Tuesday, November 10, 2009

Tuan Rumah X Sihat & Citer pasal Qaisz & citer merepek...hahaha..panjangnye tajukkk...

Salam semua...lama tul tak update blog ye..sampai dah bersawang ni haaa...pijah (org jawa sebut nama aku) pijah...nape lah ko malas banget ye??
kemalasan melanda adalah sebab utama...sebab kedua adalah aku terlebih rajin lepak kat FACEBOOK sambil bercucuk tanam..wakakaka...konon nak jadi petani berjaya..tapi hampehh..masih terkial2 lagi...kahkahkah

Aku tengah x sihat ni..selsema, pening ngan batuk..asik kene ujan jek...bukan main ujan tau (padahal suke sangat main ujan kannn???) sebab aku ngan cerpelai g keje naik motor..time balik tu kadang ujan kan..ko nk tunggu ujan benti, jawabnye sampai malam la lepak kt opis..nak tak nak redah je la ujan tu...
Aku x kisah..janji sampai umah dapat tgk muka anak aku..hehe..biar aku x sihat..janji anak aku, cerpelai n mak bapak aku sihat..hihi..

Sampaikan nak melawat ke umah mertua pon x sempat..balik keje da ujan..malam lak aku da melepek kepenatan...kate x sihat kannn..baru2 ni Qaisz pun x sihat gak..selsema..tp cepat2 aku bawak g klinik..Alhamdulillah da ok skit..tapi penyakit lain lak yg datang...asik dok meragammm jek...sampaikan tengah tidur malam2 dia bleh nangis jerit2..cakap pon merapu jek..

Malam tadi ajak cerpelai g umah kakak aku kat banting.."ada mbah dukun, sedang ngobati pasennya" eh, eh Pijah cuba buat lawak plak!!"bukan-bukan , sorang pakcik ni dia pandai ubatkan budak2 kalau kene cam ni...pakcik tu pegang kaki dia sambil baca2..then pakcik tu cakap anak aku terkene kacau ngan "benda" tu..baru lagi katanya..
Aku rasalah kan (rasa masin ke cik pijah??) ..qaisz kene time g tengok pengantin kat area2 perumahan tu..dekat gak ngan umah aku.. Masa pergi tu malam minggu..mula2 qais ok jek...skali bila time pengantin lelaki sampai dia cam diam jek...aku x lah syak pape..sebab time tu ada pasang bunga api kan..maybe dia takut sebab tu..bila nak balik tu . kitorang jalan kaki nak menghala ke kereta..jalan tu cam sunyi skit..Qaisz lak masa tu senyap je x cakap pape..masuk je kereta terus tidur..

Malam tu dalam kul 12 kot, Qaisz tetiba nangis jerit2 sambil nyanyi lagu Pulangkan oleh Misha Omar..hehehe...sila ketuk kepala aku..buat lawak plak ko Pijah ye..sekeh kang baru tau...masa tu x der sape perasan lagi..
Siangnye asiklaa meragam jek..ada je yang x kene..malam time tidur dia nangis jerit2 lagi...
Tu yang malam tadi bawak g Banting tu..sebelum ni pernah bawak ke sana..Alhamdulillah dia ok lepas tu..
Malam tadi pon Qaisz tdo ngan lena...Pakcik tu bagi air masjid..suruh mandikan sampai 3 kali..hihihi...percaya atau tidak?? kite boloskan saje dinding itu..eh!! aku terbuat lawak plak...
hahaha...x klakar kann??


***************** citer pasal aku plak ye *******************************

Lagi beberapa hari saje umur aku akan meningkat..tapi, minggu lepas time aku sikat rambut..tetiba nampak sehelai rambut berwarna putih..aku cam x caya je..aku pon cabut la..lepas tu aku selak2 lagi, jumpa lagi 2 helai...3 helai beb rambut putih yg aku cabut..
padahal aku tak de pon kaler2 kan rambut aku warna putih.. giler ko nak kaler2 kan rambut..x pasal je kang kene sepak ngan cerpelai..durhaka beb..cerpelai x bagi warna2 kan rambut tau..x nak lah aku jadi isteri durhaka..x baek wooo..hahaha.....
*huwaaaaaaaaaaaaaa.....ada "urban" la plakkkkkk* dah tuek ke aku ni??

++rumah kata pergi..kubur kata mariii++ Nauzubillah... dah cukup ke amal ibadah ko Pijah oiiii sampai cakap cam tu..nak sangat ke??
+ dah tentulah x nak...tapi tu semua kerja Tuhan..hehe

aku x sihat ni..taip ni pon ikut sedap kepala otak aku je nk taip apa..tu yang merepek meraban tu...

ok tu saje yg nak aku sampai kan..sekian..sampai kan salam dari Alleycats..
tata..titi...tutu...

3 comments:

ai said...

all in 1 entry kau ni...

alahai,,sian sunnguh! dah beruban pala kau ye dek? ala...kompom rambut tak sehat. Aku dah masuk '23' ni pon takde uban lagik. :P

kau take care k...

Redbloodsnow said...

heheh..tuh die baru entry marathon..hikhik

fieza,
pls send ur address, if keje better bg alamat tempat keje kat FB private msg zie ek. nk courier sumthing


:)

amalhaj said...

jangan2 mike nih alah kut....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...