Monday, April 6, 2009

Qaisz Demam

Sabtu pagi tu saya, Qaisz ngan mak saya ke rumah pakcik saya sebab nak tgk ahli baru dalam keluarganya... Kazen saya baru lepas bersalin..so kami p tengok ler kan.. siap amik gambar lagi..tp tu next entry ler ek..,

Petang lak sebelum bawak Qaisz jalan2 naik motor, saya rasa dahi dia da start panas..tapi x berapa sangat.. saya pon teruskan naik motor ronda2 kampung..sempat singgah umah mertua saya..sebab hubby ada kat sana ngan pakcik dia..tengok video adik ipar saya bertunang ari tuh.. g tau hubby yang badan Qaisz panas.. tapi masa tu makin panas rasanya..hubby pon suruh saya g kedai beli air badak..tapi baca kt arahan tu untuk umur kanak2 4 tahun ke atas kalau x silap.. tapi saya bagi minum skit jerk.. lepas tu mandikan dia.. tak lama dalam kul 8 malam Qaisz da tertido.. masa tu ada gak tampal cool fever kt dahi dia..

Lepas saya mandi n solat maghrib, saya ajak hubby g pasar malam..sebelum g pasar tu ada gak rasa badan dia..dah kebah sikit..dalam hati bagus tul Cool Fever ni..cepat tul kebah demamnya..
Bila dah balik pasar, dah siap2 makan sumer..ktorang pon rileks2 depan tv.. tetiba kul 11 malam Qaisz terjaga dan menangis2... saya rasa dahi dia mmg panas sangat..tak pernah Qaisz kene cm ni.. terus ajak hubby g klinik 24jam.. sebab saya risau..mana bleh biarkan budak2 demam panas lama2 kan.. elok je nak ke pintu rumah, Qaisz tetiba muntah..sudahh!!.. dia memang tak pernah kene cam ni pon... bila naik kereta dia terus senyap..siap berborak lagi ngan saya...hihi...
bila dah sampai klinik masa nak dukung Qaisz, dia muntah sekali lagi...habis kerusi kereta ngan baju saya... saya memang risau da time ni..

Masuk je klinik x ramai orang..yelaa dah dekat kul 12 malam pon..mana nak ada orang kan..seb baik doktor ada... tapi Qaisz ni da kenal doktor..nampak je doktor tu terus dia menangis lagi..then doktor check suhu badan Qaisz.. terkejut saya bile doktor tu cakap suhunya dah 39'c ...tingginye lah.. doktor cepat2 suruh nurse masukkan ubat bontot.. then doktor kata dia muntah tu mungkin keracunan makanan.. haih kesian Qaisz.. balik umah tu dia terus tido..tapi x lena lah..kejap2 dia terjaga.. kul berapa ntah dia terjaga mintak makan ubat..hihi..saya pon bagi je lah..

Alhamdulillah Ahad pagi semalam dah kurang panas nye.. tapi yang peliknye panasnye tu kat dahi ngan leher jek.. pestu kat badan x berpaa panas..kat kaki pon x panas... kenapa erk??...
salah urat ke??.. semalam banyak kali gak saya mandikan dia.. sbb cuaca pon panas gak semalam.. takut suhu badan dia makin naik.. Malam tadi tidur awal gak.. tapi kul 3 pagi dah terjaga... dia dok borak2 ngan saya..saya pon layankan jelah..bila saya x layan, dia nangis..hiks..
kul 5 pagi baru dia tidur balik..adoiii...sebelum g keje tadi bagi dia makan ubat lagi..Alhamdulillah dah kurang sikit.. tapi tu lah..bila dia makan ubat ni asik meragam je.. agaknye kesan ubat tu kot.. badan dia cam rasa lain..lepas tu kan mulut dia cam sakit je.. air liur melilih..bila cek tengok tak de pape pon.. adakah sebab nak tumbuh gigi??
Ibu doakan Qaisz cepat sembuh ye sayang...

4 comments:

SyaNa said...

alahai..siannye..
tinggi suhu tu..
anak ko yg mintak ubat ye..baguss la dia nk mkn ubat..

semoga qaisz sembuh ye

helena's said...

sian nye qaisz..heal soon yer..kak hel doa ne..hehe

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

syana,
ha'ah..sbb time aku nak bagi tu dia x mau..
so tggu dia yg mintak sendiri..

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

ms hel,
time kasih...erkk..apa lak "kak"..
"makcik" tau..hiks

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...