergi CC..mentenet jap kt situ..
Dah kul 11.00 baru gerak ke JUsco. Terus beli tiket wayang. Tapi citer PAPADOM start kul 3.25 petang...adoiiii...jenuh la round2 satu Jusco. Ktorang tengok2 baju, kasut, handbag...g makan lagi..hehee

Bila dah pukul 3.00 terus menuju ke panggung. Citer habis ngam 5.30 kot..pestu ktorang terus balik..hahha...cam pergi keje kannn...wekeke...

Citer PAPADOM ni memang best..klakor sangat..tapi part last tu tanpa kusedari air mataku jatuh berguguran ke pipi...wakakaa...seb baik aku cepat2 lap..klu tak mesti kene gelak ngan EN CErpelai...I ni kan ciwekk..wakakaka...

Papepon terima kasih ye sayang sebab bawak ayang kuar jalan2 tengok wayang...dan terima kasih sebab sanggup melayani kerenah bini mu yang mengada ini...hahaha....happy sangat hari tu...hiks

Tunggu Qaisz 4 tahun baru bleh bawak dia tgk wayang..sebab skang ni Qaisz takut kat tempat2 gelap..pestu dia akan nangis klu dengar bunyik yang kuat2 ni..so, ktorang tak berani nak cuba bawak dia tgk wayang..kang baru je duduk dah kene kuar balik kang..hehee

10 comments:

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

wahhhhhhhhhhhh kemain dating time ofis hour ;-)

asilahmuhajer said...

alahai romantiknye en.cerpelai tu ek? agak2 dia nak tak bini no 2?

hahaha. gurau. jgn marah.

nobuta said...

macam mana la agaknya kalau boss baca citer ni huhu

SyaNa said...

astaga..ade yg offer nk jd bini no 2 cerpelai ke??
panas..panassss
mokekeee

wey yang, best kan papadom tu..aku pn nangis wey siap lap hingus kt baju syarul lg
hehehe

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

diana,
kahkahkah...ni je cara yg bleh dating dua orang..

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

asilah,
ape?? bini no 2??
banyak cantek...wekeke....

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

nobuta,
klu bos baca ni mampuih la aku kang..
hehehe

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

syana,
tang..tu lerr..mmg panas...kahkah..

a'ah sedih wooo...

cerpelai said...

Hoh?
Bini ke-2??
Melethopp laa poket gua karang..!!
Yang sorang ni pun sampai mintak ampun poket gua dibuatnya..

Waa.. Best boto tulih semuo kek dalam ni yo? Habis punah ceghito den dikoba'an meghato-ghato.. Nak kono silambam kek pinggang yo?

farr@ said...

haks,apelah alasan akk bagi kat bos ye sampai leh cuti?? Adakah migraine ataupon cirit birit?? ekeke...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...